Ce credeti ca trebuie sa aleg pentru promovarea unui magazin online, recalma platitia sau directoare web ? In cea de-a 2-a categorie l-am tot incscris, dar nu prea am rezultate. Daca are cineva vreo idee de promovare mi-ar fi de mare ajutor.
Ce credeti ca trebuie sa aleg pentru promovarea unui magazin online, recalma platitia sau directoare web ? In cea de-a 2-a categorie l-am tot incscris, dar nu prea am rezultate. Daca are cineva vreo idee de promovare mi-ar fi de mare ajutor.
Directoarele web nu reprezinta o metoda de promovare eficienta. Sunt folosite mai mult pentru backlinkuri si nu pentru trafic.
Orice plan de promovare depinde de bugetul alocat.
Reclama platita, daca te referi la campanii cpc pe google adwords sau neogen, nu reprezinta o solutie viabila pe termen lung datorita costurilor asociate si faptului ca piata online in romania nu este atat de dezvoltata incat sa permita alocarea unui buget considerabil pentru promovare.
Poti sa o folosesti pentru un pic de exposure la inceput, dar pe termen lung trebuie sa cauti solutii mai eficiente.
Daca te referi la bannere platite pe alte siteuri romanesti, cu plata calculata pentru un interval de timp sau in sistem cpm, acestea functioneaza destul de bine pentru magazinele mari, care isi permit sa cumpere bannere pe siteuri cu un trafic extrem de mare; Sunt cateva agentii mari in romania pe care le poti contacta pentru asta. Au mai fost mentionate pe forum, nu le mai retin exact.
Cea mai buna metoda de promovare este bine inteles optimizarea pentru motoarele de cautare. Desi sunt cateva nise in care exista concurenti seriosi, obtinerea de pozitii de top pentru keyworduri romanesti este extrem de accesibila. De aici traiesc majoritatea magazinelor online, din vizitatori proveniti din motoarele de cautare.
Sunt multi membri pe forum care au magazine online, citeste si tu ce au mai scris ei, in diferite threaduri.
Lanseaza ti magazinul printr-o promotie. Daca un furnizor iti vinde un telefon mobile cu 5 milioane, iar competitia il vinde cu 6 milioane, (nu am idee cat se pune adaus) tu pastreaza pretul la 5 milioane, sau daca ai buget, redu pretul pana la 4 milioane.
Dupa care incepi sa promovezi oferta. Ai grija sa mentionezi ca stocul este limitat.
Cumperi bannere publicitare, campanii adwords, sau reviewuri platite pe diferite bloguri (sau poate obtii cateva free), fluturasi prin oras etc. Majoritatea celor care vad oferta fie pe bannere fie in alte locatii o sa te viziteze pentru a cumpara, pentru ca pretul e extrem de mic comparativ cu alte parti. Dupa ce iti indeplinesti numarul minim de cumparatori, scrii pe site ca promotia s-a terminat. Vizitatorii ulteriori care vin pe site (pentru ca desi promotia s-a terminat, buzzul despre ea va continua sa existe) vor fi putin nemultumiti ca nu au apucat sa cumpere la oferta, dar se vor uita prin magazin si poate vor cumpara altceva. Important e ca ai adus pe site oameni cu chef de cumparaturi.
Daca vrei si ai potential poti sa folosesti promotii in genul 1+1 , 2+1, etc... (adica la un telefon cumparat mai primesti unul, la 2 telefoane cumparate mai primesti unul etc)...
Bineinteles ca nimeni nu are nevoie de 2, sau 3 telefoane de acelasi tip, dar o persona care vrea sa cumpere isi va cauta un partener cu care sa imparta costurile (de ex 2 persoane cumpara un telefon, mai primesc unul gratis, apoi fiecare ia cate un telefon) si astfel se va duce vestea despre promotie in stil "word of mouth".
Pana ca o persoana sa isi gaseasca un partener, probabil ca va spune la cel putin alte 10 persoane despre oferta, si beneficiezi de publicitate gratis.
Multumesc mult, voi tine cont de sfaturile date.
Tocmai am urcat un site pe pozita 2 la o cautare romaneasca.
Era pe 7-8 si e pe 2.
Doar din IBL-uri.
Persoana poate confirma, e membru pe forum.
Ideea e ca sa faci deferenta dintre ceea ce e organic si ceea ce e platit.
Alege.
Krumel - apeleaza la serviciile oferite de mine prin formularul de pe blog.
Eu il contrazic partial pe Nic. Reclamele platite (Adwords) reprezinta o alternativa excelenta pe termen scurt, mediu si lung, cu conditia sa iti supraveghezi permanent campania si sa fii mereu atent la rata de click, conversii etc. Si nu trebuie sa iti maresti bugetul luna de luna. Cu acelasi buget lunar poti atinge progresiv rezultate superioare, pe masura ce perfectionezi tot mai mult anunturile, modul de afisare etc. Ca si Krumel (banuiesc ca vorbim de acelasi magazin) ma bazez pe rezultate reale.
Ideea e ca in Adwords sa nu iti faci 3 anunturi aruncate de-a-n boulea acolo si apoi sa uiti de ele. Nu asa vei face treaba.
Plus ca prin Adwords poti atinge utilizatori pe care, obiectiv vorbind, organic nu ii poti atinge (de exemplu, utilizatorii unor alte website-uri).
Pe de alta parte, bannerele sunt cea mai mare greseala pe care o poate face un magazin aflat la inceput de drum. Inca nu am vazut campanie de bannere care sa aiba o rata de click multumitoare si, mai ales o rata de conversie multumitoare. Daca vreti sa aruncati banii pe fereastra, go 4 it, sunt retele care va asteapta cu bratele deschise.
Lucian
Cine ma poate ajuta cu promovarea astept oferte pe PM. Spun doar ca este un magazin de haine (momentan numai barbatesti), nu vreau sa dau link-ul aici.
Dar pentru optimizare SEO si tot ce tine de internet, ma poate ajuta cineva de aici ?
pentru SEO daca ai timp.. citeste pe forum.. aplica ce scrie pe aici, intreaba... si o sa te descurci.
Am cautat cateva haine de barbati si din ce am vazut nu este bataie pe keywords, ai putea usor sa avansezi pe primele locuri.
Vorba lui Nic, cu promotii si reduceri aduci clienti mai multi si faci si vanzari (ceea ce reclamele nu garanteaza).
Oricum eu nu vad cine cumpara online haine , chiar asa de ocupat si comod a ajuns romanul ? Hainele trebuie probate si vazute in fine ...
Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)