5th August 2013, 14:30
3 out of 3 members found this post helpful.
din cate stiu eu exista o diferenta intre facturile electronice si facturile care se emit cu diverse softuri, insa care ajung intr-un final printate si inregistrate fizic in dosar;
pentru a emite facturi exclusiv electronic trebuie un sitem cu destula bataie de cap care sa poata stoca (hdduri, alte medii de backup, etc) acele facturi emise pentru verificari ulterioare o perioada buna de ani (stiu ca sunt niste cerinte obligatorii aici, insa nu le cunosc in detaliu);
o alta varianta pe care o practica multe firme se bazeaza pe faptul ca o factura nu e obligatoiu sa poarte stampila si semnatura si atunci firma emite electronic factura, o trimite prin mail (sau prin alta metoda) beneficiarului si la final, atat beneficiarul cat si prestatorul isi printeaza facturile si le inregistreaza fizic in dosar ca pe orica alte facturi normale;
aici trebuie sa existe si bunavointa clientului sa isi printeze singur factura (tu esti obligat sa ii trimiti factura, asa ca daca ai un client "necooperant" va trebui sa ajungi la varianta "prin posta");
ca sa poti emite facturi cu o anume serie e suficient ca administratorul sa ia o hotarare in care sa precizeze seria si numarul de inceput al facturilor ce uremaza sa fie emise; regula e ca numerele sa fie consecutive si sa respecte calendarul;
astea sunt informatiile pe care mi le amintesc acum (studiasem partial problema acum ceva vreme, insa am eliminat rapid varianta facturii electronice in adevaratul sens al cuvantului);
@catalin cerga - semnatura electronica se poate folosi si intre parti private, ea poate asigura de ex ca un document (o forma de contract sa zicem) se afla in varianta in care a plecat de la cel care l-a semnat si nu a fost alterat intre timp;