Rezultate 1 la 2 din 2

Subiect: vanzari online - emitere chitanta, facturi (contabilitate)

ioanas Guest

Implicit vanzari online - emitere chitanta, facturi (contabilitate)

Salve tuturor,

Am descoperit de curand forumul vostru: foarte foarte interesant! Tineti-o inainte tot asa!

Am cateva intrebari in ceea ce priveste activitatea de ecommerce. Locuiesc de cativa ani de zile in Italia dar am o firma infiintata la Bucuresti cu conturi in lei/euro la Reiffeisn. Lucrez la un proiect pentru vanzarea online a unui produs informational ce va fi distribuit in format .pdf. Ma adresez pietei internationale, principalul mijloc de plata va fi cartea de credit.
    Ma intereseaza ca toate cheltuielile pe care le fac cu intretinerea siteului si veniturile din vanzarea produsului sa intre in contul firmei.

Nu sunt deloc lamurita care sunt pasii ce compun procesul de vanzarea catre un client care nu se afla in Ro:
    - cum ii emit+chitanta factura,
    - cum leg toate tranzactia de vanzare/cumparare online de contul curent al firmei ;
    - cum inregistrez in contab tranzactiile online etc

Partea trista este ca am deja un contabil care la toate intrebarile de mai sus a ramas un pic “perplex” intrucat am fost prima care i-am pus astfel de intrebari si n-a stiut sa ma lamureasca mare lucru.

Acum catva timp am umblat si pe la banci (Banca Comerciala, Reiffeisen, Tiriac) ca sa ma interez de tipuri
    conturi care se pot deschide/ carduri, cum se pot face plati online, cum leg plata/vanzarea online de contul bancii, cum le trec in contabilitate. Va spun sincer ca peste tot pe unde am fost reactia a fost de nestiinta...si-am ramas tot nelamurita.

Nu stiu ce sa fac … contabilul meu nu stie (cred ca trebuie sa-mi gasesc altul!), banca nu m-a lamurit ...
    Dar speranta moare ultima ... si iata ca am dat peste forumul vostru!!

V-as fi foarte recunoscatoare daca m-ati lamuri un pic in ceea ce priveste chestiunile de mai sus, sau daca aveti vreun link cu info de citit ... sau daca puteti recomanda o carte ...

Multumesc tuturor pentru atentie!
    Daniela Ioana

PS: chiar,exista in Ro o carte/un ghid practic despre asa ceva? Daca nu exista, voi cei care va pricepeti si care gestionati deja magazine online ar trebui sa o scrieti pentru ca persoane care vor sa invete cum sa faca sunt o gramada ...

Marius Mailat este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    39
    Data înscrierii
    16th November 2005
    Vârstă
    46
    Posturi
    1.818
    Putere Rep
    39

Implicit

> cum ii emit+chitanta factura
    Software automat de emitere factura. Inseriaza bazat pe index unic (trebuie un pic e logica php in sapte)

>- cum leg toate tranzactia de vanzare/cumparare online de contul curent al firmei ;
    O legi prin payment processor ( clickbank, shareit etc )

>- cum inregistrez in contab tranzactiile online etc
    Absolut normal, ca orice alta tranzactie.

Acum iti spun real life story. Share-it de exemplu trimite factura lunara ( vanzari - fees ). Deci munca se usureaza enorm. Ei trimit in numele tau factura la client deci nu trebuie sa te ocupi deloc de asta. Tu primesti lunar o factura cu o suma cumulata.
    Directory Submitter - soft de inscriere in 4500 de directoare straine si 1025 romanesti
    Anunturi - soft de inscriere in 500 de siteuri de anunturi

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. PyaPal in contabilitate -rog ajutor-
    De marcos29 în forumul PayPal
    Răspunsuri: 5
    Ultimul Post: 2nd October 2009, 10:04
  2. Răspunsuri: 10
    Ultimul Post: 1st September 2008, 21:20
  3. PayPal merchant + emitere chitante
    De muscailie în forumul PayPal
    Răspunsuri: 7
    Ultimul Post: 11th December 2007, 01:59
  4. Facturi / Chitante in alb pentru magazinele online