Rezultate 1 la 8 din 8

Subiect: Comercializarea vitaminelor si suplimentelor nutritive online

ConstantinLG este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    30
    Data înscrierii
    2nd April 2009
    Locaţie
    Sibiu
    Posturi
    364
    Putere Rep
    30

Implicit Comercializarea vitaminelor si suplimentelor nutritive online

Salutare. Are cineva mai mult experienta de ce altceva este novie sa vinzi suplimente si vitamine online, altceva decat actele necesare unui ecommerce? Au o autorizare speciala sau stiu eu? Sau pot fi comercializate pur si simplu?
    Poate sursa unde as putea afla mai multe?

Orice parere este binevenita

Robert este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    96
    Data înscrierii
    7th August 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    47
    Posturi
    4.027
    Putere Rep
    96

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

In functie de categoria suplimentilor, posibil sa ai nevoie de o autorizatie de la DSV (directia sanitar veterinara ) - pentru produse precum lapte praf si derivati, produse care au la baza miere, etc ... .

Daca ai produse care necesita conditii speciale de depozitare si transport, la fel, posibil sa mai ai nevoie de ceva autorizatii.
    Daca ai depozit propriu, iti trebuie autorizatii de la pompieri si de la mediu. Posibil si altele.

De astea imi aduc aminte de pe vremea cand lucram in logistica

Mare grija, sa nu cumva sa aduci pe stoc produse care, desi suplimenti, intra in categoria medicamentelor. Ca dai de alte belele. Iti trebuie autorizatie de la ANM
    Ex: Milgamma, care desi contine vitamina B12 este asimilat ca medicament, Thiogamma, acid alfa lipoic, daca nu ma insel, deasemenea medicament si exemplele pot continua ...
    Daca te pot ajuta cu un sfat sau daca doresti o oferta de optimizare pentru siteul tau, da-mi un mesaj!

Reputatie:
    30
    Data înscrierii
    2nd April 2009
    Locaţie
    Sibiu
    Posturi
    364
    Putere Rep
    30

Implicit

@robyroy multumesc pentru raspunsul tau. Intr-adevar, am mai citit, am mai intrebat, nu este deloc usor sa te lansezi ca si experiment in industria asta.. Nu ma asteptam ca niste simple vitamine sa creeze atata bataie de cap

Dar m-am convins, not easy at all.

Ma intreb, ati riscat sa vindeti pe un magazin al vostru un produs fara a avea o forma juridica (sau legala), decat doar sa va creati o imagine daca ar merge sau nu?

Catalin C. este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    43
    Data înscrierii
    5th April 2013
    Locaţie
    retired
    Posturi
    1.035
    Putere Rep
    43

Implicit

Citat Postat în original de ConstantinLG Vezi Post
    Ma intreb, ati riscat sa vindeti pe un magazin al vostru un produs fara a avea o forma juridica (sau legala), decat doar sa va creati o imagine daca ar merge sau nu?
    Nu ai de unde lua adrenalina?

Fa site de test. Faci magazinul ca si cum ar fi up, pui poze cu produse, pret, conditii de livrare, tot.

Nu ai produsele, nu le livrezi, vezi doar daca si ce se comanda.

De ce sa risti sa vinzi produse si sa incalci legea cand poti testa fara a avea produsul fizic?
    Retired

Reputatie:
    30
    Data înscrierii
    2nd April 2009
    Locaţie
    Sibiu
    Posturi
    364
    Putere Rep
    30

Implicit

@Catalin i admit, sometimes i need adrenaline.. a lot

Cred ca imi ramane singura solutie atunci. Un site live, dar fara produse de distribuit. Va multumesc pentru pareri

ender este deconectat Banned
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    29th May 2013
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    41
    Posturi
    61
    Putere Rep
    0

Implicit

Citat Postat în original de ConstantinLG Vezi Post
    @robyroy multumesc pentru raspunsul tau. Intr-adevar, am mai citit, am mai intrebat, nu este deloc usor sa te lansezi ca si experiment in industria asta.. Nu ma asteptam ca niste simple vitamine sa creeze atata bataie de cap

Dar m-am convins, not easy at all.

Eu am un magazin online de suplimente alimentare (in categoria asta regasim produsele naturiste, vitaminele, mineralele etc.). Partea juridica nu e complicata, iti trebuie o firma care sa aiba anumite coduri CAEN activate (5231, 5232, 5233, trebuie sa mai verifici si tu).

Altfel, aceste suplimente nu au restrictii sau aprobari speciale, in general lucruri standard: de pastrat intr-un loc uscat, ferit de lumina si cu o temperatura de maxim 25 grade. Uite-te doar in farmacii cum sunt tinute pe raft majoritatea produselor, sau in unele hypermarketuri care au si suplimente alimentare (sigur nu se jucau cu asa ceva, daca ar fi avut nevoie de conditii speciale).

Sunt cativa distribuitori mari pentru suplimente alimentare (Radix, Onedia), care NU au in portofoliu si medicamente (care nu pot fi comercializate decat de farmacii), practic tot ce au ei in portofoliu poti si tu comercializa (sunt cateva mii de produse diferite). Nu e nevoie pentru inceput sa iti faci stoc, poti comanda la ei si iti ajung in aceiasi zi sau maxim a doua zi (cu transport gratuit). Comenzile minime sunt mici 100-200 lei. Asa ca nu prea are rost doar sa testezi fara a putea si onora. Rezolva partea juridica, vorbeste cu distribuitorii sa te introduca in sistem si atunci cand ai comenzi le si trimiti, pentru ca altfel iti faci repede o imagine proasta, anuland acele comenzi. In plus de asta, poate dura ceva timp pana incep sa apara comenzile, nu poti testa cu un site nou sa vezi ce produse se vand cel mai bine. Trebuie sa ai rabdare si sa cresti treptat o data cu continutul site-ului.

Reputatie:
    30
    Data înscrierii
    2nd April 2009
    Locaţie
    Sibiu
    Posturi
    364
    Putere Rep
    30

Implicit

Multumesc pentru detalii ender. Si intr-adevar, m-au surprins si pe mine cand am vazut vitaminele prin supermarket. Am intrat putin prin catalogul celor doi distribuitori recomandati de tine, au niste produse interesante, dar totusi nu am gasit o gama de produse care ma intereseaza pe mine in mod special.

Cercetarea mea continua, si incerc sa gasesc exact produsele care ma intereseaza, si daca voi reusi mai departe fara prea mari batai de cap, sa le comercializez.
    Cat despre numarul lor, initial au sa fie foarte putine, intr-adevar.

ender este deconectat Banned
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    29th May 2013
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    41
    Posturi
    61
    Putere Rep
    0

Implicit

@ConstantinLG Ok, nici nu ai specificat de la inceput ce anume te intereseaza, ai folosit termenii generici, suplimente si vitamine..
    Eu nu vad decat doua variante aici, ori vrei pe nisa adult ori pe nisa suplimente pentru sportivi/sala. Intradevar, in cazul asta, poate nu mai sunt suficienti cei doi distribuitori amintiti de mine.

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Chat online pe un magazin online - impact?
    De kevinro în forumul Comert electronic, e-Commerce
    Răspunsuri: 37
    Ultimul Post: 10th May 2014, 09:03
  2. Conferință online - Bani Online
    De wurgut în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 14
    Ultimul Post: 6th July 2011, 23:35
  3. Pareri site suplimente nutritive si ceaiuri
    De andrei_r în forumul Studii de caz
    Răspunsuri: 5
    Ultimul Post: 19th January 2010, 10:32
  4. Concursuri Online - o alternativa eficienta de promovare online
    De tataraseni în forumul Metode de promovare, Analiza trafic.
    Răspunsuri: 9
    Ultimul Post: 11th April 2009, 00:03

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •