4th September 2013, 15:26
1 out of 1 members found this post helpful.
In functie de categoria suplimentilor, posibil sa ai nevoie de o autorizatie de la DSV (directia sanitar veterinara ) - pentru produse precum lapte praf si derivati, produse care au la baza miere, etc ... .
Daca ai produse care necesita conditii speciale de depozitare si transport, la fel, posibil sa mai ai nevoie de ceva autorizatii.
Daca ai depozit propriu, iti trebuie autorizatii de la pompieri si de la mediu. Posibil si altele.
De astea imi aduc aminte de pe vremea cand lucram in logistica 
Mare grija, sa nu cumva sa aduci pe stoc produse care, desi suplimenti, intra in categoria medicamentelor. Ca dai de alte belele. Iti trebuie autorizatie de la ANM
Ex: Milgamma, care desi contine vitamina B12 este asimilat ca medicament, Thiogamma, acid alfa lipoic, daca nu ma insel, deasemenea medicament si exemplele pot continua ...
Daca te pot ajuta cu un sfat sau daca doresti o oferta de optimizare pentru siteul tau, da-mi un mesaj!
5th September 2013, 16:24

Postat în original de
ConstantinLG
Ma intreb, ati riscat sa vindeti pe un magazin al vostru un produs fara a avea o forma juridica (sau legala), decat doar sa va creati o imagine daca ar merge sau nu?
Nu ai de unde lua adrenalina?
Fa site de test. Faci magazinul ca si cum ar fi up, pui poze cu produse, pret, conditii de livrare, tot.
Nu ai produsele, nu le livrezi, vezi doar daca si ce se comanda.
De ce sa risti sa vinzi produse si sa incalci legea cand poti testa fara a avea produsul fizic?
Retired
9th September 2013, 12:01

Postat în original de
ConstantinLG
@robyroy multumesc pentru raspunsul tau. Intr-adevar, am mai citit, am mai intrebat, nu este deloc usor sa te lansezi ca si experiment in industria asta.. Nu ma asteptam ca niste simple vitamine sa creeze atata bataie de cap
Dar m-am convins, not easy at all.
Ma intreb, ati riscat sa vindeti pe un magazin al vostru un produs fara a avea o forma juridica (sau legala), decat doar sa va creati o imagine daca ar merge sau nu?
Eu am un magazin online de suplimente alimentare (in categoria asta regasim produsele naturiste, vitaminele, mineralele etc.). Partea juridica nu e complicata, iti trebuie o firma care sa aiba anumite coduri CAEN activate (5231, 5232, 5233, trebuie sa mai verifici si tu).
Altfel, aceste suplimente nu au restrictii sau aprobari speciale, in general lucruri standard: de pastrat intr-un loc uscat, ferit de lumina si cu o temperatura de maxim 25 grade. Uite-te doar in farmacii cum sunt tinute pe raft majoritatea produselor, sau in unele hypermarketuri care au si suplimente alimentare (sigur nu se jucau cu asa ceva, daca ar fi avut nevoie de conditii speciale).
Sunt cativa distribuitori mari pentru suplimente alimentare (Radix, Onedia), care NU au in portofoliu si medicamente (care nu pot fi comercializate decat de farmacii), practic tot ce au ei in portofoliu poti si tu comercializa (sunt cateva mii de produse diferite). Nu e nevoie pentru inceput sa iti faci stoc, poti comanda la ei si iti ajung in aceiasi zi sau maxim a doua zi (cu transport gratuit). Comenzile minime sunt mici 100-200 lei. Asa ca nu prea are rost doar sa testezi fara a putea si onora. Rezolva partea juridica, vorbeste cu distribuitorii sa te introduca in sistem si atunci cand ai comenzi le si trimiti, pentru ca altfel iti faci repede o imagine proasta, anuland acele comenzi. In plus de asta, poate dura ceva timp pana incep sa apara comenzile, nu poti testa cu un site nou sa vezi ce produse se vand cel mai bine. Trebuie sa ai rabdare si sa cresti treptat o data cu continutul site-ului.