Salut!

Stiu ca mai sunt ceva subiecte de discutii asemanatoare, le-am citit pe toate, dar nu am gasit raspuns la toate intrebarile mele.

As dori sa deschid un magazin online, mai mult ca experiment, sa vad cum e sa lucrezi cu clientii, cum merg vanzarile, campanii de publicitate,etc. Nu vreau sa ma imbogatesc, nici macar profit, ci doar sa invat despre ”industrie”.

Din ce am citit un SRL este complicat la contabilitate, tot felul de taxe, nu vreau bataie de cap.

Varianta PFA suna bine, tot felul de avantaje.

Eu as vrea sa vand produse fizice, mai exact lucruri personalizate, sa zicem de genul, felicitari personalizate, tricouri,calendare,etc. Pot vinde asa ceva online prin PFA? Tot ce am gasit a fost despre cineva care vindea produse virtuale online.

Am atestatul de informatica de la liceu, ar fi de ajuns pt codul CAEN respectiv ?

De asemenea, inteleg ca impozitul e pe profit. Luam exemplul unei felicitari, iau carton 1 leu, lipici 1 leu, sclipici 3 lei, printare 1 leu, total 6 lei si o vand cu 10 lei. Profit 4 lei, astia sunt impozabili ? Ce fac eu totusi in conditia in care mie poate imi ia 2 ore sa fac o amarata de felicitare si totusi deduc doar materia prima?

In cazul in care nu sunt multumit, este usor sa devin inapoi persoana fizica ”normala” ?

Mai revin pe parcurs cu intrebari!

Va multumesc mult de ajutor!