Vezi Rezultate Sondaj: Ca magazin online, pereferati activarea din link trimis pe email a contulului?

Alegători
19. Nu puteţi vota în acest sondaj
  • Da, de preferat activare din link trimis la emailul de creare cont.

8 42,11%
  • Nu, prefer activarea fara confirmare a contului.

11 57,89%
Pagina 2 din 2 PrimulPrimul 12
Rezultate 11 la 17 din 17

Subiect: Confirmare creare cont la magazine online

Eradu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    37
    Data înscrierii
    20th August 2010
    Posturi
    619
    Putere Rep
    37

Implicit

Apropo de asta am facut o comanda dintr-un magazin online romanesc in urma cu o saptamana si inca mai astept produsele, n-am primit nici o confirmare de procesare si pierd timp, probabil ”s-a pierdut” si comanda,
    Cred ca in majoritatea cazurilor e mai important ca clientii sa fie tinuti la curent cum decurge procesarea si sa le fie confirmate actiunile, am mai avut experiente de genul celei de mai sus si astfel de confirmari imi dau un sentiment de siguranta, altfel ma ingrijorez ca astept degeaba, poate mai trebuie sa ma deranjez si cu telefoane... avem destule magazine la care suportul online lasa de dorit.

Krumel este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    72
    Data înscrierii
    15th November 2004
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    48
    Posturi
    6.261
    Putere Rep
    72

Implicit

N-ar trebui sa judecati aceste lucruri din punctul de vedere al webmasterilor si oamenilor cunoscatori de online. Eradu prezinta un exemplu al unui cumparator normal cu asteptari si obisnuinte...
    Krumel - apeleaza la serviciile oferite de mine prin formularul de pe blog.

Cristi U este deconectat Super Moderator
    Reputatie:
    53
    Data înscrierii
    26th January 2008
    Locaţie
    Oradea
    Vârstă
    37
    Posturi
    3.172
    Putere Rep
    53

Implicit

Citat Postat în original de 1nesco Vezi Post
    De acord cu orice parere.

Ca magazin online te-ai simti confortabil sa primesti N comenzi aiurea la intervale X timp facute la gluma sau de concurenta?

Ca utilizator de net cu email public, te-ai bucura sa primesti facturi proforma cu care nu ai nici o treaba? Asta daca deschizi emailul si nu-l markezi direct ca spam.
    Dupa ce m-am mai gandit si dupa ceeea ce ai zis aici as alege totusi varianta cu e-mail, dar m-am grabit initial si am ales invers.

In ambele cazuri sunt cauzate neplaceri:
    - in varianta cu tie iti cauzezi neplacerea de a pierde clienti iar clientului nestiutor ii cauzezi neplacerea de a nu putea cumpara de pe site.
    - in varianta fara e-mail in schimb neplacerile pot fi mai 'nasoale': comenzi fictive, comenzi cu e-mailul altuia, etc (si asa iti ajunge pe viitor e-mailul in spam si la altii).

In varianta fara nu prea ai cum corecta situatia (de cat daca pui validare ), pe cand in prima varianta poti incerca la maxim sa-i "dadacesti" explicandu-le care-i rostul validarii. Daca-i musai ii poti trimite chiar si pe o pagina cu screenshot-uri ca sa aiba mura in gura.

PS: Eu imi dau cu parerea in adevaratul sens al cuvantului, pentru ca momentan nu am tangenta directa cu administrarea unor magazine online.
    Mai dau cate-un sfat juridic aici, uneori chiar despre online. Nu-l rata! :) Vezi și sfaturi de nutritie.

Eradu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    37
    Data înscrierii
    20th August 2010
    Posturi
    619
    Putere Rep
    37

Implicit

Citat Postat în original de Krumel Vezi Post
    N-ar trebui sa judecati aceste lucruri din punctul de vedere al webmasterilor si oamenilor cunoscatori de online. Eradu prezinta un exemplu al unui cumparator normal cu asteptari si obisnuinte...
    Am un magazin online, vanzarile se fac doar via email, trebuie sa recunosc ca mai apar clienti care nu stiu sa foloseasca emailul, vreo 5%, am citit si un studiu candva cum ca o parte semnificativa a utilizatorilor online din ro nu prea stiu sa foloseasca asa ceva, dar cine a ajuns la stadiul de a face cumparaturi online poate putem presupune ca a ajuns la un nivel minim de experienta online...

danielbuca este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    39
    Data înscrierii
    13th August 2006
    Locaţie
    Bucharest
    Vârstă
    48
    Posturi
    431
    Putere Rep
    39

Implicit

Trebuie sa fiu, si in acest caz, de acord cu Krumel.
    Trimiti un email de confirmare dar il cosmetizezi in asa fel incat sa fie un mail politicos, de bun venit si care sa va ajute sa va cunoasteti mai bine.

Mai jos puteti vedea cum construiesc eu mailul de confirmare cont de pe Kido.ro .

Iar legat de validarea conturilor neconfirmate: sunt conturi unde iti dai imediat seama ca s-a facut o mica eroare, dai un mail sau un telefon si rezolvi dar, in acelasi timp, sunt conturi unde iti dai seama ca ai da mail degeaba si le stergi.

Krumel este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    72
    Data înscrierii
    15th November 2004
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    48
    Posturi
    6.261
    Putere Rep
    72

Implicit

Oare cei de la librarie.net sunt inca in vacanta? La 3 zile dupa ce am facut comanda nu am nici macar un email de confirmare!
    De pe Twitter. Nu e de joaca.

Imi pare rau ca am reinviat topicul asta, dar problema asta e foarte serioasa si argumentele trebuiesc expuse.
    Krumel - apeleaza la serviciile oferite de mine prin formularul de pe blog.

lovelife este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    103
    Data înscrierii
    8th July 2006
    Locaţie
    Galati
    Vârstă
    49
    Posturi
    5.993
    Putere Rep
    103

Implicit

Eu prefer sa trimit email de confirmare creere cont fara sa solicit activarea
    Sa va povestesc 2 experiente de ieri
    Ma suna o doamna ieri si imi spune ca introduce parola si nu merge, ii spune ca este parola incorecta, eu intru in alarma pentru ca de 2 zile fac ceva modificari sa implementez comanda on page, o intreb ce eroare are ce browser foloseste (raspunsul este "normal ca google") si am apuc sa fac multe teste, pe o multime de browsere, sun prietenii sa incerce si ei sa vedem ce se intampla, toti imi spuin ca merge complet, dupa inca cateva telefoane cu doamna aflu ca ea incerca sa se logheze in magazin cu parola de la yahoo fara sa faca cont, daca era si optiunea de confirmare cont, cum credeti ca as fi putut sa ii explic doamnei sa intre in email , eventual la bulk sa dea click pe butonul de confirmare.
    Aseara am facut o comanda pe un magazin online care avea activata functia de confirmare prin email, am asteptat acel email si nu a venit decat peste cateva ore, si atunci in bulk, eu dupa ce am asteptat 30 de minute, am facut comanda la alt magazin on-line si asa ca respectivii au pierdut o comanda. Si eu eram un client care stia ce si cum
    Introducerea link-ului de confirmare reduce clar rata comenzilor, orice pas in plus risti ca respectivul client sa nu stie sau sa nu poata sa il mai faca

PS: Oricum cei de la ibrarie.net nu prea sunt corecti, eu am fost afiliat la ei acum cativa ani, si mi-au tras teapa cu banii, nu au vrut sa imi mai plateasca comisioanele, spuneau ca 70% din comenzi nu erau ridicate, apoi am intrat in 2 parale imediat cand sa infiintat si am vazut c apana la urma cartile respective chiar se vindeau, si rata de conversie era buna, fara retururi spectaculoase.
    Ultima modificare făcută de lovelife; 24th September 2010 la 15:38.
    Nu ma pricep la SEO dar ma bag in seama

Pagina 2 din 2 PrimulPrimul 12

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Magazine online in ROmania.
    De Cristian Mezei în forumul Comert electronic, e-Commerce
    Răspunsuri: 39
    Ultimul Post: 20th July 2011, 17:34
  2. Vand Site creare si administrare Form-uri online
    De Consumatorul în forumul Website-uri
    Răspunsuri: 9
    Ultimul Post: 7th December 2009, 01:34
  3. Afiliere magazine online
    De adson în forumul Comert electronic, e-Commerce
    Răspunsuri: 11