Pagina 1 din 4 123 ... UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 35

Subiect: PFA for dummies

Prometeu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    39
    Data înscrierii
    27th October 2007
    Posturi
    1.434
    Putere Rep
    39

Implicit PFA for dummies

Inca nu stiu daca merita sau nu sa fac demersurile pentru a deveni PFA[ persoana fizica autorizat].
    Am sa explic putin situatia si poate cei care aveti firme sau sunteti PFA stiti despre ce este vorba si daca merita.

Pentru ce ma intereseaza sa fiu PFA?
    - e posibil ca pe viitor, sa realizez "contracte" de publicitate direct cu firme eu stiu, sa zicem cum ar fi Coca Cola, care ar avea nevoie de o factura, chitanta, etc
    -vreau sa incerc sa ofer servicii folosind microplati si am inteles ca trebuie sa fii firma neaparat, ca si persoana fizica ce era posibila nu imi convin deloc comisioanele.
    -se poate avea un magazin online fiind doar PFA?

In mare cam atat, nu estimez venituri mari, dar vreau sa incep sa ma joc "de-a facutu' banilor pe net" si m-ar ajuta sa vad cum stau lucrurile. Deci nu vreau sa castig bani pe cat sa castig experienta.

Am inteles ca un PFA trebuie sa plateasca 16% impozit pe venit/profit [nu sunt sigur] si 6,5 la CAAS.[aici cica ar fi minim 300 RON/an, 5.5% din salariul minim pe economie calculat lunar, nu stiu ce porcarie]

Sunt alte taxe, de fapt ce ma intereseaza este , avand in vedere ca nu voi avea cine stie ce venituri , risc sa platesc taxe mai mult si sa nu raman in buzunar cu nimic dupa toata aceasta "joaca" a mea?

P.S presupun ca un atestat in informatica e de ajuns ca si acel "atestat", nu?

Multumesc pentru raspunsuri!

Hobart este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    35
    Data înscrierii
    19th May 2009
    Locaţie
    Bucharest, Romania
    Posturi
    742
    Putere Rep
    35

Implicit

In principiu tot ce are cod CAEN poate fi facut pe PFA.
    Daca activitatea aia e trecuta si in nomenclatorul de "meserii" de la primarie (la care platesti o taxa anuala in patru rate) poti alege schema pe care o vrei.

Nu mai platesti alte taxe.
    Contabilitatea trebuie tinuta in partida simpla (fata de soc.somerciale care o tin in partida dubla, cu bilanturi, etc).

Marele dezavantaj al PFA-ului e imaginea.

Multa bafta !
    Am un magazin de licente Microsoft, un director web si multa pasiune

Reputatie:
    39
    Data înscrierii
    27th October 2007
    Posturi
    1.434
    Putere Rep
    39

Implicit

Citat Postat în original de Hobart Vezi Post
    In principiu tot ce are cod CAEN poate fi facut pe PFA.
    Daca activitatea aia e trecuta si in nomenclatorul de "meserii" de la primarie (la care platesti o taxa anuala in patru rate) poti alege schema pe care o vrei.

Nu mai platesti alte taxe.
    Contabilitatea trebuie tinuta in partida simpla (fata de soc.somerciale care o tin in partida dubla, cu bilanturi, etc).

Marele dezavantaj al PFA-ului e imaginea.

Multa bafta !
    avand in vedere ca doar vreau sa ma joc, sa experimentez. adica sa fac cum am inceput cu siteurile , sa prind despre ce e vorba si dupa poate sa mearga binisor. Prin asta ma refer ca nu preconizez cine stie ce castiguri.
    Ce tip de sistem de impozitare ar trebui sa aleg, in caz ca stii despre ce e vorba: Impozitare pe norma de venit sau impozitare in sistem real ?

Multumesc!

P.S cat ma costa sa aflu toate raspusurile astea de la un avocat? sau daca avocatii din ziua de azi stiu chestiile astea cu internetu si unde se incadreaza.

CornelB este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    31
    Data înscrierii
    16th June 2008
    Locaţie
    Timisoara
    Vârstă
    57
    Posturi
    160
    Putere Rep
    31

Implicit

ATENTIE: pe PFA se plateste o contributie de 6.5% din VENIT la sanatate!
    Cu alte cuvinte: daca ai venituri de 100 de milioane intr-o luna si cheltuieli de 99, atunci mai tre sa scoti din buzunar inca 5.6 milioane sa-i dai la santate! (total 6.5 mil esti dator!!!)

.... sanatate [in sens de "noroc"! ]
    AmFostAcolo.ro impresii, fotografii hoteluri si destinatii de vacanta
    Grafice detaliate temperaturi multianuale Egipt, Tunisia, Turcia etc

Reputatie:
    39
    Data înscrierii
    27th October 2007
    Posturi
    1.434
    Putere Rep
    39

Implicit

Citat Postat în original de CornelB Vezi Post
    ATENTIE: pe PFA se plateste o contributie de 6.5% din VENIT la sanatate!
    Cu alte cuvinte: daca ai venituri de 100 de milioane intr-o luna si cheltuieli de 99, atunci mai tre sa scoti din buzunar inca 5.6 milioane sa-i dai la santate! (total 6.5 mil esti dator!!!)

.... sanatate [in sens de "noroc"! ]
    da, stiu o porcarie...dar nu cred ca am sa am atat de mare venit, dar am inteles ca ar fi minim 3 milioane pe an chiar daca ai doar 10 milioane venit.
    totusi eu ca student, nu am asigurarea de sanatate, "asigurata" ? de ce as mai plati? teoretic nu ar trebui sa platesc acest lucru.
    Incurajeaza statul interprinderile mici si mijlocii cum sunt eu ....., fir'ar ei de nenorociti care incurajeaza monopolul.

Hobart este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    35
    Data înscrierii
    19th May 2009
    Locaţie
    Bucharest, Romania
    Posturi
    742
    Putere Rep
    35

Implicit

Citat Postat în original de Prometeu Vezi Post
    avand in vedere ca doar vreau sa ma joc, sa experimentez. adica sa fac cum am inceput cu siteurile , sa prind despre ce e vorba si dupa poate sa mearga binisor. Prin asta ma refer ca nu preconizez cine stie ce castiguri.
    Ce tip de sistem de impozitare ar trebui sa aleg, in caz ca stii despre ce e vorba: Impozitare pe norma de venit sau impozitare in sistem real ?

Multumesc!

P.S cat ma costa sa aflu toate raspusurile astea de la un avocat? sau daca avocatii din ziua de azi stiu chestiile astea cu internetu si unde se incadreaza.
    Daca nu preconizezi nu-s ce profit, poti alege 16% imp.profit. Asta teoretic pentru ca practic chestia cu internetul nu cred ca sa fie in nomenclatorul primariei deci practic nu cred ca ai de ales.

Du-te la primarie si cere lista (daca nu cumva o poti gasi pe net).
    Avocatul e bun doar sa-ti infiinteze PFA-ul, in cazul in care nu vrei sa-l infiintezi singur.
    O firma de contabilitate care lucreaza efectiv cu PFA-uri te poate lamuri 100%.
    Am un magazin de licente Microsoft, un director web si multa pasiune

Fium este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    31
    Data înscrierii
    29th March 2009
    Locaţie
    TIMISOARA
    Posturi
    556
    Putere Rep
    31

Implicit

Nu iti recomand sa apelezi la un avocat, din cate imi amintesc publicitatea este reprezentata de doua coduri caen, poti sa iti dai seama si tu la care te incadrezi cu activitatea. Daca este necesari iti poti activa doua coduri caen ( eu am 3 activate pe un srl ). Daca chiar vrei sa se ocupe cineva de documente ( desi nu este necesar ) cauta mai degraba o firma care face acest lucru, sunt mult mai ieftini de cat un avocat, au comision de 150 ron pentru un srl , avocatul cere 100-150 euro comision pentru un srl.
    In ceea ce priveste impozitul conteaza cata activitatea o sa ai este ceva de genul: ,,abonament cu minute incluse sau cartela rencarcabila". Toate astea o sa ti se explice cand faci actele.

Reputatie:
    39
    Data înscrierii
    27th October 2007
    Posturi
    1.434
    Putere Rep
    39

Implicit

Citat Postat în original de Fium Vezi Post
    Nu iti recomand sa apelezi la un avocat, din cate imi amintesc publicitatea este reprezentata de doua coduri caen, poti sa iti dai seama si tu la care te incadrezi cu activitatea. Daca este necesari iti poti activa doua coduri caen ( eu am 3 activate pe un srl ). Daca chiar vrei sa se ocupe cineva de documente ( desi nu este necesar ) cauta mai degraba o firma care face acest lucru, sunt mult mai ieftini de cat un avocat, au comision de 150 ron pentru un srl , avocatul cere 100-150 euro comision pentru un srl.
    In ceea ce priveste impozitul conteaza cata activitatea o sa ai este ceva de genul: ,,abonament cu minute incluse sau cartela rencarcabila". Toate astea o sa ti se explice cand faci actele.
    Multumesc de raspuns. Buna comparatia cu abonamentul si cartela reincarcabila ...
    Cred ca am sa apelez la o firma de infiintari firme[scuzati repetitia] . Vroiam avocat pt ca as dori sa imi explice asa, mai ca la prostanac tot ce as dori sa am in vedere.[cum sa platesc taxele, contabilitatea cred ca o sa ma ajute cineva, cu casa de pensii, cu fel de fel.]

Stelian este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    35
    Data înscrierii
    6th February 2006
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    42
    Posturi
    331
    Putere Rep
    35

Implicit

Citat Postat în original de CornelB Vezi Post
    ATENTIE: pe PFA se plateste o contributie de 6.5% din VENIT la sanatate! ]
    Cine plateste suma aia? eu ca PFA? Daca nu o platesc ce se intampla? De vreun an, eu nu am platit nimic in afara de impozitul global

@Prometeu mergi la registrul comertului de care apartii sau suna si intreaba ce acte iti trebuiesc; nu-ti bate capul cu avocat sau alte tampenii!
    Ultima modificare făcută de Stelian; 26th August 2009 la 03:40.

fellow este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    33
    Data înscrierii
    14th April 2007
    Posturi
    245
    Putere Rep
    33

Implicit

Din cate stiu eu sunt doua forme de impozitare: in sistem real sau la norma.

La norma iti stabilesc ei un venit estimat pentru activitatile tale (de ex. eu am 6000 lei pe an), din care platesti un impozit de 16%. Acest impozit il platesti trimestrial, si nu mai ai alta bataie de cap. Chiar daca ai venit 29.000 lei sau 0 lei, tu platesti aceeasi suma, constant.

In sistem real esti impozitat 16% din veniturile obtinute.

Din cate stiu, doar anumite coduri CAEN accepta plata la norma, restul fiind in sist. real. Pentru mine este mai avatajoasa plata la norma deoarece: anual fac mai mult profit decat cel estimat, nu am batai de cap cu facturile sau tendinte de evaziune fiscala, din cate am inteles scap de controale etc...

E posibil ca pentru tine sa fie mai fiabil sistemul real, nu stiu.

P.S presupun ca un atestat in informatica e de ajuns ca si acel "atestat", nu?
    Da
    Ultima modificare făcută de fellow; 26th August 2009 la 11:55.

Pagina 1 din 4 123 ... UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •