Inca nu stiu daca merita sau nu sa fac demersurile pentru a deveni PFA[ persoana fizica autorizat].
Am sa explic putin situatia si poate cei care aveti firme sau sunteti PFA stiti despre ce este vorba si daca merita.
Pentru ce ma intereseaza sa fiu PFA?
- e posibil ca pe viitor, sa realizez "contracte" de publicitate direct cu firme eu stiu, sa zicem cum ar fi Coca Cola, care ar avea nevoie de o factura, chitanta, etc
-vreau sa incerc sa ofer servicii folosind microplati si am inteles ca trebuie sa fii firma neaparat, ca si persoana fizica ce era posibila nu imi convin deloc comisioanele.
-se poate avea un magazin online fiind doar PFA?
In mare cam atat, nu estimez venituri mari, dar vreau sa incep sa ma joc "de-a facutu' banilor pe net" si m-ar ajuta sa vad cum stau lucrurile. Deci nu vreau sa castig bani pe cat sa castig experienta.
Am inteles ca un PFA trebuie sa plateasca 16% impozit pe venit/profit [nu sunt sigur] si 6,5 la CAAS.[aici cica ar fi minim 300 RON/an, 5.5% din salariul minim pe economie calculat lunar, nu stiu ce porcarie]
Sunt alte taxe, de fapt ce ma intereseaza este , avand in vedere ca nu voi avea cine stie ce venituri , risc sa platesc taxe mai mult si sa nu raman in buzunar cu nimic dupa toata aceasta "joaca" a mea?
P.S presupun ca un atestat in informatica e de ajuns ca si acel "atestat", nu?
Multumesc pentru raspunsuri!

Răspunde cu citat