Pagina 3 din 4 PrimulPrimul 1234 UltimulUltimul
Rezultate 21 la 30 din 35

Subiect: PFA for dummies

big
    big este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    38
    Data înscrierii
    13th July 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    45
    Posturi
    864
    Putere Rep
    38

Implicit

acest venit se va cumula la venitul tau personal iar in functie de suma vei fii obligat sa mai platesti un impozit
    Esti sigur? Eu am inteles ca nu se mai impoziteaza inca o data. Adica nu se procedeaza ca la dividendele de la societatile comerciale. La PFA se impoziteaza doar odata (la norma sau real), dupaia poti sa faci ce vrei cu banii.

Daca se impoziteaza de doua ori intradevar nu renteaza.
    Those were fast strange times and we worked in fast strange ways.

Fium este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    33
    Data înscrierii
    29th March 2009
    Locaţie
    TIMISOARA
    Posturi
    556
    Putere Rep
    33

Implicit

Acest venit se cumuleaza cu venitul anual si se impoziteaza, in functie de venitul tau personal. Este vorba de declaratia de venit anual a fiecarei persoane.

big
    Reputatie:
    38
    Data înscrierii
    13th July 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    45
    Posturi
    864
    Putere Rep
    38

Implicit

Nu se cumuleaza. PFA nu are personalitate juridica distincta de PF ce a creat-o. Veniturie PFA sunt veniturile tale si se impoziteaza doar odata.

SRL-ul are personalitate juridica separata si face ce spui tu: plateste impozit odata iar la sfarsit de an actionarii mai platesc odata impozit la dividende.

Practic asta e marele avantaj al PFA si AF fata de restul formelor de organizare. Impozitarea mult mai lejera. Cel putin asa am inteles eu, daca are cineva experienta sa spuna.

Exemple de pe site-uri de conta:
    Cel mai avantajos sistem de impozitare este cel pentru persoana fizica autorizata ori asociatie familiala deoarece se plateste un singur impozit in cota de 16% si anume cel asupra venitului personal. Practic pentru acelasi tip de activitate, exista sisteme de impozitare diferite, ceea ce face sa apara distorsiuni ale sistemul concurential. O persoana fizica autorizata sa desfasoare activitate comerciala, de exemplu, este avantajata in raport cu un antreprenor care hotaraste sa faca acelasi lucru, dar prin intermediul unei firme comerciale. Societatea comerciala se confrunta cu o dubla impozitare fata de PFA ? AF deoarece venitul unui antreprenor este impozitat de doua ori: o data cu impozitul pe profit sau cu cel pe venit si a doua oara cu impozitul pe dividende. In acelasi timp, venitul unei PFA este impozitat o singura data cu impozitul pe venitul personal.
    Avand in vedere optiunile de fiscalitate existente in prezent, persoanele care exercita profesii liberale prefera sa-si deschida un PFA (persoana fizica autorizata)”, considera Gabriel Sincu, seful departamentului taxe din cadrul companiei Mazars Hemmelrath.

Acest tip de vehicul juridic, explica Sincu, este mai putin sigur decat o societate cu raspundere limitata, insa permite evitarea dublei impozitari.

Hobart este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    38
    Data înscrierii
    19th May 2009
    Locaţie
    Bucharest, Romania
    Posturi
    742
    Putere Rep
    38

Implicit

Citat Postat în original de big Vezi Post
    Nu se cumuleaza. PFA nu are personalitate juridica distincta de PF ce a creat-o. Veniturie PFA sunt veniturile tale si se impoziteaza doar odata.

SRL-ul are personalitate juridica separata si face ce spui tu: plateste impozit odata iar la sfarsit de an actionarii mai platesc odata impozit la dividende.

Practic asta e marele avantaj al PFA si AF fata de restul formelor de organizare. Impozitarea mult mai lejera. Cel putin asa am inteles eu, daca are cineva experienta sa spuna.
    Ai perfecta dreptate
    Am un magazin de licente Microsoft, un director web si multa pasiune

Reputatie:
    33
    Data înscrierii
    29th March 2009
    Locaţie
    TIMISOARA
    Posturi
    556
    Putere Rep
    33

Implicit

Nu mai inteles, nu este vorba de impozitul care este pe devidente in cazul unui srl, eu ma refer la impozitul pe venit anual. De exemplu ai venit de la pfa, din chirie, etc...........la finalul anului depui o declaratie si mai platesti impozit dupa caz.................in cazul in care tu treci venitul din adsense printr-un pfa nu vei scapa doar cu aceea taxa , la finalul anului vei mai plati impzitul pe venitul global. Daca venitul din adsense nu il treci prin pfa vei plati doar la sfarsit de an ( daca vei declara ).

Hobart este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    38
    Data înscrierii
    19th May 2009
    Locaţie
    Bucharest, Romania
    Posturi
    742
    Putere Rep
    38

Implicit

Citat Postat în original de Fium Vezi Post
    Nu mai inteles, nu este vorba de impozitul care este pe devidente in cazul unui srl, eu ma refer la impozitul pe venit anual. De exemplu ai venit de la pfa, din chirie, etc...........la finalul anului depui o declaratie si mai platesti impozit dupa caz.................in cazul in care tu treci venitul din adsense printr-un pfa nu vei scapa doar cu aceea taxa , la finalul anului vei mai plati impzitul pe venitul global. Daca venitul din adsense nu il treci prin pfa vei plati doar la sfarsit de an ( daca vei declara ).
    Noi te-am inteles foarte bine. Cu dividendele a fost doar o comparatie.
    Am un magazin de licente Microsoft, un director web si multa pasiune

Reputatie:
    33
    Data înscrierii
    29th March 2009
    Locaţie
    TIMISOARA
    Posturi
    556
    Putere Rep
    33

Implicit

Cu tot respectul dar nu este asa , intrebarea a plecat de aici:

big
    Ambasador : Pai asa iti iau 16% si cam ustura. La PFA la norma platesti cam 2000 Ron/an in Bucuresti, ceea ce e chiar rezon. Deci se cam merita

IAR EU AM COMPLETATA CU RASPUNSUL CA NU SCAPI DOAR CU ACEASTA TAXA, MAI APARE IMPOZITUL PE VENIT GLOBAL. Daca acest venit este doar pe PF platesti doar impozitul pe venit global.

big
    Reputatie:
    38
    Data înscrierii
    13th July 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    45
    Posturi
    864
    Putere Rep
    38

Implicit

Nu mai apare nici un impozit pe venitul global. Impozitarea PFA face parte din impozitul pe venitul global. La fel cum salariul se impoziteaza la sursa si nu mai platesti inca odata impozit pe venit la sfarsit de an, la fel si in cazul PFA se impoziteaza doar odata.

Reputatie:
    33
    Data înscrierii
    29th March 2009
    Locaţie
    TIMISOARA
    Posturi
    556
    Putere Rep
    33

Implicit

Gresit.............depinde de suma inclusiv ca salariat ( SRL ) poti sa ai de platit sau incasat ceva diferente, la fel este si la PFA.

Prometeu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    42
    Data înscrierii
    27th October 2007
    Posturi
    1.434
    Putere Rep
    42

Implicit

pentru restul siteurilor mele, ce cod CAEN trebuie sa aleg?
    ma refer, am siteuri cu care castig din publicitate. vine Adidas si vrea reclama pe siteul X, ii dau chitanta. ce cod trebuie sa aleg pt asa ceva?

cod CAEN 7440 - Publicitate

- activitatea agentiilor de publicitate care se ocupa cu vanzarea sau inchirierea mijloacelor pentru reclama si de planificarea, crearea si amplasarea reclamelor, precum si de alte servicii din domeniul reclamei (distribuirea sau livrarea materialelor publicitare sau a mostrelor, furnizarea de spatii pentru publicitate prin media etc.).

sau codul 6311 - Prelucrarea datelor, administrarea paginilor web si activitati conexe care mi-ar trebui si pentru un magazin online?

Multumesc,

Pagina 3 din 4 PrimulPrimul 1234 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •