Pagina 2 din 4 PrimulPrimul 1234 UltimulUltimul
Rezultate 11 la 20 din 35

Subiect: PFA for dummies

big
    big este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    38
    Data înscrierii
    13th July 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    45
    Posturi
    864
    Putere Rep
    38

Implicit

Foarte tare asta cu norma. Exista un cod CAEN care sa fie la norma si care sa cuprinda venituri AdSense?

Si in general, voi la ce coduri CAEN ati incadrat adsense+amazon+CJ+alti afiliati straini? E simpla contabilitatea, adica stiu contabilii sa lucreze cu cecuri si fara contracte sau facturi?

PS: norma e permanenta sau e doar pe perioada "crizei"? Se aplica doar la PFA sau si la SRL?
    Ultima modificare făcută de big; 26th August 2009 la 10:47.
    Those were fast strange times and we worked in fast strange ways.

Chaos este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    38
    Data înscrierii
    3rd April 2006
    Locaţie
    Cluj-Napoca
    Vârstă
    43
    Posturi
    389
    Putere Rep
    38

Implicit

In cazul PFA exista 2 forme de impozitare, cum se spunea si inainte: la venit real (adica 16% din venitul real) sau la norma.
    Norma de impozitare este fixa indiferent de venituri sau cheltuieli si este stabilita de fiecare administratie financiara in parte. Spre exemplu: pentru servicii legate de informatica + programare (adica ce am eu) norma de impozitare este diferita in Cluj fata de cea din Maramures. Impozitul este legat de domiciliul fiscal al fiecaruia. De asemenea impozitarea este diferita si in interiorul unui judet si in functie de numarul de PFA pe un anumit domeniu poate fi mai mare sau mai mica (decizia e luata de fiecare administratie financiara in parte).
    Cand iti faci pfa poti opta pentru oricare din cele 2 modalitati de impozitare insa o data ce ai ales trebuie sa ramai cu ea cel putin 2 ani inainte sa poti schimba.
    Pentru impozitul la norma nu trebuie sa tii nici un fel de contabilitate iar pentru cel la venit real iti poti face singur contabilitatea (primara).
    Pe langa impozitul pe care trebuie sa il platesti se adauga sanatatea si pensia.
    Poti opta pentru executarea serviciului la domiciliul tau sau al clientului. In a doua situatie nu ai nevoie de sediu si scapi de o serie de plati la primarie aferente sediului.
    Sper sa va ajute.

big
    Reputatie:
    38
    Data înscrierii
    13th July 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    45
    Posturi
    864
    Putere Rep
    38

Implicit

[EDIT]: Intre timp m-am documentat putin asa ca nu mai e nevoie sa va sacai cu intrebari
    Ultima modificare făcută de big; 26th August 2009 la 13:01.

Chaos este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    38
    Data înscrierii
    3rd April 2006
    Locaţie
    Cluj-Napoca
    Vârstă
    43
    Posturi
    389
    Putere Rep
    38

Implicit

Din cate stiu este un plafon peste care daca treci esti trecut automat la plata de TVA. In principiu insa da... daca este stabilita o norma pentru 12000 lei pe an.. poti sa faci 120000 si sa platesti doar 16% din 12000.
    Sanatatea si pensia se calculeaza raportat la decizia de impunere eliberata de fisc.

big
    Reputatie:
    38
    Data înscrierii
    13th July 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    45
    Posturi
    864
    Putere Rep
    38

Implicit

este un plafon peste care daca treci esti trecut automat la plata de TVA
    Pai de unde stiu ei cat faci daca nu trebuie sa-ti tii contabilitatea?
    Si veniturile trebuie sa vina pe "gigel" sau pe "gigel PFA"? Adica trebuie sa-mi schimb datele la adsense?
    Pentru venituri dai facturi? Trebuie contracte? Ca nu cred ca o sa se grabeasca google sa-si trimita CEO-ul la rromanica sa semneze contract cu mine.

Eventual daca face cineva bani din adsense si are PFA sa explice exact pasii pe care ii face anual la plata impozitelor. Dau o bere virtuala (sau reala in Bucuresti)

Prometeu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    42
    Data înscrierii
    27th October 2007
    Posturi
    1.434
    Putere Rep
    42

Implicit

Citat Postat în original de big Vezi Post
    Pai de unde stiu ei cat faci daca nu trebuie sa-ti tii contabilitatea?
    Si veniturile trebuie sa vina pe "gigel" sau pe "gigel PFA"? Adica trebuie sa-mi schimb datele la adsense?
    Pentru venituri dai facturi? Trebuie contracte? Ca nu cred ca o sa se grabeasca google sa-si trimita CEO-ul la rromanica sa semneze contract cu mine.

Eventual daca face cineva bani din adsense si are PFA sa explice exact pasii pe care ii face anual la plata impozitelor. Dau o bere virtuala (sau reala in Bucuresti)
    tu vrei sa ti faci PFA doar pentru adsense ? daca asa nu se merita, am inteles ca veniturile din adsense se declara si ca persoana fizica in nush ce declaratie care o da oricine si acolo pui alte venituri si ti le impoziteaza ei.

inca o intrebare, ca PFA pot vinde produse intr un magazin online? este vreun cod CAEN pt asa ceva?
    multumesc,

Hobart este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    38
    Data înscrierii
    19th May 2009
    Locaţie
    Bucharest, Romania
    Posturi
    742
    Putere Rep
    38

Implicit

Citat Postat în original de Prometeu Vezi Post
    inca o intrebare, ca PFA pot vinde produse intr un magazin online? este vreun cod CAEN pt asa ceva?
    multumesc,

4791 - il folosesc eu
    Am un magazin de licente Microsoft, un director web si multa pasiune

Prometeu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    42
    Data înscrierii
    27th October 2007
    Posturi
    1.434
    Putere Rep
    42

Implicit

Citat Postat în original de Hobart Vezi Post
    4791 - il folosesc eu
    si magazinul online il ai ca si PFA sau firma?

big
    Reputatie:
    38
    Data înscrierii
    13th July 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    45
    Posturi
    864
    Putere Rep
    38

Implicit

tu vrei sa ti faci PFA doar pentru adsense ? daca asa nu se merita, am inteles ca veniturile din adsense se declara si ca persoana fizica in nush ce declaratie care o da oricine si acolo pui alte venituri si ti le impoziteaza ei.
    Pai asa iti iau 16% si cam ustura. La PFA la norma platesti cam 2000 Ron/an in Bucuresti, ceea ce e chiar rezon. Deci se cam merita.

Fium este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    33
    Data înscrierii
    29th March 2009
    Locaţie
    TIMISOARA
    Posturi
    556
    Putere Rep
    33

Implicit

Citat Postat în original de big Vezi Post
    Pai asa iti iau 16% si cam ustura. La PFA la norma platesti cam 2000 Ron/an in Bucuresti, ceea ce e chiar rezon. Deci se cam merita.
    Nu este chiar asa, acest venit se va cumula la venitul tau personal iar in functie de suma vei fii obligat sa mai platesti un impozit.

Pagina 2 din 4 PrimulPrimul 1234 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •