Am gasit pe w3school o chestie CSS destul de utila si m-am gandit sa v-o arat si voua:
w3schools.com/css/tryit.asp?filename=trycss_firstletter
Am gasit pe w3school o chestie CSS destul de utila si m-am gandit sa v-o arat si voua:
w3schools.com/css/tryit.asp?filename=trycss_firstletter
dap, destul de folositor !
ms
:)
da, interesant. am vazut mai demult chestia asta pentru prima litera din paragraf, primul cuvant, pentru primul rand, etc. De asemenea era si pentru a scrie cu litere capitale un cuvant, rand sau paragraf, chiar daca in sursa e scris cu minuscule. o sa caut sursa sa o pun aici...
DWF - Servicii complete de optimizare seo. Vezi oportunitatile de cariera in cadrul DWF.
Directory Submitter - soft de inscriere in 4500 de directoare straine si 1025 romanesti
Anunturi - soft de inscriere in 500 de siteuri de anunturi
N-am creat un topic nou ... se poate raspunde in continuare.
Exista posibilitatea ca in cazul in care ai un termen care se repeta pe paginile siteului acesta sa fie de o culoare diferita ca restul textului sau bold-uit .... sau orice alt format?
De exemplu:
Deci oriunde apare pe site textul important acesta sa aibe un anumit format (font, culoare, bold,italic,underline, strike....). Se poate?Bla... bla... bla... bla... bla... bla... bla... bla... bla... bla... bla... bla... bla... bla... bla... bla... bla... bla... bla... bla... bla... bla... bla... bla... bla... bla... bla... bla... bla... bla... bla... bla... bla... bla... bla... bla... bla... bla... bla... bla... bla... bla... bla... bla... bla... bla... bla... bla... bla... bla... bla... bla... bla... bla... bla... bla... bla... bla... bla... bla... bla... bla... bla... bla... bla...
textul important bla... bla... bla... bla... bla... bla... bla... bla... bla... bla... bla... bla... bla... bla... bla... bla... bla... bla... bla... bla... bla... bla... bla... bla... bla... bla... bla... bla... bla... bla... bla... bla... bla... bla... bla... bla... bla... bla... bla... bla... bla... bla... bla... bla... bla... bla... bla... bla... bla... bla... bla... bla... bla... bla... bla... bla... bla... bla... bla... bla... bla... bla... bla... bla... textul important...bla... bla... bla... bla... bla... bla...
update:
Daca stii ma gandesc ca se poate posta aici pt toate trei. Nu de alta dar asa nu ma ajuti doar pe mine (html pentru mine).Paginile de care sunt? HTML? PHP? ASP?
Ultima modificare făcută de D@n; 23rd January 2008 la 23:41. Motiv: update pt Aurel Dragut
Paginile de care sunt? HTML? PHP? ASP?
Am intrebat de tip pentru ca la HTML nu exista solutie, ASP nu cunosc deloc...iar la PHP exista functii care teoretic ar trebui sa realizeze asa ceva... de ex. PHP: preg_replace - Manual
Ultima modificare făcută de Aurel Dragut; 24th January 2008 la 00:00.
se poate face cu javascript (după încărcarea paginii) ca toate instanţele unui cuvând să fie colorate într-un anumit fel.
Desigur, se poate face şi cu un limbaj server side...
păi... cea mai la îndemână chestie care îmi vine acum, fără prea mari gânduri:
Cod:<style> span.highlight {background-color:red;color:white;} </style> <p id="paragraf">acest CUVANT va avea un highlight</p> <javascript> String.prototype.replaceAll = function(strTarget, strSubString){ var strText = this; var intIndexOfMatch = strText.indexOf( strTarget ); while (intIndexOfMatch != -1){ strText = strText.replace( strTarget, strSubString ) intIndexOfMatch = strText.indexOf( strTarget ); }; return( strText ); }; document.getElementById('paragraf').innerHTML.replaceAll('cuvant', '<span class="highlight">cuvant</span>'); </javascript>
nu ştiu dacă merge cum trebuie, dar asta e ideea pe care aş merge eu, cu mici modificări să nu se atingă de tagurile html.
Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)