4th February 2011, 19:37
1 out of 1 members found this post helpful.
Seinfeld, cu tot respectul, nu poti pune chestiile motivationale si sfaturile investitionale in cutii identice. Motivational = eu te conving pe tine sa nu freci menta aiurea. Investitional = eu iti sugerez tie, care deja nu freci menta aiurea, sa faci un plasament care (poate) merita.
Din punctul meu de vedere, dezvoltare personala, sfaturi investitionale, chestii motivationale, sunt o mare pierdere de timp si eu nu cred in ele si mai ales in eficienta lor. Pentru mine sunt o mare porcarie si o pierdere de timp.
OMG, cum poti sa spui ca dezvoltarea personala e o pierdere de timp? Constant learningul, insight-urile si analizele sunt cele mai extraordinare instrumente pentru a progresa.
Mai ales asta cu "sfaturi investitionale", ce intelegeti voi prin ele ? Eu vad problema simplu. Cine are bani, si are idei, investe el in ce crede de cuviinta si nu sta sa isi piarda timplu dand sfaturi. Cine are idei, dar nu are bani, din diverse motive cu greu va divulga ideile sale. Iar cine are doar bani dar idei nu, clar nu are ce sfaturi sa dea. Deci cine mai ramane sa dea sfaturi ?
Nu sunt de acord nici cu asta. Cine are bani, nu investeste aiurea, ci analizeaza. Cine are idei, nu are neaparat si bani (si viceversa). Uite eu iti dau acum o idee geniala dar pentru care iti trebuie 10 milioane de euro. O faci? Hai sa luam Wall Streetul ca exemplu. Sau pe Aaron Wall mai usor. De ce da sfaturi? Pentru ca nu are bani?
In primul rand pentru ca sunt prea putini cei de la care ai ceva cu adevaratd e invatat si pentru care ai da bani sa inveti. In al doilea rand pentru ca in Romania putini sunt cei care dau bani pentru chestii de astea, majoritatea prefera alternative gratis.
Asta e perfect adevarata.
"Wire telegraph is a kind of a very, very long cat. You pull his tail in New York and his head is meowing in Los Angeles." Albert Einstein