19th December 2010, 23:17
1 out of 1 members found this post helpful.
Cand am vazut titlul threadului, m-am dus direct cu gandul la 1nesco
Legat de topic, eu cafea n-am baut niciodata. Adica am mai baut si eu prin copilarie, cand credeam ca deh... o sa rezist mai mult pe la cate-o nunta daca beau si o cafea si nu o sa imi fie somn. Apoi na... s-au mai ivit ocazii, cand mai mult sau mai putin fortat de imprejurari am baut si cate o cafea (de ex. acum o saptamana am baut-o pe prima de anul asta
). Cert e ca daca le adun pe toate, nu cred ca umplu o sticla de 2L
In ce priveste cola, nu pot sa zic ca am fost niciodata un mare bautor (in genul, ziua si sticla de cola, luni/ani la rand), insa cand am baut... am baut nu m-am jucat
In ultimul an insa am renuntat aproape complet sa mai beau orice suc carbogazos si m-am dat pe apa plata si ceaiuri
Asta dupa o mica problema de disconfort stomacal (baiuri cu bila), cand m-am decis sa renunt la o gramada de chestii care consideram eu ca mi-ar putea provoca/accentua starea respectiva. Inclusiv la BEREE (partial doar
totusi... ), si vorba aia... eu am baut la scurta mea viata destula
(am inceput de mic ca am avut anturaj "bun").
Dupa zilele/noptile cu excese de 10-15+ beri, a doua zi ma simteam foarte gol in stomac, desi nu exista o stare de foame. Am citit pe urma ca valoarea energetica a unei beri (juma de litru) e echivalentul a 2-3 oua. Ceea ce insemna ca in serile alea eu "mancam" 30-50 de oua
si mai mancam si a doua zi ca sa imi "umplu" stomacul. Nu-i de mirare de ce ma ingrasam intr-o vreme vazand cu ochii
De asta cred ca berea nu e deloc buna in cantitati maricele, in special pentru noi astia mai sedentari, care nu facem efort fizic, cel putin nu in timpul lucrului.
Alte chestii dadatoare de energii, cum ar fi energizantele, batoane energizante sau mai stiu eu ce nu consum. Consider ca toate sunt doar "calea" catre un cerc vicios din care nu mai poti renunta daca renunti la ele, decat daca le inlocuiesti cu ceva. Chiar daca pe termen scurt pot avea efect, pe termen lung iti obisnuiesc organismul cu o cantitate de "energie" pe care nu o mai poti suplini daca renunti la produsele astea. Mai bine fara
Ultima modificare făcută de Cristi U; 19th December 2010 la 23:20.
Mai dau cate-un sfat
juridic aici, uneori chiar despre online. Nu-l rata! :) Vezi și sfaturi de
nutritie.