Pagina 6 din 6 PrimulPrimul ... 456
Rezultate 51 la 55 din 55

Subiect: Bataie de joc de la Altex.ro (Atentie pentru societati comerciale)

IulianC este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    25th August 2013
    Locaţie
    Ialomita
    Vârstă
    44
    Posturi
    362
    Putere Rep
    0

Implicit

Citat Postat în original de Tom Vezi Post
    Nu, iti da bon fiscal. Factura doar la PJ,
    Am cumparat de la Kaufland apoi dupa cateva saptamani si de la PENNY niste bunuri alimentare insumate totalizand pana in 100 de lei.
    Le-am spus ca sunt persoana juridica le-am spus si numele meu(eram in baza lor de date doar ca persoana juridica - PFA) si vreau factura pe acele bunuri.

Mai tarziu urma sa mi-se deconteze acele achizitii, insa cand am prezentat facturile la un anumit birou doua dintre ele erau pe persoana fizica.
    Am cumparat de mai multe ori pe PFA de la ei iar celelalte facturi au fost bune insa doua dintre ele erau asa. ( Nici nu m-am uitat pe ele mai atent)
    A trebuit sa merg inapoi la ei sa insist sa mi-le preschimbe pe PFA ( trecusera 2-3 luni de la eliberare), le-au facut de mana si asa mai departe.

Mishu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    32
    Data înscrierii
    28th March 2013
    Vârstă
    57
    Posturi
    1.307
    Putere Rep
    32

Implicit

Citat Postat în original de Popa Mihai Vezi Post
    Pai la noi nu exista o lege care sa-ti permita returnarea unui produs cumparat offline? Daca eu pun pe site ca accept returnarea doar pentru produse sub 10 ron, atunci asa e? Doar pentru ca o spun eu ?!
    1. Cand cumperi din magazin trebuie sa faci ochii cat cepele sa fii sigur ca iei fix ceea ce iti trebuie. Esti acolo, vezi clar ce cumperi, e problema ta daca nu stii ce vrei sau daca nu te documentezi inainte. Nici nu cred ca va fi o astfel de lege, ar fi contraproductiva. Clientul ar profita (abuz de lege) si ar pierde magazinele si statul. Legea asta nu se refera la produse defecte, neconforme, etc.

2. Nu poti pune pe site nimic ce contravine legii. De unde ai tras tu concluzia asta?

Popa Mihai este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    32
    Data înscrierii
    21st November 2010
    Locaţie
    Germania
    Vârstă
    36
    Posturi
    877
    Putere Rep
    32

Implicit

Nu stiu sigur cum e in Romania, ca nu mai locuiesc de cativa ani acolo, dar din cate am citit si am inteles, majoritatea statelor membre au adoptat aceste legi, poate am citit eu gresit sau articolul era o dezinformare.

Eu nu am tras nici o concluzie, "Returnarea produselor este valabila doar pentru achizitiile online." Daca legea de care vorbeam exista in Romania, ei pot pune pe site ce vor, dar vor plati consecintele, daca vor fi.

coddot este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    31st May 2016
    Posturi
    0
    Putere Rep
    0

Implicit

Am achizitionat online un mouse Razer Ouroboros de la Altex pe data de 2016-05-17 pe persoana juridica. Produsul a ajuns dupa cateva zile. Am desfacut cutia si am testat mouse-ul si am observat ca nu se aseaza bine in mana, ramane o gaura intre podul palmei si mouse, fapt ce a condus la crampe in interiorul mainii. Asa ca am hotarat returnarea produsului. Am completat cererea de retur care a fost respinsa de Altex pe motiv ca achizitia s-a facut pe persoana juridica si nu pe persoana fizica. Se poate totusi returna produsul?

Ciprian.Olaru este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    6th August 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    573
    Putere Rep
    0

Implicit

Citat Postat în original de coddot Vezi Post
    Am achizitionat online un mouse Razer Ouroboros de la Altex pe data de 2016-05-17 pe persoana juridica. Produsul a ajuns dupa cateva zile. Am desfacut cutia si am testat mouse-ul si am observat ca nu se aseaza bine in mana, ramane o gaura intre podul palmei si mouse, fapt ce a condus la crampe in interiorul mainii. Asa ca am hotarat returnarea produsului. Am completat cererea de retur care a fost respinsa de Altex pe motiv ca achizitia s-a facut pe persoana juridica si nu pe persoana fizica. Se poate totusi returna produsul?
    raspunsul scurt ar fi: nu.
    anpc si legea care permite returul fara motiv protejeaza exclusiv persoanele fizice.
    se presupune ca o persoana juridica are alte resurse / cunostinte / asistenta juridica si se poate proteja singura.

pe de alta parte, emag permitea intr-o perioada (cred ca si acum) returul fara motiv inclusiv din partea persoanelor juridice (si e posibil sa nu fie singurii).. asa ca poate pui astea in balanta data viitooare cand iei decizii de cumparare online.

completare:
    poate te ajuta asta: http://www.anpc.gov.ro/anpcftp/legis..._34_140616.pdf
    se definesc acolo clar.. drepturile consumatorului (persoana fizica, art 2.1) in contractele cu profesionistii (definiti la art 2.2)

Pagina 6 din 6 PrimulPrimul ... 456

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Adresa Gmail folosita in numele unei societati
    De prodan_13 în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 5
    Ultimul Post: 10th June 2014, 11:06
  2. Răspunsuri: 2
    Ultimul Post: 13th March 2014, 03:52
  3. Bataie de joc
    De Shumy în forumul Discutii administrative
    Răspunsuri: 23
    Ultimul Post: 24th October 2011, 17:56

Permisiuni postare