Scaderea numarului de pirati e corelata cu incalzirea globala:
True Fact: The Lack of Pirates Is Causing Global Warming - Forbes
Scaderea numarului de pirati e corelata cu incalzirea globala:
True Fact: The Lack of Pirates Is Causing Global Warming - Forbes
Caut cu jingle.ro.
1. biserica nu moscheeOamenii care merg regulat la biserică sau în locuri destinate rugăciunii sunt mult mai puţin asociaţi şi implicaţi în crime şi delicvenţe
2. puscariile sunt pline de credinciosi (proportional, nu ca numar)
3. cred ca oamenii educati si/sau inteligenti nu prea au treaba cu infractionalitatea (tot proportional, nu absolut). Diferenta de viziune, eu m-am uitat si pe niste date statistice.
Si tot ontopic:
Ce s-ar fi întâmplat cu jurnali
vs
Radical imam Anjem Choudary on Charlie Hebdo attack | On Air Videos | Fox News
Trust, but verify.
Hai Dane, asta inseamna ca am adus pacatul mereu in discutie? Am spus mai sus, era raspuns direct la afirmatia ta legata de curaj in care tu te-ai referit indirect la pacat. Eu ti-am replicat ca nu ai cum sa te temi de ceva ce nu crezi ca exista.
Si alea mi le asum. Inseamna ca afirmatia ta de mai sus a fost putin exgarata.
Asta a fost discutia. Nu aveai la ce altceva sa te referi, decat la pacat, pentru ca Ala de acolo de sus iarta doar pacatele.
Nu e nimic interzis, in spiritul discutiei se subantelege ca din punct de vedere religios. Ce se putea intelege altceva, ca daca esti ateu nu respecti nicio lege?
Asa, pune si tu sare!
Nu inteleg de unde ai dedus ca e vorba de pacate. Eu ziceam de greseli, de fapte care ar putea avea neoie de iertare. De exemplu, daca calc o pisica cu masina din greseala. Trebuie sa traiesc cu asta, cu amintirea, poate o sa fiu trist, poate n-o sa mi-o iert niciodata etc.
Un credincios presupun ca se roaga sa fie iertat, sau merge la preot si se spovedeste, da un ban, si i se acorda iertarea. Ceea ce il ajuta sa treaca peste. E confortabil sa crezi ca esti iertat pentru orice. Si e grav ca unii cred cu tarie ca li se iarta orice.
Acuma, daca dumnezeu iarta pacatele, iar pacatele sunt niste legi date de oameni, mi se pare putin bizar. religios vorbind, pana si rugaciunea, nu numai iertarea pacatelor, mi se pare o chestiune aberanta. Adica te rogi pentru ceva, sa castigi la loto sau sa se vindece un copil bolnav. Asta inseamna ca ii explici tu dumenzeului tau ce sa faca? Il rogi s-o faca, de parca el ar fi influentat de ce zici tu? Nu stie el mai bine ce e de facut?
PS: Daca omori o pisica nu e pacat dpdv al ortodoxiei, asta e o alta treaba cu moralitatea "crestina", de aia am si dat exemplul. Ca in crestinism omul e cel mai important, pentru el a fost creat universul, deci aroganta e implicita. Respectul pentru alte forme de viata e o prostie ateista. In islam, musulmanul e miezul universului, restul oamenilor poa sa moara. Eventual impuscati.
Trust, but verify.
Probabil ca toti criminalii au o motivatie: religie, gelozie, bani ... etc.
Insa sa consideram ca religia a fost cauza eu cred ca este gresit,
Stiai ca cea mai veche universitate (asa cum e numita uneori) a fost fondata de o femeie musulmana ?![]()
Fatima al-Fihri - Wikipedia, the free encyclopedia
@Mishu: Curajul de a accepta ca asta e singura viata pe care tu o traiesti iar cei ce ti-au fost dragi tie si-au trait singura lor viata.
Caut cu jingle.ro.
Unele religii sunt fara indoiala un factor. Fireste, nu singurul.
Pana si la noi in tara exista Noua Laba (numita uneori noua dreapta) si mai nou ceva organizatie a arhangelului Mihail care au tendinte din astea ultra-religioase/nationaliste/anti-gay/anti-atei/anti-oriceaueichef. Si asta nu putea aparea fara religie si fara lipsa unei educatii sanatoase. Ca e clar, nu esti 100% sanatos la cap daca omori lume, indiferent de religie.
Si eu sunt numit uneori cel mai frumos si destept om din lume. Se pune?Stiai ca cea mai veche universitate (asa cum e numita uneori) a fost fondata de o femeie musulmana ?![]()
)))
Trust, but verify.
1. moscheia este un loc destinat rugaciunii "Oamenii care merg regulat la biserică sau în locuri destinate rugăciunii sunt mult mai puţin asociaţi şi implicaţi în crime şi delicvenţe"
2. vezi citatul de la pct 1
3. Generic probail ca asa e, au ma gandeam (de exemplu) la infractionalitatile cibernetice si vazusem mai demult un documentar cu criminali membrii MENSA
Se pune, .... dar doar ... daca apare in google in 70.000 rezultate ?
Aici sunt pe jumatate de acord, anumite citate din carti de religie pot sa fie pentru un bolnav mintal un factor agravant, chiar determinant, dar nu citatul din biblie/coran/tora este cauza, cauza e boala.
Daca un bolnav mintal citeste intr-o lege ca pentru infractiunea x pedeapsa este de 10 ani iar se duce si-l sechestreaza pe y 10 ani, de vina este legea si/sau sistemul de educatie unde a invatat ca legile trebuiesc respectate ?
Ultima modificare făcută de cRadu; 12th January 2015 la 00:03.
Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)