Pagina 20 din 25 PrimulPrimul ... 101819202122 ... UltimulUltimul
Rezultate 191 la 200 din 245

Subiect: Je ne suis pas Charlie

puthre este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    83
    Data înscrierii
    21st February 2011
    Locaţie
    București
    Posturi
    2.154
    Putere Rep
    83

Implicit

Scaderea numarului de pirati e corelata cu incalzirea globala:

True Fact: The Lack of Pirates Is Causing Global Warming - Forbes
    Caut cu jingle.ro.

Dan
    Dan este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    111
    Data înscrierii
    17th November 2004
    Locaţie
    Cluj
    Posturi
    3.358
    Putere Rep
    111

Implicit

Oamenii care merg regulat la biserică sau în locuri destinate rugăciunii sunt mult mai puţin asociaţi şi implicaţi în crime şi delicvenţe
    1. biserica nu moschee
    2. puscariile sunt pline de credinciosi (proportional, nu ca numar)
    3. cred ca oamenii educati si/sau inteligenti nu prea au treaba cu infractionalitatea (tot proportional, nu absolut). Diferenta de viziune, eu m-am uitat si pe niste date statistice.

Si tot ontopic:
    Ce s-ar fi întâmplat cu jurnali
    vs
    Radical imam Anjem Choudary on Charlie Hebdo attack | On Air Videos | Fox News
    Trust, but verify.

Dan
    Reputatie:
    111
    Data înscrierii
    17th November 2004
    Locaţie
    Cluj
    Posturi
    3.358
    Putere Rep
    111

Implicit

Citat Postat în original de puthre Vezi Post
    Scaderea numarului de pirati e corelata cu incalzirea globala:

True Fact: The Lack of Pirates Is Causing Global Warming - Forbes
    Titlul mentioneaza cauzalitatea. Tu zici doar de corelatie.
    In cazul studiilor de mai sus (cele date de mine) exista si cauzalitate dovedita. Nu in toate, e drept.
    Trust, but verify.

Mishu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    31
    Data înscrierii
    28th March 2013
    Vârstă
    57
    Posturi
    1.307
    Putere Rep
    31

Implicit

Citat Postat în original de Dan Vezi Post
    Aici vazusem

Ce legatura are pacatul cu curajul de a-ti asuma faptele, de a nu te astepta sa fii iertat pentru orice fapta?

Interpretez pe fuga, dar pentru ca fac si altceva. Daca gresesc imi cer scuze.
    Hai Dane, asta inseamna ca am adus pacatul mereu in discutie? Am spus mai sus, era raspuns direct la afirmatia ta legata de curaj in care tu te-ai referit indirect la pacat. Eu ti-am replicat ca nu ai cum sa te temi de ceva ce nu crezi ca exista.
    Si alea mi le asum. Inseamna ca afirmatia ta de mai sus a fost putin exgarata.

Ateii de alta categorie decat "grea" sunt atei doar pentru ca asa e la moda. Ateismul cere o mare doza de curaj. Si o mare responsabilitate, pentru ca trebuie sa iti asumi toate faptele, nu e nimeni "acolo sus" care sa te ierte.
    ..........
    Citat Postat în original de Mishu Vezi Post
    Ce curaj? Nu e nimeni "acolo sus" care sa te pedepseasca... Nimic nu e interzis, nu exista pacat.
    ..............
    Asta a fost discutia. Nu aveai la ce altceva sa te referi, decat la pacat, pentru ca Ala de acolo de sus iarta doar pacatele.
    Nu e nimic interzis, in spiritul discutiei se subantelege ca din punct de vedere religios. Ce se putea intelege altceva, ca daca esti ateu nu respecti nicio lege?

Citat Postat în original de puthre Vezi Post
    Dane, e pacat sa muncesti Duminica la mintile oamenilor.
    Asa, pune si tu sare!

Dan
    Reputatie:
    111
    Data înscrierii
    17th November 2004
    Locaţie
    Cluj
    Posturi
    3.358
    Putere Rep
    111

Implicit

Citat Postat în original de Mishu Vezi Post
    Asta a fost discutia. Nu aveai la ce altceva sa te referi, decat la pacat, pentru ca Ala de acolo de sus iarta doar pacatele.
    Nu e nimic interzis, in spiritul discutiei se subintelege ca din punct de vedere religios. Ce se putea intelege altceva, ca daca esti ateu nu respecti nicio lege?
    Nu inteleg de unde ai dedus ca e vorba de pacate. Eu ziceam de greseli, de fapte care ar putea avea neoie de iertare. De exemplu, daca calc o pisica cu masina din greseala. Trebuie sa traiesc cu asta, cu amintirea, poate o sa fiu trist, poate n-o sa mi-o iert niciodata etc.
    Un credincios presupun ca se roaga sa fie iertat, sau merge la preot si se spovedeste, da un ban, si i se acorda iertarea. Ceea ce il ajuta sa treaca peste. E confortabil sa crezi ca esti iertat pentru orice. Si e grav ca unii cred cu tarie ca li se iarta orice.

Acuma, daca dumnezeu iarta pacatele, iar pacatele sunt niste legi date de oameni, mi se pare putin bizar. religios vorbind, pana si rugaciunea, nu numai iertarea pacatelor, mi se pare o chestiune aberanta. Adica te rogi pentru ceva, sa castigi la loto sau sa se vindece un copil bolnav. Asta inseamna ca ii explici tu dumenzeului tau ce sa faca? Il rogi s-o faca, de parca el ar fi influentat de ce zici tu? Nu stie el mai bine ce e de facut?

PS: Daca omori o pisica nu e pacat dpdv al ortodoxiei, asta e o alta treaba cu moralitatea "crestina", de aia am si dat exemplul. Ca in crestinism omul e cel mai important, pentru el a fost creat universul, deci aroganta e implicita. Respectul pentru alte forme de viata e o prostie ateista. In islam, musulmanul e miezul universului, restul oamenilor poa sa moara. Eventual impuscati.
    Trust, but verify.

cRadu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    26
    Data înscrierii
    25th March 2013
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    56
    Posturi
    123
    Putere Rep
    26

Implicit

Acum, lasand deoparte faptul ca daca ar fi mers la scoala in loc de moschee ar fi fost mai inteligenti. Crezi ca daca nu ar fi avut motivatia, ar fi mai facut aceste crime? Detaliaza.
    Probabil ca toti criminalii au o motivatie: religie, gelozie, bani ... etc.
    Insa sa consideram ca religia a fost cauza eu cred ca este gresit,

Stiai ca cea mai veche universitate (asa cum e numita uneori) a fost fondata de o femeie musulmana ?
    Fatima al-Fihri - Wikipedia, the free encyclopedia

puthre este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    83
    Data înscrierii
    21st February 2011
    Locaţie
    București
    Posturi
    2.154
    Putere Rep
    83

Implicit

@Mishu: Curajul de a accepta ca asta e singura viata pe care tu o traiesti iar cei ce ti-au fost dragi tie si-au trait singura lor viata.
    Caut cu jingle.ro.

Dan
    Reputatie:
    111
    Data înscrierii
    17th November 2004
    Locaţie
    Cluj
    Posturi
    3.358
    Putere Rep
    111

Implicit

Citat Postat în original de cRadu Vezi Post
    Probabil ca toti criminalii au o motivatie: religie, gelozie, bani ... etc.
    Insa sa consideram ca religia a fost cauza eu cred ca este gresit,
    Unele religii sunt fara indoiala un factor. Fireste, nu singurul.
    Pana si la noi in tara exista Noua Laba (numita uneori noua dreapta) si mai nou ceva organizatie a arhangelului Mihail care au tendinte din astea ultra-religioase/nationaliste/anti-gay/anti-atei/anti-oriceaueichef. Si asta nu putea aparea fara religie si fara lipsa unei educatii sanatoase. Ca e clar, nu esti 100% sanatos la cap daca omori lume, indiferent de religie.

Stiai ca cea mai veche universitate (asa cum e numita uneori) a fost fondata de o femeie musulmana ?
    Si eu sunt numit uneori cel mai frumos si destept om din lume. Se pune? )))
    Trust, but verify.

Reputatie:
    26
    Data înscrierii
    25th March 2013
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    56
    Posturi
    123
    Putere Rep
    26

Implicit

1. biserica nu moschee
    2. puscariile sunt pline de credinciosi (proportional, nu ca numar)
    3. cred ca oamenii educati si/sau inteligenti nu prea au treaba cu infractionalitatea (tot proportional, nu absolut). Diferenta de viziune, eu m-am uitat si pe niste date statistice.
    1. moscheia este un loc destinat rugaciunii "Oamenii care merg regulat la biserică sau în locuri destinate rugăciunii sunt mult mai puţin asociaţi şi implicaţi în crime şi delicvenţe"
    2. vezi citatul de la pct 1
    3. Generic probail ca asa e, au ma gandeam (de exemplu) la infractionalitatile cibernetice si vazusem mai demult un documentar cu criminali membrii MENSA

Reputatie:
    26
    Data înscrierii
    25th March 2013
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    56
    Posturi
    123
    Putere Rep
    26

Implicit

Si eu sunt numit uneori cel mai frumos si destept om din lume. Se pune? )))
    Se pune, .... dar doar ... daca apare in google in 70.000 rezultate ?

Unele religii sunt fara indoiala un factor. Fireste, nu singurul.
    Pana si la noi in tara exista Noua Laba (numita uneori noua dreapta) si mai nou ceva organizatie a arhangelului Mihail care au tendinte din astea ultra-religioase/nationaliste/anti-gay/anti-atei/anti-oriceaueichef. Si asta nu putea aparea fara religie si fara lipsa unei educatii sanatoase. Ca e clar, nu esti 100% sanatos la cap daca omori lume, indiferent de religie.
    Aici sunt pe jumatate de acord, anumite citate din carti de religie pot sa fie pentru un bolnav mintal un factor agravant, chiar determinant, dar nu citatul din biblie/coran/tora este cauza, cauza e boala.

Daca un bolnav mintal citeste intr-o lege ca pentru infractiunea x pedeapsa este de 10 ani iar se duce si-l sechestreaza pe y 10 ani, de vina este legea si/sau sistemul de educatie unde a invatat ca legile trebuiesc respectate ?
    Ultima modificare făcută de cRadu; 12th January 2015 la 00:03.

Pagina 20 din 25 PrimulPrimul ... 101819202122 ... UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •