@insecure
Am notat recomandarile. Desi sunt chineza pentru mine, cine se pricepe va sti ce ii cer.

Citat Postat în original de puthre Vezi Post
In primul rand NU apelezi la o agentie. Il faci inhouse cu oamenii tai.
Oamenii mei nu exista. Exista pe piata agentii web, asa cum exista instalatori, mecanici etc. Exact cum spune Tom: pe cine angajez? Cum stiu daca X-escu este competent sau nu? De unde il gasesc pe acel X-escu bun, cand altii cu experienta se plang ca nu gasesc oameni competenti?

Citat Postat în original de puthre Vezi Post
Da, e complicat sa faci un business. Daca nu te pricepi sau n-ai chef sa-l faci, iti angajezi un CEO.
Dar trebuie sa fii naiv sa crezi ca o sa-l faca o agentie in locul tau mai ales in cazul in care siteul pe care vrei sa-l dezvolti e punctul central al afacerii. Interesele agentiei nu prea corespund neaparat cu interesele tale. Agentia nu are nici un interes sa faca un cod ieftin de mentinut, usor de transferat si nici macar ca proiectul sa fie lansat la timp. Nu ai nici o garantie ca agentia n-o sa-ti creasca tarifele exponential pe masura ce bagi banii in proiect sau ca n-o sa dispara din cauza unui management defectuos sau pentru ca "a intrat in criza" cu cateva luni inainte de lansare. Sau poate cu cateva luni dupa lansare.
Lansarea siteului e doar inceputul. Dupa ce l-ai lansat, trebuie sa mai angajezi oameni, nu sa-i dai afara (asta inc azul in care proiectul merge si aduce bani, pentru ca altfel nu ne mai intereseaza oricum)

Ce agentie a facut booking.com?
Eu am avut o idee de business. Buna, rea...nu asta e subiectul. Datoria mea este sa administrez un business, sa il fac profitabil etc. Nu sa stiu programare, nu sa stiu contabilitate (decat in linii mari, pentru a vorbi aceeasi limba cu respectivii).

Da, de acord ca agentia nu are acelasi interes cu mine (din pacate, este o situatie usor anormala). Ok, ei au interes sa-mi ia banii, dar in acelasi timp cartea lor de vizita este si proiectul in sine. Discutia este mai ampla, nu o dezvolt acum.

@lovelife
Notat. Probabil asta este o solutie pentru a remedia anumite probleme.

Am discutat cu Tom si ii dau dreptate in multe dintre ideile pe care le-am schimbat in cateva ore de discutii. Exista viata si dincolo de online, poate chiar mai buna pe aceasta nisa.

Ce ramane de facut in acest moment cu acest proiect:
1. Ori gasesc o agentie care sa repare proiectul, urmand ca eventuale update-uri sa fie facute doar in cazul in care se monetizeaza.
2. Ori gasesc un programator bun (ipotetic) care sa dezvolte in-house proiectul.
3. Il abandonez (temporar).

Ce strategie va urma proiectul ramane de vazut. Tom mi-a dat cateva variante logice si voi tine cont de ele. Pentru linistea mea sufleteasca, voi continua sa caut. Voi purta discutii, voi analiza si voi decide ce e de facut.