Pagina 5 din 5 PrimulPrimul ... 345
Rezultate 41 la 45 din 45

Subiect: Sugestii agentie programare

imagini este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    34
    Data înscrierii
    29th June 2011
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    677
    Putere Rep
    34

Implicit

Citat Postat în original de puthre Vezi Post
    Pe cartea mea de vizita scrie ce vreau eu sa scrie. Banuiesc ca nici la ei nu e altfel.
    Da si nu. Nu pot scrie pe cartea de vizita ca am facut cnn.com. Scriu ca am facut unsitevaidemamalui.ro. Si clientul ma judeca prin prisma acestuia. Eu, cand aleg o agentie, ma uit la ce proiecte au facut. Mai nou, ma uit si daca sunt bine pozitionate, pe langa alte aspecte. Facem abstractie de exceptii (site super - pozitionat prost sau invers, site prost - pozitionat bine).

Serios, tu ce ai face in locul meu? Facem abstractie de decizia logica si care tine de business. Privind strict dpdv al unui programator (sau ti-am gresit profesia?).

puthre este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    83
    Data înscrierii
    21st February 2011
    Locaţie
    București
    Posturi
    2.154
    Putere Rep
    83

Implicit

Citat Postat în original de imagini Vezi Post
    Serios, tu ce ai face in locul meu? Facem abstractie de decizia logica si care tine de business. Privind strict dpdv al unui programator (sau ti-am gresit profesia?).
    As angaja un om care sa se priceapa la programare cel putin la fel de bine ca cei din agentie ca sa nu fie usor de dus de nas referitor la costuri, care sa aiba acelasi interes ca tine si care sa fie interfata ta cu agentia.
    El ar trebui sa aiba responsabilitatea proiectului in fata ta si deci si puterea de a alege / schimba cu ce agentie lucreaza daca considera ca situatia o cere.
    Cu aprox 2000 eur pe luna probabil ca gasesti pe cineva adecvat, problema e sa fie de incredere, ideal un prieten sau o cunostinta. Deci as merge pe recomandari ale persoanelor in care ai incredere.
    Caut cu jingle.ro.

puthre este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    83
    Data înscrierii
    21st February 2011
    Locaţie
    București
    Posturi
    2.154
    Putere Rep
    83

Implicit

(sau ti-am gresit profesia?).
    N-ai gresit, programarea e unul din lucrurile din care castig bani ca sa traiesc.
    Caut cu jingle.ro.

imagini este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    34
    Data înscrierii
    29th June 2011
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    677
    Putere Rep
    34

Implicit

In primul rand multumesc tuturor pentru sfaturi. In ultima vreme am incercat sa contactez cateva agentii care mi-au atras atentia si le-am expus problema. A fost mai mult pentru cultura mea generala, decizia nefiind inca luata daca voi dezvolta proiectul intr-o directie sau alta.

Concluzia generala este ca fiecare agentie (si nu discut de agentii mici) incearca sa isi impuna propriul CMS. S-a mai discutat despre avantaje si dezavantaje intre CMS propriu vs platforma open source. Dupa experienta nefericita n-as mai opta pentru un CMS custom.

Nu reiau aspectele care ma irita maxim, unul fiind legat de "care este bugetul?". Degeaba le explici ca este irelevant, pe mine ma intereseaza daca se poate face si in ce conditii. Ca o paranteza, atunci cand am inceput proiectul asta, bugetul estimat era de 2k euro (platforma) si s-a ajuns la peste 12k euro. Ce relevanta are intrebarea, cata vreme clientul ori nu stie sa estimeze bugetul (cazul meu), ori stie sa-l estimeze dar este dispus sa suplimenteze masiv?

Anyway, dupa cum spuneau si alti colegi, piata este la pamant. Agentiile se plang de lipsa clientilor, clientii se plang de lipsa agentiilor capabile. Un cerc vicios...

Tom
    Tom este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    131
    Data înscrierii
    25th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    3.169
    Putere Rep
    131

Implicit

Concluzia generala este ca fiecare agentie (si nu discut de agentii mici) incearca sa isi impuna propriul CMS. S-a mai discutat despre avantaje si dezavantaje intre CMS propriu vs platforma open source. Dupa experienta nefericita n-as mai opta pentru un CMS custom.
    .
    Da, pentru ca le este mai usor. Decizia este la client. Eu le recomand tuturor platforme open-source, pentru a evita exact genul de probleme pe care le ai tu acum.

Nu reiau aspectele care ma irita maxim, unul fiind legat de "care este bugetul?". Degeaba le explici ca este irelevant, pe mine ma intereseaza daca se poate face si in ce conditii. Ca o paranteza, atunci cand am inceput proiectul asta, bugetul estimat era de 2k euro (platforma) si s-a ajuns la peste 12k euro. Ce relevanta are intrebarea, cata vreme clientul ori nu stie sa estimeze bugetul (cazul meu), ori stie sa-l estimeze dar este dispus sa suplimenteze masiv?
    Romania are una dintre cele mai slabe piete pentru nisa de web design. Nu pentru ca nu sunt bani, cat datorita lipsei de cunostinte /cultura in online. Clientul nu stie ce are nevoie, nu stie sa ceara, sa aleaga ,etc.

Asa apare doar comparatie de pret si implicit clienti cu pretentii mari la preturi mici. Au trecut vremurile in care site-urile de prezentare costau de la 1500 euro in sus, sau magazinele de la 5000.

Oricine cauta: creare magazin online sau creare site, o sa aibe cateva surprize: preturi de maxim 600 euro la magazine sau 200 euro la site-uri. Asta e oferta, asta e piata.

Identic si la SEO.

"Cat este bugetul" este o intrebare capcana. Obisnuiam sa intreb si eu pe vremuri, ca sa stiu ce design sa-i fac (nu pun theme la clienti). Acum, daca clientul este genul clasic: "bugetul nostru pentru site este foarte mic, in consecinta va rugam sa ne faceti oferta minima", ....

Ti-am recomandat servicii de consultanta. Asta rezolva toate problemele "achizitiei" de servicii pe care nu le cunosti. Altfel, este doar pierdere de timp.

Tu ai picat in plasa, la fel ca majoritatea, exact pentru faptul ca nu ai stiu ce sa ceri (experienta). Ai platit enorm pentru ce ai, nu are sens sa mai discutam. O slutie de magazin online + design la fel ca ce ai tu acum, te ducea maxim 2k. De ce 12k? Pentru ca "cat este bugetul". Sincer, mi-as dori si eu clienti ca tine

Acum 3 ani, am zis asa: lasa-i sa se arda, ca se intorc la noi dupa! Dupa 2 ani, nu a venit nimeni "inapoi" si am facut un sondaj. I-am sunat pe toti care stiam ca se "ard" si au fost doar 2 cazuri: faliment (renuntare la online) sau ingropati intr-un site modificat atat de mult si la costuri asa de mari, incat nici nu vor sa auda de o solutie noua Asa ca, se pare ca asta e tipul de business romanesc: te atrag cu pret mic, dar pe termen lung platesti enorm.

Ex: eu fac oferta de 4k, tu faci oferta de 500 euro. Clientul logic te alege pe tine, ca doar na, eu am vrut sa-l ard. Tu facturezi lunar, modificari, update, etc si la final de an, costurile sunt la 8k euro. Eu facturez o data si atat. Clientul nu realizeaza, pentru ca nu a platit toata suma o data si considera normal sa plateasca, fara sa stie ca plateste functionalitati incluse deja in solutie. Vine anul 2, facturile vin si ele

Iti mai dau un ex. Un magazin maricel in 2parale, pe platforma shopmamamia= free. Dupa 2 ani, costurile au fost de 360 mil si se saturase de platit, platforma era la limita, el vroia altceva! A vrut gratis la inceput, a primit 360mil si acum e "ingropat" in platforma.

Trust me, nu esti nici primul si nici ultimul!

Anyway, dupa cum spuneau si alti colegi, piata este la pamant. Agentiile se plang de lipsa clientilor, clientii se plang de lipsa agentiilor capabile. Un cerc vicios...
    Asta este piata din ro. Potentiali clienti care vin "de pe net", trec pe la toti, compara, discuta, vor consultata free, intalniri, pentru un magazin de 300 euro. Really?

Verifica prima pagina in google pentru "creare magazin online". Eu cu 600 euro sunt extrem de scump

Sunt si clienti care inteleg ce au nevoie, stiu cat de cat ce vor si sunt dispusi sa plateasca pentru servicii. Este singurul motiv pentru care piata inca mai respira.

Trendul in schimb este altul: site-uri gratis, sau la 50 euro (wp+thema), magazine gratis sau la 100 euro, etc. Cei care cumpara un site (magazin) ca pe cartofi, primesc ceea ce platesc!

Eu sunt din categoria celor care nu se plang de clienti, cat de clientii fara experienta in afaceri online.

el: " buna ziua, ma intereseaza un magazin online"
    eu:" va ascult"
    el:" pai spuneti dvs cum se face, cum se promoveaza, etc... ca eu nu ma pricep, cat mai detaliat"

si urmeaza 45 de min de piedere de vreme.

el: "dar gratis pentru inceput, asa de teste nu se poate? Dar are si categorii? dar pot sa pun plata la livrare, etc. da dincolo era la 100 euro, la voi de ce este 600? Dar..."

------------------

Vreau sa explic un detaliu important. O agentie are nevoie de clienti de calitate ca sa ofere calitate. Ca sa ofere calitate are nevoie de angajati de calitate, care nu se pot motiva fara un salariu bun.

Nu exista agentie care sa poata dezvolta singura un proiect gen altex.ro (ma refer la un proiect de calitate), pentru ca implica un numar mare de angajati de calitate, care au nevoie de proiecte lunar, altfel nu-si au rostul. Cate proiecte gen altex credeti ca primeste o agentie in 3 ani?

Altex este un exemplu, pentru ca nu se dezvolta inhouse.

Cat timp nu exista proiecte mari, challenging, nu se poate pastra calitatea serviciilor, decat printr-un numar mai mic de angajati sau prin preturi mici = clienti pe care regreti ca i-ai "luat". In lunile mai slabe (de ex vara) sau daca nu ai income, esti nevoit sa lucrezi si la proiecte mai mici, iar asta strica atmosfera in firma si apar doar probleme.

Cum 95% dintre clienti sunt "pe langa complet", se pierde mai mult timp in discutii si intalniri, fata de timpul petrecut in dezvoltare efectiva. Doar ca romanii vor sa "se vada", nu inteleg ca exita mail si telefon, tocmai pentru a "castiga timp". Obisnuinta de a lucra cu site-uri de 100-200 euro este nociva si toxica pe termen lung.

Exact din acest motive, exista foarte putine sanse pentru o agentie care sa-ti dezvolte un proiect de calitate, la pretul corect.
    Ultima modificare făcută de Tom; 25th February 2014 la 23:05.
    Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.

Pagina 5 din 5 PrimulPrimul ... 345

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Agentie imobiliara
    De kestor în forumul Oferte gratuite
    Răspunsuri: 0
    Ultimul Post: 24th July 2013, 09:44
  2. Agentie angajez programator
    De lancetti în forumul Locuri de munca
    Răspunsuri: 1
    Ultimul Post: 16th July 2013, 11:59
  3. Site agentie taxi
    De alex.web în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 3