Pagina 4 din 5 PrimulPrimul ... 2345 UltimulUltimul
Rezultate 31 la 40 din 45

Subiect: Sugestii agentie programare

Gratian Alinei este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    25
    Data înscrierii
    8th November 2013
    Locaţie
    Mangalia
    Posturi
    203
    Putere Rep
    25

Implicit

Citat Postat în original de Tom Vezi Post
    Cand o sa ajungi la o strategie seo pentru un portal de turism, o sa intelegi ce zic.
    Da maestre, încă nu am ajuns acolo. Sunt pe drum, dar eu merg repede.

Last minute nu e categorie de serviciu, e un flag atașat altui serviciu.

Dacă spui că nu sunt probleme de funcționalitate, ajută-mă și pe mine să dau click aici

untitled3.jpg

sau să iau un sejur Last Minute Ozkaymak Marina - Kemer cu 453 lei . Avion și taxe incluse. Văd că am acces și la grătar...nu mă înnebuni?

Ozkaymak.jpg

Pagina asta are categorii și uzabilitatea? Cât o fi bouce-rate-ul?
    Romania - Wikipedia, the free encyclopedia

inSecure este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    39
    Data înscrierii
    2nd December 2007
    Posturi
    612
    Putere Rep
    39

Implicit

Imagini,

Am citit tot threadul cu atentie.
    Ce iti pot recomanda. Pe viitor (sau in caz ca vrei sa refaci un proiect de la 0) foloseste un MVC.
    Cauta agentii care stiu sa foloseasca unele din urmatoarele (in ordinea preferintelor si functionabilitatii (parerea mea) ):
    1. YII
    2. Symphony
    3. CakePHP
    4. CodeIgniter

E cam greu apoi sa dai de altcineva care nu iti poate modifica nucleul (tot o sa mai apara carpeli, dar nu asa hardcore a.i. sa o iei de la 0)

Lasa orice CMS (joomla sau mai stiu eu ce deoparte) pentru un proiect mare.
    Hmm..ar merge o lada de bere

puthre este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    83
    Data înscrierii
    21st February 2011
    Locaţie
    București
    Posturi
    2.154
    Putere Rep
    83

Implicit

Citat Postat în original de imagini Vezi Post
    Pana la urma nu sunt primul care continua sau o ia de la zero. Important este cum fac asta, pentru a evita alte situatii similare pe viitor.
    In primul rand NU apelezi la o agentie. Il faci inhouse cu oamenii tai.
    Caut cu jingle.ro.

Tom
    Tom este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    131
    Data înscrierii
    25th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    3.169
    Putere Rep
    131

Implicit

Citat Postat în original de Gratian Alinei Vezi Post
    Da maestre, încă nu am ajuns acolo. Sunt pe drum, dar eu merg repede.

Last minute nu e categorie de serviciu, e un flag atașat altui serviciu.

Dacă spui că nu sunt probleme de funcționalitate, ajută-mă și pe mine să dau click aici

untitled3.jpg

sau să iau un sejur Last Minute Ozkaymak Marina - Kemer cu 453 lei . Avion și taxe incluse. Văd că am acces și la grătar...nu mă înnebuni?

Ozkaymak.jpg

Pagina asta are categorii și uzabilitatea? Cât o fi bouce-rate-ul?
    Romania - Wikipedia, the free encyclopedia
    Site-ul este "oprit" de 2 ani (aproape 3), dar banuiesc ca ti-ai dat seama, dar ai preferat sa te dai "cocos".

Last minute pentru seo se numeste categorie, cand ajungi acolo o sa te prinzi, eu momentan o sa merg sa cant la alta masa.

Citat Postat în original de puthre Vezi Post
    Da? cum asa?

Ma apuc maine de un proiect, dau anunt de angajare si incep sa-mi fac echipa? Pe cine angajez? Cum? Cand? Pe ce perioada? Cat ma costa? Ce primesc? Garantii? Vacante, taxe, concedii medicale?

Sa presupunem ca dupa o perioada, zeci de interviuri, oameni noi, manager de proiect, agentie de recrutare, contabila, etc, ajung la stadiul de lansare. Ce fac cu echipa? O dau afara? Le dau preaviz? Oare ei nu stiau de mai demult ca pleaca? Pastrez o parte? Erau project based (freelanceri)? Lucrau la ora? Daca pleaca in prenatal? Etc.
    Etc.

Care sunt avantajele " in house" pentru un proiect ( de turism in cazul asta ) si dezavantajele unei agentii?

-------------------------------------

Dupa o discutie de aprox 2h cu imagini, as vrea sa postez aici ceea ce am sustinut telefonic, pentru ceilalti membrii care isi doresc sau au deja un proiect pe nisa.

Eu am oprit vacanta.com acum aprox 2 ani, dupa cateva experiente care m-au prins nepregatit.

- agentiile de turism (majoritatea sunt reselleri, iar cei mari au alta abordare, complet separata de online). Venituri mult sub estimari.
    - expedia (planuiam sa intregrez biletele de avion, croaziere si hoteluri, dar intre timp s-au schimbat reguli, reglementari, fiind obligat la comisioane mici si multe alte detalii legale).
    - penalizare google (eram top 3 dupa doar 3 luni asa ca a venit "manuala", nu erau penguin, panda, etc atunci). Am considerat penalizarea un avantaj, din motive de strategie (urcasem prea repede si site-ul nu era nici pe departe gata pentru vizitatori)
    - proprietarii (doar 7.5% ok, procent obtinut dupa o campanie de promovare (pentru analiza), pe un volum de 1200 locatii). Venituri mult sub estimari.
    - costuri (platite deja pana atunci si estimate pentru viitor)
    - etc

Asa ca am decis dupa un ultim cartus (testul cu proprietarii) sa opresc complet proiectul, pe termen nelimitat.

Un portal de turism in 2014 implica o investitie de minim 250k euro. 20-50k portal (+ mentenanta), 50-70k seo/an (strategie de 3 ani), cheltuieli lunare (angajati, chirii, etc) ...

Monetizarea se face pe categorii, doar ca fiecare categorie are problemele ei cu "platitorii". Estimativ, abia dupa 3 ani se poate discuta de amortizarea investitiei si poate de profit. Investitia depaseste lejer 250k in cei 3 ani.

Mai exita in acelasi timp un detaliu destul de important: Google.

Fiind un proiect online, depindem de google. Presupunem ca totul este dezvoltat corect, nu exista probleme cu site-ul, penalizare, clienti, etc, avem trafic si incepem sa construim un brand in turism (pe seama altora = agentii de turism). Cum google adora brandurile, iar booking are deja seo pe romania, in cei 3 ani sunt sanse foarte mari ca top 10 sa fie detinut de brand-uri (fix o parte din agentiile promovate de portal).

Daca maine exepedia adauga .ro, tripadvisor (inclusiv site-ul de vacation rentals), homeaway, etc, nu exista competitie cu brandurile romanesti. In acelasi timp, dupa cum se observa simplu, nici un brand online nu cumpara un brand romanesc cand se lanseaza in ro, ei doar vin (pun un .ro sau limba romana).

Ajung macar 3 branduri pe fiecare nisa in cei 3 ani? Nu stiu daca 3, dar aproape sigur o sa avem 1-2 branduri mari pe nisa pana in 2016. Daca Google decide ca vrea si el sa vanda in ro (afiliat), cazare, bilete de avion, croaziere, last minute, etc, sunt 3. Se mai adauga 3 in adwords (brandurile tin anunturi adwords indiferent de organic) + competitia locala care este obligata la investitii consistente in promovare.

Discutia a fost mai lunga, dar e deja tarziu.

Asa ca solutiile mele au fost urmatoarele:

- o nisa noua, fara concurenta (i-am dat exemple)
    - o singura nisa pe site (fara schimbarea lui = costuri minime) pana la maturizare (venituri), urmand sa dezvolte din profit restul de nise, mai greu, dar cu investitie mai mica
    - renuntarea la proiect si incercat alt tip de business (i-am dat exemplu), dar pe aceeasi nisa.

In functie de bugetul lui, se poate opta pentru toate 3 (1+2+3), oricare doua sau una dintre ele.

Acum el stie ce si cum, eu mi-am facut treaba
    Ultima modificare făcută de Tom; 26th January 2014 la 02:57.
    Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.

Reputatie:
    83
    Data înscrierii
    21st February 2011
    Locaţie
    București
    Posturi
    2.154
    Putere Rep
    83

Implicit

Da? cum asa?

Ma apuc maine de un proiect, dau anunt de angajare si incep sa-mi fac echipa? Pe cine angajez? Cum? Cand? Pe ce perioada? Cat ma costa? Ce primesc? Garantii? Vacante, taxe, concedii medicale?

Sa presupunem ca dupa o perioada, zeci de interviuri, oameni noi, manager de proiect, agentie de recrutare, contabila, etc, ajung la stadiul de lansare. Ce fac cu echipa? O dau afara? Le dau preaviz? Oare ei nu stiau de mai demult ca pleaca? Pastrez o parte? Erau project based (freelanceri)? Lucrau la ora? Daca pleaca in prenatal? Etc.
    Etc.

Care sunt avantajele " in house" pentru un proiect ( de turism in cazul asta ) si dezavantajele unei agentii?
    Da, e complicat sa faci un business. Daca nu te pricepi sau n-ai chef sa-l faci, iti angajezi un CEO.
    Dar trebuie sa fii naiv sa crezi ca o sa-l faca o agentie in locul tau mai ales in cazul in care siteul pe care vrei sa-l dezvolti e punctul central al afacerii. Interesele agentiei nu prea corespund neaparat cu interesele tale. Agentia nu are nici un interes sa faca un cod ieftin de mentinut, usor de transferat si nici macar ca proiectul sa fie lansat la timp. Nu ai nici o garantie ca agentia n-o sa-ti creasca tarifele exponential pe masura ce bagi banii in proiect sau ca n-o sa dispara din cauza unui management defectuos sau pentru ca "a intrat in criza" cu cateva luni inainte de lansare. Sau poate cu cateva luni dupa lansare.
    Lansarea siteului e doar inceputul. Dupa ce l-ai lansat, trebuie sa mai angajezi oameni, nu sa-i dai afara (asta inc azul in care proiectul merge si aduce bani, pentru ca altfel nu ne mai intereseaza oricum)

Ce agentie a facut booking.com?
    Caut cu jingle.ro.

lovelife este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    103
    Data înscrierii
    8th July 2006
    Locaţie
    Galati
    Vârstă
    49
    Posturi
    5.993
    Putere Rep
    103

Implicit

@Tom
    Da, nu am multe links. Nu ar fi mare pierdere acolo. Ce imi e putin neclar...daca 50000 de pagini indexate (sa zicem) vor duce toate in 404 (daca iau proiectul de la zero), cu continut deja indexat nu ar avea impact pe termen lung?

@lovelife
    Ai PM.
    Avand un pic de trafic doar pentru experienta utilizatorului si fara sa ai caderi semnificative de trafic recomand un redirect pe care sa il scoti dupa cateva saptamani
    Nu ma pricep la SEO dar ma bag in seama

lovelife este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    103
    Data înscrierii
    8th July 2006
    Locaţie
    Galati
    Vârstă
    49
    Posturi
    5.993
    Putere Rep
    103

Implicit

Dupa ce ai site-ul live, ai nevoie de seo si usability, fix acolo ai nevoie de categorii, navigare, links. Ai cel putin 5 tipuri de servicii, (sezur, circuit, last minute, croaziere, hoteluri, bilete avion, vacanta, etc) care necesita categorii similare (tara, localitate). Daca adaugi si ghid (restaurante, evenimente, cluburi, shopping, etc) mai ai inca o "tura" de categorii. etc.

Cand o sa ajungi la o strategie seo pentru un portal de turism, o sa intelegi ce zic.
    e o diferenta intre categorii si URL
    URL-ul trebuie sa fie cat mai simplu
    Sa presupun ca este vorba de un sejur in greciat il faci pe baza de categorii
    /sejur/grecia/athena/hotel-luna.html
    Ce faci cand oferta asta intra in last minut schimbi url
    /last-minut/grecia/athena/hotel-luna.html

Sa nu este mai bine sa pastrezi o structura simpla a url, sa adaugi oferta automat intr-o categorie "Last Minut" (poate fi si filtru) dar fara sa se modifice url si sa adaugi o eticheta in pagina "LAST MINUT mai ieftin cu 100 euro"
    Fiind cativa parametri ce nu se schimba as merge pe o structura url mai simpla, doar un minim de categorii in URL, eventual fara categorii
    url sa fie de genul grecia-athena-hotel-luna.html
    In SEO url nu mai conteaza asa de mult, in schimb conteaza ce scrie in title, description, h1 si content, iar acestea se pot schimba usor cand o oferta ajunge la last minute de exemplu su cand este o reducere promotie
    Eu acum url il vad si ca o modalitate de a creste CTR si UX mai mult decat SEO

@puthre
    Tu vezi toata treaba prin ochii unui programator, tie poate ti-ar fi mai usor cu angajati inhouse
    Eu nu as sti foarte bine ce sa cer programatorului, din punct de vedere al structurii, al felului cum e scris codul, nu am experienta in a evalua calitatea unui programator, etc, ar fi foarte greu sa imi formez o echipa, chiar aproape imposibil, nu vine nici un programator bun sa fie angajat la mine 3-6 luni pana termin proiectul si apoi sa isi caute iar de munca
    Este dificil cu programatori inhouse, poate sa angajezi unul, doi care sa lucreze cu agentia , sa fie un fel de sef de proiect din partea ta, sa dea indicatii, sa iti traduca ce spune agentia, si acesta sa se ocupe ulterior in timpul functionarii proiectul, sa poata face modificari minore ce pot aparea oricand, cand se doreste o noua dezvoltare sa stie ce sa ceara agentiei
    Nu ma pricep la SEO dar ma bag in seama

Reputatie:
    83
    Data înscrierii
    21st February 2011
    Locaţie
    București
    Posturi
    2.154
    Putere Rep
    83

Implicit

Citat Postat în original de lovelife Vezi Post
    Este dificil cu programatori inhouse, poate sa angajezi unul, doi care sa lucreze cu agentia , sa fie un fel de sef de proiect din partea ta, sa dea indicatii, sa iti traduca ce spune agentia, si acesta sa se ocupe ulterior in timpul functionarii proiectul, sa poata face modificari minore ce pot aparea oricand, cand se doreste o noua dezvoltare sa stie ce sa ceara agentiei
    Exact. Daca nu te pricepi angajezi om care sa se priceapa si care sa urmareasca interesul tau, nu al agentiei.
    Caut cu jingle.ro.

imagini este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    34
    Data înscrierii
    29th June 2011
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    677
    Putere Rep
    34

Implicit

@insecure
    Am notat recomandarile. Desi sunt chineza pentru mine, cine se pricepe va sti ce ii cer.

Oamenii mei nu exista. Exista pe piata agentii web, asa cum exista instalatori, mecanici etc. Exact cum spune Tom: pe cine angajez? Cum stiu daca X-escu este competent sau nu? De unde il gasesc pe acel X-escu bun, cand altii cu experienta se plang ca nu gasesc oameni competenti?

Da, e complicat sa faci un business. Daca nu te pricepi sau n-ai chef sa-l faci, iti angajezi un CEO.
    Dar trebuie sa fii naiv sa crezi ca o sa-l faca o agentie in locul tau mai ales in cazul in care siteul pe care vrei sa-l dezvolti e punctul central al afacerii. Interesele agentiei nu prea corespund neaparat cu interesele tale. Agentia nu are nici un interes sa faca un cod ieftin de mentinut, usor de transferat si nici macar ca proiectul sa fie lansat la timp. Nu ai nici o garantie ca agentia n-o sa-ti creasca tarifele exponential pe masura ce bagi banii in proiect sau ca n-o sa dispara din cauza unui management defectuos sau pentru ca "a intrat in criza" cu cateva luni inainte de lansare. Sau poate cu cateva luni dupa lansare.
    Lansarea siteului e doar inceputul. Dupa ce l-ai lansat, trebuie sa mai angajezi oameni, nu sa-i dai afara (asta inc azul in care proiectul merge si aduce bani, pentru ca altfel nu ne mai intereseaza oricum)

Ce agentie a facut booking.com?
    Eu am avut o idee de business. Buna, rea...nu asta e subiectul. Datoria mea este sa administrez un business, sa il fac profitabil etc. Nu sa stiu programare, nu sa stiu contabilitate (decat in linii mari, pentru a vorbi aceeasi limba cu respectivii).

Da, de acord ca agentia nu are acelasi interes cu mine (din pacate, este o situatie usor anormala). Ok, ei au interes sa-mi ia banii, dar in acelasi timp cartea lor de vizita este si proiectul in sine. Discutia este mai ampla, nu o dezvolt acum.

@lovelife
    Notat. Probabil asta este o solutie pentru a remedia anumite probleme.

Am discutat cu Tom si ii dau dreptate in multe dintre ideile pe care le-am schimbat in cateva ore de discutii. Exista viata si dincolo de online, poate chiar mai buna pe aceasta nisa.

Ce ramane de facut in acest moment cu acest proiect:
    1. Ori gasesc o agentie care sa repare proiectul, urmand ca eventuale update-uri sa fie facute doar in cazul in care se monetizeaza.
    2. Ori gasesc un programator bun (ipotetic) care sa dezvolte in-house proiectul.
    3. Il abandonez (temporar).

Ce strategie va urma proiectul ramane de vazut. Tom mi-a dat cateva variante logice si voi tine cont de ele. Pentru linistea mea sufleteasca, voi continua sa caut. Voi purta discutii, voi analiza si voi decide ce e de facut.

Reputatie:
    83
    Data înscrierii
    21st February 2011
    Locaţie
    București
    Posturi
    2.154
    Putere Rep
    83

Implicit

Ok, ei au interes sa-mi ia banii, dar in acelasi timp cartea lor de vizita este si proiectul in sine.
    Pe cartea mea de vizita scrie ce vreau eu sa scrie. Banuiesc ca nici la ei nu e altfel.
    Caut cu jingle.ro.

Pagina 4 din 5 PrimulPrimul ... 2345 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Agentie imobiliara
    De kestor în forumul Oferte gratuite
    Răspunsuri: 0
    Ultimul Post: 24th July 2013, 09:44
  2. Agentie angajez programator
    De lancetti în forumul Locuri de munca
    Răspunsuri: 1
    Ultimul Post: 16th July 2013, 11:59
  3. Site agentie taxi
    De alex.web în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 3