Exista de obicei o limita de semnificatie pentru operatiuni pentru care 'se obosesc' sa faca ancheta. Deoarece sumele mai mici pot fi usor justificate altfel. Daca cineva declara ca a platit ceva nu inseamna ca e adevarat si subiectul platii. Eu am platit 1700 de euro si cand m-am dus pe la oficialitati m-au intrebat daca am contract. Pai nu, atunci nu anchetam nimic. Citez din ce au spus: "femeia aia o sa zica ca o intretii sau ce vrea ea". Mai mult mai degraba m-ar fi anchetat pe mine de ce am platit la negru.
Daca vinzi produse, ceea ce merge un an, 2,3 se poate sparge dupa aceea si se merge in spate. Pana mai ieri o modalitate mai sigura de incasat era curierul dar din cate tot aud si acestia raporteaza constiincios la cerere sumele si beneficiarii.
Din cate stiu statul poate sa iti verifice conturile fara ca tu sa stii aceasta. Daca sumele sunt semnificative se poate efectua control inopinat pentru a impiedica ascunderea unor informatii.
Dar conteaza sumele si domeniul de activitate.
In cazul in care vinzi produse, sau ai incasari le mai poti justifica si cu art.5 codul comercial:
ARTICOLUL 5
Nu se poate considera ca fapt de comert cumpararea de producte sau de marfuri ce s-ar face pentru uzul sau consumatia cumparatorului, ori a familiei sale, de asemenea revinzarea acestor lucruri.
Dar iti inchipui ca trebuie sa ai niste incasari ca sa tot poti vinde lucruri personale.

Răspunde cu citat