Pagina 1 din 4 123 ... UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 33

Subiect: Statul si taxele

Afișare hibrid

Cristi G este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    49
    Data înscrierii
    16th April 2009
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    33
    Posturi
    1.664
    Putere Rep
    49

Implicit Statul si taxele

Am si eu o intrebare. Daca X nu declara in veci ca face ceva/vreun ban, nu a semnat vreun contract vreodata, daca primeste sume de bani in contul bancar, are statul dreptul sa ii verifice sumele din cont? Sau, trimite banca notificare la stat cand se depaseste o anumita suma?

Daca nu esti PFA sau SRL si faci venituri din servicii online gen fani facebook, articole, afiliere sau orice altceva si nu te inregistrezi nicaieri ca vreo forma legala, exista vreun motiv legal sa te intrebe cineva ceva de sanatate?

Intreb pentru ca mi s-ar parea normal si de bun simt ca nimeni sa nu stie ce bani are X in cont, e chestie personala, privacy, la fel cum si dragii nostri parlamentari nu declara mai nimic din ceea ce au de fapt.

As dori raspunsuri cat de cat detaliate, nu doar "nu", "da, poate".
    Imi ocup timpul uneori cu pariuri sportive si fac si web development WordPress.

Cristi U este deconectat Super Moderator
    Reputatie:
    53
    Data înscrierii
    26th January 2008
    Locaţie
    Oradea
    Vârstă
    37
    Posturi
    3.172
    Putere Rep
    53

Implicit

Citat Postat în original de Cristi G Vezi Post
    Am si eu o intrebare. Daca X nu declara in veci ca face ceva/vreun ban, nu a semnat vreun contract vreodata, daca primeste sume de bani in contul bancar, are statul dreptul sa ii verifice sumele din cont? Sau, trimite banca notificare la stat cand se depaseste o anumita suma?

Daca nu esti PFA sau SRL si faci venituri din servicii online gen fani facebook, articole, afiliere sau orice altceva si nu te inregistrezi nicaieri ca vreo forma legala, exista vreun motiv legal sa te intrebe cineva ceva de sanatate?

Intreb pentru ca mi s-ar parea normal si de bun simt ca nimeni sa nu stie ce bani are X in cont, e chestie personala, privacy, la fel cum si dragii nostri parlamentari nu declara mai nimic din ceea ce au de fapt.

As dori raspunsuri cat de cat detaliate, nu doar "nu", "da, poate".
    Sa incerc sa le iau pe rand, si sa-ti raspund legal.

1) Tu ai obligatia sa declari orice castig pe care-l obtii si sa iti platesti impozitele.
    2) In anumite cazuri, cel care te plateste iti poate retine la sursa anumite impozite. Detaliez daca vreii.
    3) Pentru a se asigura ca esti corect cu el, statul are "voie" sa obtina o "aprobare" de a-ti vedea contul si ce ai in el. Pot detalia si aici.
    4) Parlamentarii sunt obligati la inceput de mandat sa iti scrie declaratia de avere in care au de completat proprietati si sume detinute in conturi (parca de la 3500 E in sus).

Fara sa te judec, iti spun ca e ultra amuzant sa vezi cum tu ai vrea sa dai teapa la stat (sa nu-ti declari sumele) si esti frustrat ca totusi statul are instrumente sa te verifice daca ai dat teapa sau nu. Vrei privacy? Plateste-ti impoitele/Tine banii in depozite de afara.
    Si nu in ultimul rand, fara sa te judec intr-un fel, ma amuzi teribil cand spui
    Mai dau cate-un sfat juridic aici, uneori chiar despre online. Nu-l rata! :) Vezi și sfaturi de nutritie.

Tom
    Tom este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    131
    Data înscrierii
    25th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    3.169
    Putere Rep
    131

Implicit

1. are statul dreptul sa ii verifice sumele din cont? DA
    2. Sau, trimite banca notificare la stat cand se depaseste o anumita suma? 9.000 la transfer si banuiesc ca exista si o cifra de "total" incasari anual, la care se raporteaza.

3.Daca nu esti PFA sau SRL si faci venituri din servicii online gen fani facebook, articole, afiliere sau orice altceva si nu te inregistrezi nicaieri ca vreo forma legala, exista vreun motiv legal sa te intrebe cineva ceva de sanatate?

Daca munca efectuata pentru acel venit se desfasoara pe teritoriul romaniei = taxe catre statul roman. Exista motiv legal!
    Daca munca efectuata este in alta tara, se completeaza 2 formulare la fisc, de dubla impozitare.

Si traficanti de droguri vor privacy

Iti dau un exemplu, care poate e destul de relevant.

Curierii au obligatia in fiecare luna sa declara la fisc, sumele incasate (ramburs) ca valoare si pentru cine. Dupa asta, vine garda sau invitatie in cutia postala.
    E o "solutie" ingenioasa, destul de noua, care are menirea sa "taxeze" tot, mai ales incasari pe persoane fizice, prin vanzarile pe site-uri bomba, gen ocazii, si alte site-urile de anunturi....

Alt exemplu ? Faci achizitie din Uniune, fara tva, iti vine hartie acasa in max. 3 zile, sa te prezinti sa dai raportul.

Ambele exemple le-am "trait" live Mai am si altele, dar e un subiect "care arde".
    Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.

RedHat este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    47
    Data înscrierii
    23rd September 2010
    Locaţie
    Iasi
    Posturi
    896
    Putere Rep
    47

Implicit

Citat Postat în original de Tom Vezi Post
    1. are statul dreptul sa ii verifice sumele din cont? DA
    Daca munca efectuata este in alta tara, se completeaza 2 formulare la fisc, de dubla impozitare.
    Poti dezvolta putin? Nu vad nici o logica in a plati taxe romanilor din moment ce eu nu imi desfasor activitatea pe plantatia lor.

Reputatie:
    49
    Data înscrierii
    16th April 2009
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    33
    Posturi
    1.664
    Putere Rep
    49

Implicit

3)
    3) Pentru a se asigura ca esti corect cu el, statul are "voie" sa obtina o "aprobare" de a-ti vedea contul si ce ai in el. Pot detalia si aici.
    Stiti cumva si care e legea exacta care specifica asta?

1) Tu ai obligatia sa declari orice castig pe care-l obtii si sa iti platesti impozitele.
    Unde scrie asta?

Hakuna Matata este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    47
    Data înscrierii
    21st January 2011
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    46
    Posturi
    791
    Putere Rep
    47

Implicit

Statul nu poate intra intr-un cont bancar decat cu mandat deoarece se incalca secretul bancar. Suma pentru care banca se autosesizeaza este in jurul a $/E 20k lunar. NU ai de ce sa iti faci probleme in aceasta privinta. Sunt persoane care ruleaza sute de mii de euro lunar prin conturi si nu ii verifica nimeni.

Am mai gasit si asta sper sa te lamureasca

--- Later Edit --- (ca mi-a fost lene sa apas "Edit")

Un articol mai nou - spune ca s-a aborogat ce scria in precedentul adica banca NU se mai autosesizeaza la 15k
    Ultima modificare făcută de Hakuna Matata; 19th January 2013 la 22:30.

Serban Cristian este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    83
    Data înscrierii
    1st November 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    4.328
    Putere Rep
    83

Implicit

nu m-as baza nici cat negru sub unghie pe secretul bancar in romania, oarecum mi se pare normal sa iti ceara sa justifici veniturile si sa ti le impoziteze.

mici servici gen articole, poti sa le faci linistit, afiliere fara forme legale, nu prea merge, pentru ca te conditioneaza reteaua/programul de afiliere.

personal nu stiu pe nimeni care sa declare sumele obtinute si intrate in cont, cunosc multi care au rulat sume imense din poker cu o singura exceptie, dar acolo stiu sigur ca a fost reclamat la fisc de fosta prietena A fost invitat la ei sa dea o declaratie, fiscul a obtinut extrasele de cont, i-au aplicat impozit, penalitati si dobanzi pe toate sumele intrate ( din poker ) in ultimii 3 ani. Nu stiu daca era doar o amenintare dar a fost mentionata si posibilitatea unui dosar penal.

Reputatie:
    49
    Data înscrierii
    16th April 2009
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    33
    Posturi
    1.664
    Putere Rep
    49

Implicit

A fost invitat la ei sa dea o declaratie
    Si daca n-o dai? E dreptul tau sa nu zici nimic. Eu asta intreb, Ca sa obtina extrasele de cont au nevoie banuiesc de mai multe date, nu doar bat din palme si voila, iese extrasul. Datele astea se vor a fi confidentiale si asa si sunt, fara un motiv temeinic nu ar trebui sa aiba acces la asa ceva.

Nic
    Nic este deconectat Super Moderator
    Reputatie:
    53
    Data înscrierii
    14th May 2007
    Posturi
    987
    Putere Rep
    53

Implicit

Fiecare entitate legala care te plateste pe tine depune un bilant si declara acolo - i-am platit lui Cristi luna trecuta 1000$, etc. De acolo ia statul informatiile, nu de la banca in cele mai multe cazuri.

Daca entitatea legala respectiva e firma din romania, informatiile intra repede in sistem, si primesti o invitatie scurt.

Daca entitatea respectiva e o firma din strainatate, informatiile sunt accesibile oricand le solicita statul roman (si se solicita usor, nu trebuie mandat sau etc). Pentru situatia asta de obicei se sesizeaza ca urmare a unei reclamatii personale.

Eu nu stiu pe nimeni care sa fi avut probleme ca i-a "raportat" banca, dar stiu pe cineva care a avut probleme ca au figurat in bilantul unei firme si ei nu declarasera nimic.

imagini este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    34
    Data înscrierii
    29th June 2011
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    677
    Putere Rep
    34

Implicit

@Cristi
    Daca sumele nu "bat la ochi" nu se leaga nimeni de tine. Caz real: sume modeste incasate fara forme legale, un "binevoitor" face o plangere la serviciul de investigare fraude si de acolo incepe distractia. Ai dreptul sa nu dai nici o declaratie (este reglementat acest drept), insa asta nu inseamna ca ei inchid cazul, ci continua investigatia, in functie si de datele pe care le au la dispozitie. Daca eu dau numele tau si contul bancar si explic cu ce te ocupi, poti fi convins ca vor putea obtine acel mandat pentru verificarea contului bancar.
    Faza cu dosar penal este cat se poate de reala. Nedeclararea veniturilor inseamna evaziune, care presupune dosar penal, amenda si / sau inchisoare, in functie de mai multe aspecte (suma, recidiva, etc).
    Mai mult, in cazul evaziunii termenul de prescriptie este de 10 ani.

Pagina 1 din 4 123 ... UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Răspunsuri: 6
    Ultimul Post: 1st October 2007, 11:30

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •