Pagina 2 din 4 PrimulPrimul 1234 UltimulUltimul
Rezultate 11 la 20 din 33

Subiect: Statul si taxele

Tom
    Tom este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    131
    Data înscrierii
    25th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    3.169
    Putere Rep
    131

Implicit

Citat Postat în original de imagini Vezi Post
    Faza cu dosar penal este cat se poate de reala. Nedeclararea veniturilor inseamna evaziune, care presupune dosar penal, amenda si / sau inchisoare, in functie de mai multe aspecte (suma, recidiva, etc).
    Corect, numai ca daca platesti suma "datorata" esti alb

Ca este sau nu corect, e destul de complex, dar fiecare se descurca cum stie mai bine. Citeste si cauta solutii, sunt destule. E destul de complicat sa discutam de evaziune fiscala
    Sfatul meu e sa declari, cat vrei, si sa dormi linistit
    Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.

Cristi G este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    49
    Data înscrierii
    16th April 2009
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    33
    Posturi
    1.664
    Putere Rep
    49

Implicit

Nu ma intelegeti gresit. Deocamdata am PFA, totul e ok, ca sa nu inteleaga unii de aici(gen Cristi Ursut) ca nu mai stiu cum sa dau tepe la stat. Chiar daca te amuza faptul ca intreb chestiile astea, altii fac asta cu milioane de euro de ani de zile si nu ii intreaba nimeni de sanatate, eu doar ma documentez, pentru mine, personal. Decat sa fiu sclavul statului si sa stiu ca "trebuie sa platesc X si Y si Z, nu trebuie sa intreb nimic, pentru ca asa e normal", mai bine sa ma documentez si sa stiu exact ce si cum.

Iar referitor la mandatul ala, nu e cam ilegal sa il obtina asa fara motiv? Ca m-a raportat tanti Maricica de la tara la Fisc nu e un motiv suficient de bun sa intri sa-mi controbai in conturile bancare / in casa, imi incalca drepturile.

Cu cine as putea discuta chestiile astea mai in detaliu? Cu un contabil? Sau avocat? Pentru ca, chiar vreau sa ma pun la punct cu chestiile astea.
    Imi ocup timpul uneori cu pariuri sportive si fac si web development WordPress.

imagini este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    34
    Data înscrierii
    29th June 2011
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    677
    Putere Rep
    34

Implicit

Cei care fac milioane, au grija sa "cotizeze"unde trebuie.
    Daca tanti maricica vine si spune: Uite, Cristi incaseaza fara factura sume in contul asta, prestand aceste activitati etc (adica isi sustine afirmatiile si cu cateva dovezi) cei de la SIF sunt OBLIGATI sa investigheze acest lucru, mergand (daca sunt indicii) pana la verificarea conturilor. Nu stiu de ce ai tu senzatia ca un organ al statului, in cazul in care exista indicii in acest sens, nu ar avea voie sa ceara un extras de cont (secretul bancar functioneaza pana la un punct, si anume cata vreme nu faci ceva ilegal).

Apropos de tanti maricica....aceasta poate fi si fictiva, cei de la SIF tot sunt nevoiti sa dea curs sesizarii.

Aceste aspecte discuta-le cu un avocat, nu cu un contabil.

Reputatie:
    49
    Data înscrierii
    16th April 2009
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    33
    Posturi
    1.664
    Putere Rep
    49

Implicit

Poti spune despre oricine care un magazin online si presteaza activitatile X, Y si nu ofera factura. Par plauzibile pentru orice persoana. Iar partea cu secretul bancar, nu ai cum sa iti dai seama daca persoana face ceva ilegal fara sa ceara extras de cont, atat timp cat persoana aia nu a declarat nimic niciodata si tu habar nu ai cati bani tranzactioneaza si din ce surse.

Daca ar fi asa, ar veni oricine de la ANAF si ar lua persoane la intamplare si ar zice "Asta face evaziune, ia sa-i luam extrasul bancar", ceea ce e aberant si, dupa parerea mea, ilegal.

Reputatie:
    34
    Data înscrierii
    29th June 2011
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    677
    Putere Rep
    34

Implicit

@Cristi
    Dar daca Cristi are un magazin online prin care vinde produse si nu ofera factura, eu pot sa fac o sesizare la Fisc prin care precizez site-ul,modalitatea de incasare a banilor, faptul ca nu se emite factura, contul si deja sunt suficiente dovezi pentru a demara o ancheta....crede-ma ca iti vorbesc in cunostinta de cauza.

Habar n-ai cat de usor poti fi "gadilat" de politie, sif, garda...

razvan voicu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    28
    Data înscrierii
    13th February 2011
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    47
    Posturi
    62
    Putere Rep
    28

Implicit

Citat Postat în original de Cristi G Vezi Post
    Ca m-a raportat tanti Maricica de la tara la Fisc nu e un motiv suficient de bun sa intri sa-mi controbai in conturile bancare / in casa, imi incalca drepturile.
    daca te-a raportat tanti Maricica cei de la Fisc au obligatia sa verifice iar tu ar trebui sa poti justifica fiecare banut pe care il ai in cont .

Reputatie:
    49
    Data înscrierii
    16th April 2009
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    33
    Posturi
    1.664
    Putere Rep
    49

Implicit

1) Nu ai contul.
    2) Daca esti destept, inregistrezi domeniul cu alt nume sau ii pui privacy.
    3) Nu ai de unde sa stii ca ofera factura sau nu sau ca datele de pe factura sunt reale sau ca respectivul chiar e proprietarul magazinului aluia. Asta e problema. Daca faci treaba cum trebuie, nu au destule date, nici de departe. Trebuie cu forta, ceea ce mi se pare ca e abuziv.

Reputatie:
    34
    Data înscrierii
    29th June 2011
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    677
    Putere Rep
    34

Implicit

@cristi
    Fara suparare, am senzatia ca pierdem vremea. Daca esti asa convins ca fiscul nu are cum sa te prinda, da-i bataie. Eu am raspuns dintr-o serie de experiente personale sau cunoscute foarte bine, nu din carti. Ok, nu ai cont...atunci despre ce discutam aici????

Datele de pe factura trebuie sa fie reale...altfel, clientii nu pot vira banii intr-un cont fictiv....

RedHat este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    47
    Data înscrierii
    23rd September 2010
    Locaţie
    Iasi
    Posturi
    896
    Putere Rep
    47

Implicit

Citat Postat în original de Tom Vezi Post
    1. are statul dreptul sa ii verifice sumele din cont? DA
    Daca munca efectuata este in alta tara, se completeaza 2 formulare la fisc, de dubla impozitare.
    Poti dezvolta putin? Nu vad nici o logica in a plati taxe romanilor din moment ce eu nu imi desfasor activitatea pe plantatia lor.

Netul este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    49
    Data înscrierii
    5th January 2006
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    47
    Posturi
    1.068
    Putere Rep
    49

Implicit

@Cristi G, esti atat de naiv.... pe langa faptul ca nu cunosti legislatia.

Pagina 2 din 4 PrimulPrimul 1234 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Răspunsuri: 6
    Ultimul Post: 1st October 2007, 11:30

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •