Rezultate 1 la 10 din 16

Subiect: Incotro ne indreptam?

Afișare hibrid

Dan
    Dan este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    111
    Data înscrierii
    17th November 2004
    Locaţie
    Cluj
    Posturi
    3.358
    Putere Rep
    111

Implicit

"The web is what YOU make of it"
    Asa cum am mai spus, companiile mare nu creeaza informatie. O folosesc doar.
    Atata timp cat imi pot face propria pagina, exista libertate. Oamenii nu sunt masini. Este ca in cartea aia SF in care s-a pomenit prima data de "entropia sociala". Cu cat e mai organizata treaba, cu atat tensiunea este mai mare si sansele ca totul sa explodeze si sa se transforme intr-un haos cresc.

Nu cred ca trebuie sa ne facem griji in privinta libertatii. In caz de ceva.. ne tragem iar retele de bloc, le unim si vom avea un nou "net", mai mic dar 100% liber. Tehnologia e prea ieftina si prea accesibila
    Trust, but verify.

emm
    emm este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    58
    Data înscrierii
    11th November 2006
    Posturi
    829
    Putere Rep
    58

Implicit

Citat Postat în original de Dan Vezi Post
    "The web is what YOU make of it"
    Asa cum am mai spus, companiile mare nu creeaza informatie. O folosesc doar.
    Atata timp cat imi pot face propria pagina, exista libertate. Oamenii nu sunt masini. Este ca in cartea aia SF in care s-a pomenit prima data de "entropia sociala". Cu cat e mai organizata treaba, cu atat tensiunea este mai mare si sansele ca totul sa explodeze si sa se transforme intr-un haos cresc.

Nu cred ca trebuie sa ne facem griji in privinta libertatii. In caz de ceva.. ne tragem iar retele de bloc, le unim si vom avea un nou "net", mai mic dar 100% liber. Tehnologia e prea ieftina si prea accesibila
    Bun raspuns... chiar am pierdut din vedere aspectul asta, si e un argument care poate rasturna situatia. So be it!

Nota: Cand am fost la Moscova, cred ca prin '97 daca nu ma insel, rusii aveau pe acolo un "free net" al lor... cateva mii de calculatoare legate in retea. Nu erau conectati la internet (doar unii dintre useri mai faceau cateva mici activitati de gateway pe ici colo). Si totusi, reteaua la vremea aia era formidabila.

--- Later Edit --- (ca mi-a fost lene sa apas "Edit")

Ar trebui poate sa facem si o lista cu "cele 10 porunci ale antreprenorului online" in vremurile lui Pinguin (var indepartat al lui Pontius Pilat). Gen:

... sa crezi ca daca ai continut original si n-ai facut link spam, nu te va afecta pinguinul. Tu doar crede asta, si nu cerceta;
    ... sa nu iei numele lui Pay Per Click in desert
    ... sa nu ravnesti la SERPs'ul aproapelui tau, nici la backlink profile al sau
    ... sa nu crezi tot ce spune Matt Cutts

s.a.m.d.

LE: Lasand la o parte gluma pentru un moment, problemele cele mai mari, imediate pe care le vad in domeniul seo in Romania, in particular pentru detinatorii de situri, ar fi:

- Indicele foarte ridicat de risc, respectiv volatilitatea rezultatelor in cautari organice (de mentionat ca asta este un aspect global), mai ales cu ultimele update-uri. Comparativ cu durata de viata medie a unei afaceri offline, de 5-10 ani, riscul este enorm.
    - Costurile mult prea ridicate ale seo white hat, respectand regulile lui G - de exemplu scrierea de articole cu continut unic, asteptarea dupa link-uri naturale autoritative etc. Destul de multi au facut deja asta si nu s-au ales cu mare lucru. S-a intarit relativ, recent, opinia cum ca spam-ul, desi traieste putin, este mai eficient ca investitie decat respctarea regulilor (si vedem zilnic spammeri are sunt inca acolo prin nu stiu ce minune). Nu incurajez spam-ul - dar nu pot sa nu dau o oarecare dreptate acestor lucruri.
    - Monetizarea extrem de slaba pe Ro. Piata mica, remuneratie mica, dupa buget.

Personal, de multa vreme pritocesc niste noi investitii in zona web, cu o componenta web organica. Si nu stiam exact de care sa ma apuc (lista lunga), planurile arata bine, cu profit, daca as ignora volatilitatea. M-am dumirit acum insa: voi minimiza riscul pe cat posibil, prin investitii minime si cat mai multe surse secundare de trafic, iar target-ul va fi numai vestic/engleza, unde click-ul (si conversia, si vanzarea) are alta valoare.
    Ultima modificare făcută de emm; 26th August 2012 la 03:00.

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Forumul SeoPedia, incotro?
    De Razvan Pop în forumul Discutii administrative
    Răspunsuri: 38
    Ultimul Post: 24th February 2008, 18:42
  2. Rtc - Incotro?
    De Razvan Pop în forumul Comert electronic, e-Commerce
    Răspunsuri: 8
    Ultimul Post: 23rd April 2006, 13:21

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte