E simplu, dai sirop de zahar la albine si il converteste in miere, asa ceva gasesti pe rafturi in supermaket-uri, asa ca unii cumpara zahar la suprapret.
E simplu, dai sirop de zahar la albine si il converteste in miere, asa ceva gasesti pe rafturi in supermaket-uri, asa ca unii cumpara zahar la suprapret.
1) Cei ce falsifica miere nu o fac cu zahar, este prea scump, se foloseste Hidrolizat de porumb.
2) De regula producatorii mici de miere falsifica mai putin, fiindca nu pot trece de testele firmelor ce achizitioneaza miere.
( Firmele ce achizitioneaza mierea nu prea sunt controlate deci pot face ce vor)
![]()
Stiu si eu un mic producator din Gorj care cumpara miere de la alti mici producatori, sa duca la teste si pe testele alea isi vindea toata productia... Furnizorul principal era chiar unul dintre angajatii lui si asa s-a aflat.
Bineinteles era un subiect tabu, asa ca nu stiu motivele pentru care mierea lui nu trecea testele...
Interesante analizele dar nu inteleg ceva: la cele care nu au adaosuri ce reprezinta diferenta intre analiza polinica si 100%? Spre exemplu Apidava are salcam 20% si ce altceva pana la 100%?
Cea mai multa miere si ieftina e mierea de rapita si de floarea soarelui, astea sunt folosite de umplutura.
DUMITRU CHELE DE LA SEOMOON.RO face reclamatii peste tot pentru un articol in care am scris despre povestea de aici 100$ pentru un nume de domeniu
A trimis reclamatie la hosting (spatiul.ro), la ANPC si Consiliul Concurentei![]()
Nu ma pricep la SEO dar ma bag in seama
Si daca tot am facut oftopic pe apicultura pe aici.
Zilele astea pe indiegogo are loc o campanie de strangere de fonduri pentru a realiza un stup din care curge mierea direct in borcan.
https://www.indiegogo.com/projects/f...m-your-beehive
Au strans 4,7 milioane de dolari si din cate se pare vor fi al doilea cel mai finantat proiect de pe indiegogo.
https://www.indiegogo.com/explore?fi...ck=most_funded
Eu nu stiu de ce nu recunosc apicultorii ca zaharul din miere e la fel de periculos ca cel rafinat.
O spun cercetarile, nu eu.
Mierea are alte calitati, nu e la concurenta cu zaharul.
Deci daca vrei sa nu mori renuntand la zahar, ar trebui sa renunti si la miere.
Trust, but verify.
Zaharul nu se compara sub nici o forma cu mierea insa zaharul procesat de catre albine sufera unele transformari, sunt adaugate in el unele substante in gusa albinei.
Zaharul poate fi procesat si prin metode chimice insa nu se compara cu procesarea biologica .
Ce este zaharul invertit? Sfaturi practice Articole
Daca nu ar exista acea tentatie in randul apicultorilor si clientii nu ar fi speriati ca pot fi trasi in piept ar putea lua nastere o cerere pentru zahar invertit biologic cu ajutorul albinelor pe langa cererea pentru miere, fiecare avand pretul corespunzator.Acest procesul de invertire are loc in intestin, cu sprijinul unei enzime numite invertaza si care duce la transformarea zaharozei in doua molecule mai mici- glucoza si fructoza- ce pot strabate peretele intestinului subtire si care patrund in circuitul sanguin. Invertirea din interiorul organismului se face cu niste costuri iremediabile si are doua neajunsuri: -in acest proces se consuma cantitati importante de calciu ( preluat din oase, dinti, unghii, par, etc) ce poate duce in timp la decalcifieri, osteoporoza, tetanie, tulburari intestinale etc. -conduce la epuizarea invertazei din intestine, ajungandu-se astfel la intoleranta alimentara si la astenie. Zaharul invertit are calitatea ca fiind deja scindat in cele 2 componente, nu mai solicita organismul, facandu-l astfel mai sanatos decat zaharul normal. In plus are putere dubla de indulcire.
Sunt si pentru cresterea sanctiunilor celor ce incearca sa pacaleasca clientul.
Ar trebui sa existe o piata si pentru zaharul invertit biologic, cine vrea zahar invertit sa primeasca zahar invertit( falsificat cu miere), care vrea miere pura sa primeasca miere pura.
Multi clienti fac si o mare confuzie.
Multi apicultori hranesc albinele cu zahar sau sirpuri hidrolizate de porumb insa nu pentru a falsifica mierea.
Hranesc albinele cu o cantitate foarte mica exact cat consuma albinele astfel nu este depozitata in rame pentru a contamina mierea.
Aceasta hranire se intrerupe cu putin timp inaintea inceperii unui cules.
O familie de albine ce nu are in natura nectar va simti asta si isi va reduce populatia (noi oamenii nu am invatat acest concept), Matca va inceta sa mai oua astfel numarul de indivizi scade drastic.
Cand reapare un cules puternic in natura, acelei familii de albine ii va trebui cel putin 7-14 zile pentru asi creste din nou efectivul astfel culesul este ratat.
Cu cat numarul de indivizi dintr-o familie de albine este mai mare creste exponential(nu liniar) si numarul de albine ce cara mierea in stup.
Prin stimularea cu mici cantitati de miere, zahar, siropuri famila este mentinuta activa si poate fructifica cu succes un cules din natura.
Ultima modificare făcută de IulianC; 6th March 2015 la 01:18.
Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)