Citat Postat în original de edy12006 Vezi Post
Degeaba ai un website chiar si pe engleza, daca nu vinzi nimic. Daca te bazezi pe advertising esti mort din start, nu vei putea niciodata sa scoti mai mult decat banii de suc.
Pe 26 decembrie, ziceai

Eu unul pana in momentul de fata nu am testat piata .com pe nici o nisa, insa am citit ceva pareri, mai vechi, ce-i drept. As vrea sa imi spuneti cei care cunoasteti situatia, cum se comporta monetizarea in .com fara de Romania? As vrea detalii pentru:
- vanzare linkuri
- monetizare prin bannere (cpc, cmp, afiliere)
- vanzare articole tip advertorial
- monetizare contextuala (pe keyworduri din content)
etc
Nu a trecut nici o luna de atunci si gata, stii cum sta treaba cu monetizarea si ca nu se pot scoate bani nici macar de un suc?

Pentru cei care ma contrazic, tare mi-as dori sa vina cu un exemplu concret de website romanesc lansat in 2010 care se bazeaza pe advertising si nu are in spate pe Catavencu sau orice alt mogul al webului.
Daca siteul a fost lansat in 2010, o sa auzi o poveste de success cu el prin 2012-2013, dar atunci o sa te plangi ca da.. in trecut se faceau bani.. dar acum nu mai face nimeni... etc..

Si poate ai fi avut o scuza daca nu ziceai

De prin 2005-2006 am inceput sa iau lucrurile mai in serios, m-am conectat la internet si am avut mai multa libertate. Am avut diverse bloguri si siteuri care m-au invatat multe insa nu am stat niciodata sa dezvolt un proiect pana la apogeu
Deci esti online de prin 2005-2006 si nu ai facut un proiect care sa iti aduca -sa citez- "venituri decente la care visam toti" poate problema nu e la mediu, e la tine nu?

PS: Nu toti viseaza la venituri decente, multi deja le au, iar altii castiga mai mult decat ar fi decent.

PS2: Piata de advertising online pe .com e in crestere continua. Se fac atat de multi bani, incat eu tind sa cred ca e vorba mai degraba de un bubble. Dar o sa mai tina cativa ani.