Pagina 1 din 7 123 ... UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 67

Subiect: Frustrari pe care nu le inteleg in online-ul romanesc

Cristi U este deconectat Super Moderator
    Reputatie:
    51
    Data înscrierii
    26th January 2008
    Locaţie
    Oradea
    Vârstă
    36
    Posturi
    3.172
    Putere Rep
    51

Implicit Frustrari pe care nu le inteleg in online-ul romanesc

Am citit un articol astazi care cel putin m-a intrigat. Linkul e aici.

Este vorba de proiectul AdCaptcher - Captcha advertising network , care n-a reusit sa atraga investitori deloc in ultimul an de zile si intre timp a aparut o idee asemanatoare, dar afara ( Solve Media ) care a fost primita cu aplauze si a primit deja ceva finantare foarte mare.

Iar concluzia din articolul respectiv e, citez:
    Am simtit o frustrare maxima in momentul in care am vazut corul de aplauze pentru serviciul Solve Media. Am simtit neputinta de a ne depasi conditia si condamnarea la anonimitate la care suntem supusi. Nu mai cred ca un proiect facut in Berceni poate avea succes international. Nu fara resorturile necesare.
    Pe aici sunt cativa care au reusit pe international si in mod sigur care au esuat lamentabil. Chiar asa decisiv sa fi fost faptul ca s-au nascut romani? Inteleg sa nu poti fizic din Romania sa ajungi pe la cine stie ce conferinte sau concursuri sa-l prezinti, dar... "virtual"?

Am cautat pe Google.com sa vad cine a scris despre el: Google . Vad acolo in primele rezultate Twitter, facebook, linkedin sau ceva bloguri romanesti care se adreseaza exclusiv Romaniei.

De ce nu-l vad pe Mashable sa fi scris despre? Proiectul este prezentat ca o idee revolutionara, iar Mashable si celelalte bloguri asemeneni lui despre astfel de lucuri scriu... Dar daca tu nu le spui despre proiectul tau? Iar daca nu scriu pe gratis sunt sigur ca sunt destui care ar scrie pe bani. Chiar asa greu sa ajungi din Berceni cu un mail pe la ei?

N-as fi scris daca nu as fi simtit si eu o frustrare asemanatoare cand ma gandesc ca unii pionieri ai onlineului romanesc (cel putin prin faptul ca ies cel mai mult in fata) promoveaza astfel de idei, urmand ca apoi sa vina tot felul de aplaudaci care sa zica: "Da bai... viata din Romania e de rahat" si o mie de alte idei asemanatoare (sau articole de genu: Ghinionul de a te naste rromân). Si practic toti am gasit scuza perfecta prin asta: nu e de vina faptul ca n-am muncit destul (sau in cazul de fata faptul ca comunicarea n-a fost deloc la inaltime) ci e de vina faptul ca ne-am nascut in Romania! Victimele resemnate...

O avea romania o gramada de probleme si dezavantaje in raport cu tarile din Vest sau cu SUA, dar eu ma refer in acest post strict la online unde barierele mi se par mult mai putine

Si un fel de disclaimer: Recunosc ca mai mult decat cat m-am documentat pentru postul asta nu prea stiu despre proiect (adica auzisem in trecut dar n-am bagat prea tare in seama) si despre modul cum a evoluat. Dar cu toate astea, cred ca atat cat stiu imi permit sa emit parerea pe care o am.
    Ultima modificare făcută de Cristi U; 21st September 2010 la 01:32.
    Mai dau cate-un sfat juridic aici, uneori chiar despre online. Nu-l rata! :) Vezi și sfaturi de nutritie.

lovelife este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    101
    Data înscrierii
    8th July 2006
    Locaţie
    Galati
    Vârstă
    48
    Posturi
    5.993
    Putere Rep
    101

Implicit

Mereu incercam sa gasim vinovati in exterior, cand de fapt cauza principala a evenimentelor din viitorul nostru sta chiar in noi. In online poti sa fii oricat de bun ai fi, daca nu ai promovare nu prea ai cum sa razbesti, daca ai o idee buna si nu te pricepi la promovare sunt altii care se pricep, si poti colabora cu ei, si daca nu ai bnai poti sa ii rasplatesti cu actiuni la proiect, dar doar daca se reuseste
    Nu ma pricep la SEO dar ma bag in seama

Alex Dumitru este deconectat Administrator
    Reputatie:
    62
    Data înscrierii
    20th April 2006
    Locaţie
    Pitesti / Bucuresti
    Vârstă
    36
    Posturi
    3.339
    Putere Rep
    62

Implicit

Si eu zic acelasi lucru si am comentat la articolul respectiv. Tocmai asta e problema. Oare au trimis mailuri la Mashable, TC, RWW etc. si ei au refuzat sa scrie despre startup ? Ma indoiesc, eu cred ca n-au profitat deloc de social media si tot ce ofera web-ul in ziua de azi.
    De ce Solve Media a reusit ? Pentru ca ei au muncit si au luptat sa ajunga cunoscut startup-ul lor. Chiar as vrea sa vad niste opinii de la cei doi fondatori romani, sa vedem ce au facut si de ce au esuat.

Nosfer este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    34
    Data înscrierii
    7th July 2008
    Locaţie
    Sibiu
    Vârstă
    37
    Posturi
    1.196
    Putere Rep
    34

Implicit

Problema sta in marketing si ... faptul ca nu stim sa ne vindem zic eu. "Web Gurus" de pe la noi inteleg prin promovare DOAR mentionarea unui proiect in cercul de prieteni, pe twiter si pe facebook, pe niste bloguri ale prietenilor si.. cam atat. Pai cu promovare de genul asta, nici un site cu id-uri nu ar rezista mai mult de 5 zile apoi un proiect care se vrea a fi revolutionar.

Din 0 nu poti face milioane si probabil exemplul ala de l-au dat din State a avut un buget de marketing destul de serios pana a reusit sa deschida usile potrivite. Hai, poate n-a fost chiar 0 bugetul proiectului romanesc, dar in orice caz sunt sume destul de mici si umflate MUULT sa dea bine la lume. Cateva mii, zeci de mii de euro, investiti mai mult in development, nu in promovare.

Aveam si eu ceva nabadai in cap acum ceva timp si am trimis un mail la mashable sa intreb cam cat m-ar costa un articol featured si mi-au raspuns ca ei nu promoveaza proiecte pe bani, daca e un proiect inedit si oarecum revolutionar, o sa scrie despre el gratis, dar sa nu fie o CLONA de alte proiecte sau ceva blog wordpress cum sunt 99.99% din site-uri out there.

Fail-ul poate nu e proiectul si munca depusa, failul e la promovare.

Cat despre ghinionul de a te naste rroman, cred ca e de fapt chiar un beneficiu.. ca pentru orice fail, ai o scuza maxima ""sunt roman" si... frustrat
    Ultima modificare făcută de Nosfer; 21st September 2010 la 01:37.

Cristian Mezei este deconectat Administrator
    Reputatie:
    63
    Data înscrierii
    20th February 2005
    Locaţie
    Everywhere
    Posturi
    6.975
    Putere Rep
    63

Implicit

Un startup nu tine doar de cati bani ai, sau cat de bun este produsul tau. In general, cand vine vorba despre un startup, parerea mea este ca viralul si social media este ceea ce il lanseaza. Poate fi prost, poate fi nedefinit, beta, dar daca are coverage, va face cele cateva zeci de mii de utilizatori inregistrati, un breaking point necesar pentru ca fi bagat in seama de resursele majore, aka TechCrunch si restul.

Sunt convins ca nu au lucrat destul la partea de PR. Degeaba aveau idea si produsul.
    Co-founder of Deepstash. Tech lover. Dinosaur. Dad. Chef.

Alex Dumitru este deconectat Administrator
    Reputatie:
    62
    Data înscrierii
    20th April 2006
    Locaţie
    Pitesti / Bucuresti
    Vârstă
    36
    Posturi
    3.339
    Putere Rep
    62

Implicit

Problema e ca si-au ratat startul si acum vor avea probleme destul de mari in a-si promova produsul datorita Solve Media. Daca s-ar fi miscat mai repede si mai bine, probabil ar fi fost departe acum. Pacat de o idee buna irosita.

Reputatie:
    101
    Data înscrierii
    8th July 2006
    Locaţie
    Galati
    Vârstă
    48
    Posturi
    5.993
    Putere Rep
    101

Implicit

Sunt unii care vand doar ideea cu sume fabuloase fara sa aiba nimic palpabil practic, dar ei stiu sa vanda, si sunt oamni care risca sume de bani mari chiar daca inca nu ai facut mare lucru dar tustii sa le pezinti ideea. Un astfel de priect avea nevoie de mult buzz pentru a reusit, si nu neaparat sume uriase de bani in promovare, ci oameni inteligenti cu ideii si timp sa o faca.
    Am inteles ca manafu sa ocupat de promovare, dar el are multe proiecte pe cap si nu cred ca avea timp sa promoveze acest proiect atat cat era necesar

Chiar daca solve media a promovat proiectul destul de bine mai este incaloc pe piata si pentru ei, va fi o cota de piata mai mica. dar poate fi o cota. Si pana la urma chiar daca apucau sa faca ceva la nivel mare ca recunoastere, tot ar fi aparute o sumedenie de servicii care copiau ideea

Nosfer este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    34
    Data înscrierii
    7th July 2008
    Locaţie
    Sibiu
    Vârstă
    37
    Posturi
    1.196
    Putere Rep
    34

Implicit

Si prezentarea vad ca a fost oarecum o problema. Degeaba faci un design fain si il prezinti pompos cand nu prea esti creativ. Video-ul de prezentare de la Solve Media mi-a explicat in 2 minute exact ce fac si m-au convins ca e o solutie geniala. Fara sa ma pierd in explicatii, fara sa-mi fuga ochii in 15 directii, fara sa ma chinui sa caut exact care-i faza cu proiectul. Simplu si eficient!

Reputatie:
    101
    Data înscrierii
    8th July 2006
    Locaţie
    Galati
    Vârstă
    48
    Posturi
    5.993
    Putere Rep
    101

Implicit

Citat Postat în original de Nosfer Vezi Post
    Si prezentarea vad ca a fost oarecum o problema. Degeaba faci un design fain si il prezinti pompos cand nu prea esti creativ. Video-ul de prezentare de la Solve Media mi-a explicat in 2 minute exact ce fac si m-au convins ca e o solutie geniala. Fara sa ma pierd in explicatii, fara sa-mi fuga ochii in 15 directii, fara sa ma chinui sa caut exact care-i faza cu proiectul. Simplu si eficient!
    Ai dreptate, eu pe AdCaptcher nu am reusit sa imi dau seama despre ce este vorba, as fi parasit site-ul imediat noroc ca se explicase in alte articole adiacente de pe bloguri si aici

Prometeu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    39
    Data înscrierii
    27th October 2007
    Posturi
    1.434
    Putere Rep
    39

Implicit

Citat Postat în original de Nosfer Vezi Post
    Genul acesta de prezentari sunt la moda la proiectele "nemaintalnite", cred ca totul a inceput de la twitter cu filmuletul lor de prezentare, nush... Insa sunt cele mai utile chestii pe care le poti face si nu cred ca trebe sa ai un buget urias pt asa ceva.

Pagina 1 din 7 123 ... UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Răspunsuri: 1
    Ultimul Post: 13th June 2010, 12:03
  2. Nu inteleg penalizarea care am luat-o de la google...
    De Chivu Mihai în forumul Google
    Răspunsuri: 3
    Ultimul Post: 23rd May 2009, 02:17
  3. Nu inteleg...
    De Gabriel Puscuta în forumul E-mail SPAM
    Răspunsuri: 2
    Ultimul Post: 14th September 2007, 18:52
  4. Răspunsuri: 0
    Ultimul Post: 12th February 2007, 14:15
  5. Eu nu inteleg ce zice ...
    De florin în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 2