E o intreaga teorie aici ce a starnit multe discutii si aici pe SeoPedia (cauta in threaduri mai vechi despre asta). Sunt o gramada de site-uri care nu pot avea altceva decat continut copiat in intregime sau ma rog, modificat pe alocuri cum ar fi site-uri de versuri, bancuri, comunicate, etc.
Eu nu cred ca google sta sa penalizeze pt continut duplicat asa... otova de la 2 la 10 pt ca doar primul ar putea avea continut original. La baza ideii asteia sta chiar exemplele de site-uri de care ziceam mai sus. Penalizare in adevaratul sens al cuvantului ar putea primi doar site-uri care se bazeaza poate exclusiv pe copy-paste/preluare. Iar penalizarea ar putea fi influentata si de alti factori care tin de vizitatori (adica pe langa ca-i copy-paste n-are nici vizitatori, sau are doar cativa care intra si ies, etc. - adica un site neutil nimanui, dar aici imi dau mai mult cu presupusul).
Cat priveste insa cealalta parte, site-urile care preiau tot felul de comunicate sau stiri de la agentii de presa, etc. cred ca concureaza in SERPs foarte simplu: din moment ce au continutul identic inseamna ca o gramada din factorii care influenteaza SERPs sunt identici, insa nu toti: si in functie de aia se "decide" care ia fata. Si aici putem aminti momentul indexarii (ca de aia l-am dat exemplu prima data), autoritatea site-ului, backlinkurile pe care le castiga, probabil densitatea kw-urilor e si ea diferita (poate unii au breadcrumbs si mai repeta o data fraza din titlu de ex, in timp ce altii nu ), structura paginilor difera (h1, h2, etc.).
Eu cel putin cand postez vreun comunicat, ma bazez pe "teoria" asta si pana acum n-am simtit ca ar fi gresita (sau total gresita).

Răspunde cu citat