Destul de interesant articolul:
http://blackhat360.com/2008/08/05/th...-content-myth/
Imi ridica niste semne de intrebare, mai ales experimentul lui cu wikipedia, dar e interesant de citit si comentariul cu rosu al lui Anty
Destul de interesant articolul:
http://blackhat360.com/2008/08/05/th...-content-myth/
Imi ridica niste semne de intrebare, mai ales experimentul lui cu wikipedia, dar e interesant de citit si comentariul cu rosu al lui Anty
Nu am inteles mare lucru din acel articol, poate ne explici tu mai pe scurt la ce se refera.
Autorul acelui articol vrea cumva sa spuna ca Google nu poate face fata intre un text copiat de un alt site?
Interesant articol. Si eu inclin sa cred ca nici un motor nu face diferenta intre site-uri duplicate, sa nu mai vorbim de articole duplicat sau imagini. Multi chiar de pe seopedia s-au plans ca unele din site-urile care le-au fost copiate au fost mai bine pozitionate in motorul de cautare. E ca la scoala, de obicei cel care copiaza ia nota mai mare pentru ca scrie mai frumos si fara taieturi.
Retete de prajituri pentru toate gusturile -> Retete prajituri
Si care ar fi semnele de intrebare? E clar ca Google nu poate compara fiecare pagina cu celalte n -> infinit pagini de pe internet pentru a descoperi daca sunt sau nu duplicate. De aceea, mai plauzibila mi se pare varianta lui anty, dar nici asta nu stim daca sta in picioare.
Una peste alta nu putem zice decat ca... incurcate sunt caile Google-ului.
Eu am vazut site-uri care pe parcurs au pierdut din paginile indexate de Google, din cauza continutului duplicat. Ca sa nu mai mentionez ca dupa o simpla cautare a unei portiuni de text copiate de pe un anumit site, Google afiseaza doar site-ul original (din pacate in multe cazuri se intampla sa-l afiseze chiar pe cel care a copiat textul), restul rezultatelor putand fi vizibile doar dupa click pe:
Pentru a vă prezenta cele mai relevante rezultate, am omis câteva înregistrări foarte asemănătoare celor 5 deja afişate.
Dacă doriţi, puteţi repeta căutarea cu rezultatele omise incluse.
Nici eu nu cred ca e asa simplu, avand in vedere numarul imens de pagini indexate zilnic pentru a le compara cu un numar si mai mare de pagini deja indexate anterior.... o groaza de resurse.
Chestia cu compararea unor fragmente nu mi se pare nici pe departe adevarata, daca tu copiezi din 100 de articole diferite cate o fraza , si creezi astfel un articol nou, acesta in teorie e duplicate content, -fiecare fraza deja regasindu-se in alte articole din google- dar practic google il va vedea content fresh/original si se va fi indexat destul de bine din experienta mea.(s-ar putea sa gresesc)
Eu am avut o data un director de articole funneled de siteuri de distributie de articole (isnare, article marketer) -deci practic acelasi articol care-l aveam eu se regasea in alte mii de directoare de articole abonate la acelasi flux- si totusi primeam ceva trafic- putin cei drept- din google. In mod normal, avand in vedere miile de siteuri si de duplicate content ar fi trebuit sa nu am nici o sansa.
Da, subiectul e interesant cu duplicate content. Uite insa o intrebare si mai interesanta, daca iau un articol din engleza, il trec prin google translator in limba germana si pun articolul pe un site in germana (ipotetic vorbind), google se prinde ca e duplicate content?
Iti pot da eu un raspuns verificat, NU, Google va lua de bun noul text tradus si il va indexa ca original. Am incercat eu cu traducera din mai multe limbi, printre care si romana, in limba engleza, iar textul astfel produs este 100% unic (verificat si cu copyscape). Oricum, nu abuzati de chestia asta, aviz amatorilor!
Tema de gandire:
Siturile cu poezii si versuri.
Eu am 2 astfel de situri,contentul lor se rezuma doar la poezia in sine cat si versurile unor piese,evident rankez destul de bine....
Duplicate content vede doar in situl tau, nu compara cu altele.
Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)