Pagina 1 din 3 123 UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 30

Subiect: Ne mutam offshore?

Nosfer este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    7th July 2008
    Locaţie
    Sibiu
    Vârstă
    39
    Posturi
    1.196
    Putere Rep
    36

Implicit Ne mutam offshore?

Am intalnit foarte multi oameni care au renuntat deja sau se gandesc sa renunte la firmele lor de online. Ca se ocupa cu webdesign, cu marketing, cu ceva freelancing ca si PFA, multi sunt pe cale sa renunte din cauza instabilitatii fiscalitatii de la noi.

Am primit una in mecla, impozit minim, am inghitit in gol si platim la 3 luni ca niste sclavi pe plantatie, acum se mareste si tva cu 5% si poate or sa mai fie si alte chestii care se vor schimba pe viitor. In conditiile de fata ca sa poti trai binisor, nu bine din online, cred ca ti-ar trebui incasari minim de vreo 5000 lei din care sa platesti conta, birou, impozite, tva si cheltuieli and so on. Daca mai sunt si angajati suma ar trebui sa fie mult mai mare.

No acum, aud tot mai multa lume vorbind de off-shore-uri cum ca astea vor fi solutia pentru viitor in special pentru noi care castigam din online. M-am gandit ca e cazul sa aducem iarasi in discutie subiectul asta ca poate pe multi ii intereseaza.

Un articol destul de bun despre offshore gasiti aici: http://www.money.ro/fiscalitate/cum-...as-cu-pas.html

Acum, decat sa dai la statul roman 2200 lei + tva + probabil alte taxe, nu ar fi mai rentabil sa-ti deschizi un offshore in Belize, Cipru and so on cu cateva mii de euro ? Long term cred ca ai iesi si mai bine.

Are cineva experienta cu offshore? A incercat cineva sa-si faca? Are cunostinte care si-au facut?
    Ultima modificare făcută de Nosfer; 27th June 2010 la 02:31.

Cristi U este deconectat Super Moderator
    Reputatie:
    53
    Data înscrierii
    26th January 2008
    Locaţie
    Oradea
    Vârstă
    37
    Posturi
    3.172
    Putere Rep
    53

Implicit

Mie mi se pare un pic entuziast articolul. Nu cred ca off-shore e chiar o solutie pentru oricine si pentru orice, si pentru faptul ca atunci multa lume ar avea
    Dar experienta mea e zero cu asa ceva. Asa ca as fi si eu curios sa ne spuna cineva care are unul despre dezavantaje si avantaje.
    Mai dau cate-un sfat juridic aici, uneori chiar despre online. Nu-l rata! :) Vezi și sfaturi de nutritie.

Hobart este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    38
    Data înscrierii
    19th May 2009
    Locaţie
    Bucharest, Romania
    Posturi
    742
    Putere Rep
    38

Implicit

Am organizat eu acum cativa ani cu Cipru si Isle of Man
    Sunt doua probleme:
    - trebuie sa platesti administrarea acolo (un fee anual)
    - cand iti ridici banii la noi, banca te poate pune sa spui destinatia lor.
    Daca sunt venituri, cred ca (nu sunt sigur) trebuie sa platesti o diferenta la statul roman.
    Am un magazin de licente Microsoft, un director web si multa pasiune

Avatarul lui Catalin Andrei Bunduc
    Catalin Andrei Bunduc este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    37
    Data înscrierii
    21st March 2007
    Locaţie
    Suceava, C Luncii
    Vârstă
    40
    Posturi
    297
    Putere Rep
    37

Implicit

Atunci de ce nu ne mutam acolo ?
    Imi place sa Joc Zuma
    Internet Explorer browser compatibility ... NONE FOREVER

Dragos Nicu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    44
    Data înscrierii
    20th January 2008
    Locaţie
    Sibiu, RO
    Posturi
    2.011
    Putere Rep
    44

Implicit

Foarte bun articolul, multumim de link. (Cel putin pentru nivelul meu de pregatire in privinta offshore-ului)
    Poti sa dai de mine usor, @contact.

haotik este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    40
    Data înscrierii
    24th October 2006
    Locaţie
    Ploiesti
    Vârstă
    49
    Posturi
    1.332
    Putere Rep
    40

Implicit

citez din articol

CAND MERITĂ?

-atunci când cîştig din salariu mai mare de 1.000 de euro lunar şi urmează să primesc o mărire.
    -când deţin o firmă care înregistrează peste 5.000 de euro profit lunar

e vorba de o firma cu 5000 de euro profit nu incasari, eu ma indoisc ca aveti atat profit din online, sau ca sunt mai mult de 4 insi pe forum care sa faca profitul asta.

In afara de asta, la banii astia 5000 de euro profit lunar sigur iti permiti un avocat/jurist sa iti explice totul despre ofshore de la A la Z, nu intrebi informativ pe forumuri.

De asemenea ar trebuii sa va uitati atent la motivele unui ofshre sau sa va intrebati de ce ii zice firma fantoma in articol.

Fium este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    33
    Data înscrierii
    29th March 2009
    Locaţie
    TIMISOARA
    Posturi
    556
    Putere Rep
    33

Implicit

Cunosc pe cineva care intermedia la un momendat deschiderea de astfel de firme. Pentru a fi interesant trebui sa ai un profit interesant, nu se justifica la venituri mici. O alta problema, eu zic ca statul roman nu va sta cu mainile in san si va cauta sa impoziteze si aceste venituri. Doar daca ne mutam rezolvam problema.
    Am un Blog

Zone este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    35
    Data înscrierii
    5th June 2007
    Locaţie
    Pipera
    Posturi
    220
    Putere Rep
    35

Implicit

1. nu merita sa te muti (cu afacerea) intr-un paradis fiscal decat daca produci venituri de ordinul sutelor de mii de dolari sau mai mult. Iti trebuie avocat, consilieri, etc.
    2. statul nu prea are metode sa opreasca scurgerea de bani catre paradisurile fiscale pentru ca banii ies in general pentru servicii de consultanta si alte servicii. Singura posibilitate, sa impoziteze separat orice plata/trasnfer de bani catre un paradis fiscal.
    Promovare prin Comunicat de presa | Ai gasit ceea ce cautai? Nu? Zeci de anunturi de vanzare te astepta.

zoso este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    35
    Data înscrierii
    10th September 2007
    Locaţie
    brasov
    Vârstă
    46
    Posturi
    326
    Putere Rep
    35

Implicit

1.000€ crearea unei firme. 1.000€ taxa anuală de administrare. nu e nevoie să ţii contabilitate. desigur, ei îţi recomandă să o faci, dar ei sunt acolo şi tu aici, atâta timp cât îţi ţii banii în altă parte decât sunt jurisdicţia lor, ţi se rupe. pe ei îi interesează să plăteşti taxa şi, mai ales, să nu desfăşori activităţi economice pe teritoriul lor.

contul bancar poate fi şi din românia sau din orice altă ţară, atâta timp cât îl puteţi accesa prin internet banking.

cea mai mare problemă e legată de reticenţa oamenilor care văd un invoice din belize sau cipru. totuşi, pentru banii salvaţi merită deranjul.

alte detalii pe prv.

Alex Dumitru este deconectat Administrator
    Reputatie:
    64
    Data înscrierii
    20th April 2006
    Locaţie
    Pitesti / Bucuresti
    Vârstă
    37
    Posturi
    3.339
    Putere Rep
    64

Implicit

Eu cel tarziu in toamna asta imi deschid un offshore, pentru ca altfel nu mai raman cu nimic. Inca nu m-am hotarat unde si cum, dar taxele ma fac sa inclin spre Cipru.

Pagina 1 din 3 123 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Are cineva offshore de aici (ceva informatii)
    De w3bmaster în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 7
    Ultimul Post: 16th February 2009, 19:36
  2. spam info@offshore.ro
    De adriana în forumul E-mail SPAM
    Răspunsuri: 0
    Ultimul Post: 12th December 2006, 22:54

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii