Pagina 3 din 3 PrimulPrimul 123
Rezultate 21 la 30 din 30

Subiect: Ne mutam offshore?

Cristi U este deconectat Super Moderator
    Reputatie:
    53
    Data înscrierii
    26th January 2008
    Locaţie
    Oradea
    Vârstă
    37
    Posturi
    3.172
    Putere Rep
    53

Implicit

CUM OBŢIN PROPRIU ZIS BANII?

-firma are deschis un cont la o bancă dintr-o ţară unde funcţionează legea secretului bancar. Se merge direct la faţa locului şi se pot scoate banii cash, chiar pe toţi odată.
    -din România prin virament bancar/ Internet banking
    A doua faza intra la ce a spus big mai sus.

Iar pentru ce e scris la prima solutie, eu zic ca e o problema mult mai complexa. Exceptand statele din Uniunea Europeana sau pseudo-state gen Isle of Man sau Gibraltar (altele nu imi dau seama daca mai sunt in Uniunea Europeana), cum aduci banii "manual"? Pentru ca trebuiesc declarati la vama banuiesc (N-am trecut pana acum decat cu buletinul fara alte "socoteli" si nu stiu exact politica).
    ei bine, daca vii in tara cu cateva mii bune sau zeci, nu esti intrebat si tu acolo: de unde i-ai "furat"? Iar la fel cand ii primesti in banca pot fi socotiti venit ca si cei de la Google.
    Mai dau cate-un sfat juridic aici, uneori chiar despre online. Nu-l rata! :) Vezi și sfaturi de nutritie.

Hobart este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    38
    Data înscrierii
    19th May 2009
    Locaţie
    Bucharest, Romania
    Posturi
    742
    Putere Rep
    38

Implicit

O sa incerc sa raspund intrebarilor lui @Big si @cristi

Tu iti deschizi in Cipru la Bank of Ciprus un cont bancar si o sa ai si un card emis de Bank of Ciprus din Cipru (este f. important).
    Va duceti la Bank of Ciprus din Bucuresti si cereti asta. Dureaza cam doua saptamani si va vine cardul din Cipru.

Cu acest card iti scoti banii de la bancomate de Romania. Este exact cum un turist din Cipru care are un card emis la el acasa vine la noi si scoate bani.
    Nu trbuie sa te duci in Cipru sa-i aduci fizic.

Problema poate fi urmatoarea: Daca ai ridicari repetate si mari (de ordinul zecilor de mii de euro) banca se poate sesiza ca transfera intr-un anumit cont si poate comunica politiei pentru a verifica si ancheta.
    Ei pot cere detalii despre titularul contului la banca respectiva.

Exista reglementari internationale in care institutiile din diverse tari sunt obligate sa raspunda solicitarilor di alte tari dar inca o data, doar pentru sume mari.

Nu cred ca este insa cazul nostru, din cate stiu politia economica se deranjeaza doar pentru prejudicii de minim 100.000 eur.
    Acum, cu noua isterie fiscala, s-ar putea sa mai scada.

Banii care ii ridici de la bancomat normal ca nu-i declari ca venituri altfel nu ar avea rost toata schema. Nu ai declarat contul in Romania si ar trebui ancheta internationala sa te descopere.
    Hai sa fim seriosi ca sunt destui rechini interlopi internationali ca numai de noi nu are grija
    Am un magazin de licente Microsoft, un director web si multa pasiune

Nosfer este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    7th July 2008
    Locaţie
    Sibiu
    Vârstă
    39
    Posturi
    1.196
    Putere Rep
    36

Implicit

Eu din cate stiu nu au voie sa te taxeze din nou. Cand Google iti trimite tie banii ca si roman e o chestie, cand ii trimite firmei tale offshore din cipru de exemplu, e total alta chestie. E ca si cum tu ai sta in cipru, ai castiga bani si ai veni sa ii cheltui in romania. Platesti taxele aferente zonei respective, dar nu au dreptul sa te taxeze inca o data pentru veniturile tale deja taxate.

De exemplu, daca romanu' mere la capsuni in spania, face 800 euro pe luna, cu contract de munca, ii ia acolo taxele iar cand vine in Romania statul roman nu ii mai ia inca o data 16% pe veniturile alea pt ca deja a fost taxat.

alinalin0 este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    26th May 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    40
    Posturi
    643
    Putere Rep
    36

Implicit

Citat Postat în original de Nosfer Vezi Post
    Eu din cate stiu nu au voie sa te taxeze din nou. Cand Google iti trimite tie banii ca si roman e o chestie, cand ii trimite firmei tale offshore din cipru de exemplu, e total alta chestie. E ca si cum tu ai sta in cipru, ai castiga bani si ai veni sa ii cheltui in romania. Platesti taxele aferente zonei respective, dar nu au dreptul sa te taxeze inca o data pentru veniturile tale deja taxate.

De exemplu, daca romanu' mere la capsuni in spania, face 800 euro pe luna, cu contract de munca, ii ia acolo taxele iar cand vine in Romania statul roman nu ii mai ia inca o data 16% pe veniturile alea pt ca deja a fost taxat.
    Era vorba de impozite diferite... In Romania ai 16% impozit pe profit, ca SRL dupa care 16% impozit pe venit ca persoana fizica, pentru dividende, nu te poti folosi direct de banii firmei.
    Daca firma e din Cipru nu mai platesti impozit pe profit aici doarece Romania are semnat un tratat privind evitarea dublei impuneri, dar daca primesti $ pentru dividende la noi in tara, nu scapi de impozitul pe venit. Daca retragi banii intr-un cont personal din aceeasi tara, te poti folosi de ei fara probleme, ii poti scoate de la un bancomat, etc.

Sistemul fiscal in Cipru este foarte simplu. Cipru are 10% impozit pe profit, 15% impozit pe dividende, dar numai pentru rezidenti. Acesta nu se aplica platii de dividende catre actionari nerezidenti. De asemenea, avem 10% impozit pe dobanda primita, 20% pe castiguri din capital, 3% aplicat la 75% din veniturile din activitati imobiliare.

Cipru a intrat in Conventia de Evitare a Dublei impuneri cu mai mult de 40 de tari si una dintre acestea este Romania.
    Sursa: http://www.avocatnet.ro/content/arti...-in-Cipru.html
    Ultima modificare făcută de alinalin0; 29th June 2010 la 16:46.

Mar
    Mar este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    34
    Data înscrierii
    3rd January 2008
    Locaţie
    Pitesti
    Vârstă
    49
    Posturi
    318
    Putere Rep
    34

Implicit

Citat Postat în original de Sandossu Vezi Post
    Eu cel tarziu in toamna asta imi deschid un offshore, pentru ca altfel nu mai raman cu nimic. Inca nu m-am hotarat unde si cum, dar taxele ma fac sa inclin spre Cipru.

sa-ti faci offshore nu este acelasi lucru cu cumpararea unui pachet de tigari..
    eu nu cred ca o sa-ti faci dar bafta oricum..

zoso este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    35
    Data înscrierii
    10th September 2007
    Locaţie
    brasov
    Vârstă
    46
    Posturi
    326
    Putere Rep
    35

Implicit

au trecut 6 luni. ceva noutăți? sandossu?

Maldinii este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    41
    Data înscrierii
    13th September 2010
    Locaţie
    Rennes
    Posturi
    842
    Putere Rep
    41

Implicit

Salutare,

De ce un card moneybookers sau payoneer nu ar fi ok? Nu sunt conturile in Romania, si cred ca este destul de greu de verificat.
    Codeinwp.com - Wordpress experts

Reputatie:
    38
    Data înscrierii
    19th May 2009
    Locaţie
    Bucharest, Romania
    Posturi
    742
    Putere Rep
    38

Implicit

Citat Postat în original de Maldinii Vezi Post
    Salutare,

De ce un card moneybookers sau payoneer nu ar fi ok? Nu sunt conturile in Romania, si cred ca este destul de greu de verificat.
    Discutam de cazurile in care clientii au nevoie de contracte si facturi, de obicei proiecte si sume mari.
    Pentru chestiile marunte (gen vand link etc) nu sunt pb.

Maldinii este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    41
    Data înscrierii
    13th September 2010
    Locaţie
    Rennes
    Posturi
    842
    Putere Rep
    41

Implicit

Am inteles, nu ma refeream la chestii marunte neaparat, sume gen 3.000$/luna , dar fara sa ai nevoie de facturi sau contracte, carduri gen payoneer sau moneybookers ar fi ok nu ?

Reputatie:
    38
    Data înscrierii
    19th May 2009
    Locaţie
    Bucharest, Romania
    Posturi
    742
    Putere Rep
    38

Implicit

Cel putin deocamdata este ok. Pentru sume de genul asta nimeni nu face investigatii

Pagina 3 din 3 PrimulPrimul 123

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Are cineva offshore de aici (ceva informatii)
    De w3bmaster în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 7
    Ultimul Post: 16th February 2009, 19:36
  2. spam info@offshore.ro
    De adriana în forumul E-mail SPAM
    Răspunsuri: 0
    Ultimul Post: 12th December 2006, 22:54

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii