pai, care mai e amuzamentul? tu platesti impozite si tva in romania, ce rost mai mai are sa transferi cu ce ramai dincolo?
@zoso
Alin a vrut sa spuna ca pentru partea de profit se inregistreaza cu servicii prestate de o firma offshore, astfel nu plateste impozit pe profit ca nu mai are profit. Acolo plateste sa zicem 2%. Ca sa nu-ti mai spun ca daca vrei sa-ti bagi profitul in buzunar trebuie sa astepti bilantul si apoi sa platesti impozit pe dividende.
El de fapt isi transfera profitul fara sa plateasca impozit pe el si nici pe dividende, asta e ideea, sper ca intelegi
In alta ordine de idei TVA-ul este de fapt suportat de consumatorul final, el nu mai are cui sa-l factureze si sa-l incaseze. De-aia populatia resimte direct TVA-ul iar operatorii economici indirect prin scaderea vanzarilor.![]()
Referitor la alte taxe, si ele pot fi evitate cu o firma offshore.
Ai auzit de plata "la negru".
Ultima modificare făcută de Hobart; 28th June 2010 la 14:36.
Am un magazin de licente Microsoft, un director web si multa pasiune
ah, acum am înţeles ce voia alin. acum depinde de la om la om. pentru mine nu face sens ce vrea el, cum probabil nici ce vreau eu nu face sens pentru el.
altfel, www.delawareinc.com şi www.offshore.ro
@alin - oricum ti-au bagat astia forfetara obligatorie. Ai profit 0, platesti minim 2200 lei pe an, poate mai mult daca te-ai incadrat mai sus.
Daca ai offshore si aduci banii in tara nu platesti impozit pe venit, la fel ca la adsense? Adica unde e deosebirea intre Google si "Gigel Ciprus Ltd" cand iti trimit bani? Nu sunt 2 companii cu care nu ai nici o legatura? (Google e Delaware corporation btw. deci tot un fel de offshore)
Asta nu inteleg (pt cei cu venituri din afara ma refer). Te chinui sa iei banii de la Google si sa-i trimiti in Cipru doar ca sa ti-i trimita (prin banca, cont, card, whatever, tot inregistrate la fel ca WU si cecuri) din nou in tara la semi-negru. Sau sa platesti 16%.
Those were fast strange times and we worked in fast strange ways.
Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)