De aceeasi parere.
Nu ma mira gandirea asta, dar e tragic sa le intalnesti in viata. E genul de comportament din viata de zi cu zi. Chiar daca vezi nereguli, sau 'manareli', vorba romanului, inchizi ochii si mergi mai departe. Treci indiferent.
Cred ca va trebui sa ne obisnuim cu asta, altfel nu facem parte din marea majoritate .. (nici nu trebuie)
Eu tampesc cand vad gandirea asta. Ma refer la generalizarea asta tampita ca romanii is cei mai naspa...TOTI! Ce mama naibii e tipic romanesc in atitudinea lui? Da-mi si mie niste exemple de tipic unguresc, tipic sarbesc sau tipic bulgaresc ca sa pot sa le compar, ca poate stii tu ceva. Altfel e prea vag termenul pentru mine cel putin. Chestia e valabila si pentru initiatorul acestui thread (titlu).
Si acum revenind la modul serios, stii ca "romanescul" ala implica toti romanii? Adica inclusiv (probabil) toti membrii Seopediei, pentru ca toti suntem romani, nu? De ce nu iti poti sustine doar ideea, fara sa ma si jignesti, ca roman? Nu mai insist pe subiect, ca-s off-topic... Dar tare as fi curios in cate tari ai apucat sa traiesti, incat sa poti sa ajungi la concluzia acelui "tipic romanesc".
Revenind off-topic, care e problema de fapt? Eu sunt de parere ca trebuie sa stai calare mereu pe concurenta, mai ales cand vorbim de mai multi concurenti. Altfel te-ai putea trezi la un momentdat ca tu pierzi trendul. Tu mergi intr-o directie, ei merg in alta... posibil cea buna.
Din faptul ca-i urmaresti, eu vad doar avantaje. Daca ii prinzi cu mata in sac, e normal sa incerci sa-i dai jos cumva. Nu mai iti explic ce si cum, ca ti-a explicat Prometeu foarte bine de ce si atitudinea aia e bine sa o ai si cand nu esti tu magazinul ala curat, ci cand esti doar un neutru.
Si ultima parte, legata de "Daca-i destept si celalalt prost, bravo lui!", nu iti mai tin moralaDar te intreb o chestie:
Esti pe strada, unde un hot de buzunar tocmai fura de la cineva banii. Evident, cel pagubit habar n-are ce i se intampla (este cel Prost), in timp ce hotul se descurca, deci e DESTEPTUL. Tot asa ai actiona? Ai gandi "Daca-i prost, sa i se fure banii..." sau ai incerca sa faci ceva?
Desii sunteti in contradictoriu as vrea sa va spun ca ... aveti dreptate cu totii.
Stai , stai ca eu nu pricep ce militati voi..
adica eu am grija de site-ul meu, obtin linkuri naturale, multa munca pe o gramada de articole si promovare si daca vad ca din senin incepe sa apara un concurent care obtine linkuri in mod ilegal [insist a sparge un site este activitate ilegala, nu conteaza ca ei au parole qwerty sau 123456 , e ca si cum ai spune ca daca iesi din masina 2 minute si lasi cheia in contact e normal sa iti ia oricine masina? ??!]
sa continui, voi vreti sa spuneti ca daca apare un site care obtine linkuri in mod fraudulos , eu ar trebui "sa nu ma uit in curtea vecinului" si sa nu fac nimic? adica sa continui sa obtin niste linkuri care eu le obtin in 2 luni de zile si el in 2 ore ? ca deh, ma uit in curtea vecinului .
Ma , eu zic sa le dam o diploma, punem toti si cate o mica cotizatie sa ii felicitam pe baieti ca obtin linkuri asa frumos, iar la webmasterii cinstiti sa le aruncam si vreo doua injuraturi ca sunt prosti ca intr-o tara ca a noastra unde doar se fura au indraznit sa fie cinstiti, chiar cata nesmitire sa indraznesti la noi sa fii cinstiti si nu cumva sa te prind ca te uiti la curtea vecinului si spui ca fura.
Nu stiu cat se aplica pe exemplul in cauza dar e vorba de principii si aveti o mentalitate stricata.
@finaldestiny din cate am inteles, nu am stat sa verific, omul a zis ca isi are pozitia 1 pe cuvantul cheie respectiv, deci nu inlatura concurenta ci incearca sa isi pastreze locul. atata timp cat el a obtinut pozitia aceea in mod cinstit mi se pare absolut normal sa nu lase pe unul care vrea sa-i fure pozitia prin mijloace frauduloase. Daca si el a furat ar fi doar "rade ciob de oala sparta".
Oricum, avetii si voi niste principii interesante....
later edit : am mai citit inca o data ce a scris finaldestiny si am ramas putin socat. Citat "Omule, e problema lui cum face backlinks, nu cred ca te doare pe tine capul ca el ,,sparge" websiteuri sa-si faca linkuri." .
Ok , hai ca e clar, nu prea ai priceput situatia. Inainte sa explic incearca sa pricepi ca nu ma refer la site-urile acestea ci vorbesc in general .
Sunt doua magazine, unul langa altul. Magazinul A plateste impozit la stat si vinde un kg de cartofi cu 5 lei, magazinul B nu plateste impozit la stat, face evaziune fiscala si vinde cartofii cu 3,5 lei . Timpul trece si magazinul A intra in faliment pt ca toti cumpara de la magazinul B. Daca ar fi sa ne luam dupa cum gandesti tu ar trebui sa te duci la patronul magazinului A si sa-i spui (cand acesta vrea sa faca o plangere la organele competente) sa-i spui ca "Omule, e problema lui cum da ala cartofii mai ieftin, nu cred ca te doare capu, taci si inghite" . Ti se pare corect cum gandesti ?!!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!??!?!?!?!?!??!?!? !?!?!??!?!?!?
Ultima modificare făcută de Prometeu; 5th May 2010 la 00:22.
@Prometeu: Nu ocup pozitia 1 pe cuvantul respectiv, dar oricum sunt inaintea lor, deci nu ma doare capul de ceea ce fac ei, dar nu mi se pare corect.
Prometeu...ai dat un exemplu foarte bun cu magazinele este foarte usor de inteles. Eu nu vreau sa dau in gat pe nimeni sau sa fac rau cuiva....In principiu nu e chestia de uitat in gradina sau in curtea nimanui. Eu oricum imi voi vedea de treaba mea in continuare, pentru ca eu consider ca am habar ce inseamna SEO si cat se munceste pentru a-ti aduna tot ceea ce trebuie ca sa ocupi o pozitie fruntasa. NU cred ca ii convine nimanui treaba asta. Dar oricum era doar un punct de vedere si o tema de discutat.
@Hobart: Nu trebuie sa crezi scenariul meu...pentru ca nu exista nici un scenariu. Voi mai posta e-mail-uri daca mai imi raspunde cineva, din cati am trimis. Nu vreau sa ii penalizeze google sau ceva. Este o tema de dezbatere, nu ar trebui sa ne certam, ci ar trebui sa analizam. Bine cine are timp si vrea sa analizeze![]()
Ultima modificare făcută de palex1988; 5th May 2010 la 01:03.
Poate putin offtopic dar, palex1988, incearca sa eviti publicarea adreselor de mail in screenshot-uri.
Am impresia ca sunt si pe aici persoane care folosesc astfel de tehnici din moment ce unii se simt deranjati ca altii descopera astfel de strategii.
Oricum, tipul care a fost anuntat vad ca isi tine in continuare linkul in footer. Probabil va lua o penalizare pentru folosirea fontului cu aceeasi culoare cu background-ul cat de curand.
Siteul tau e in balarii, nu urca? Competitorii te bat de iti suna apa in cap? Ai fost penalizat si nu stii ce sa faci? Cel mai probabil ai nevoie de un audit SEO complet. :)
Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)