Eu tampesc cand vad gandirea asta. Ma refer la generalizarea asta tampita ca romanii is cei mai naspa...TOTI! Ce mama naibii e tipic romanesc in atitudinea lui? Da-mi si mie niste exemple de tipic unguresc, tipic sarbesc sau tipic bulgaresc ca sa pot sa le compar, ca poate stii tu ceva. Altfel e prea vag termenul pentru mine cel putin. Chestia e valabila si pentru initiatorul acestui thread (titlu).
Si acum revenind la modul serios, stii ca "romanescul" ala implica toti romanii? Adica inclusiv (probabil) toti membrii Seopediei, pentru ca toti suntem romani, nu? De ce nu iti poti sustine doar ideea, fara sa ma si jignesti, ca roman? Nu mai insist pe subiect, ca-s off-topic... Dar tare as fi curios in cate tari ai apucat sa traiesti, incat sa poti sa ajungi la concluzia acelui "tipic romanesc".
Revenind off-topic, care e problema de fapt? Eu sunt de parere ca trebuie sa stai calare mereu pe concurenta, mai ales cand vorbim de mai multi concurenti. Altfel te-ai putea trezi la un momentdat ca tu pierzi trendul. Tu mergi intr-o directie, ei merg in alta... posibil cea buna.
Din faptul ca-i urmaresti, eu vad doar avantaje. Daca ii prinzi cu mata in sac, e normal sa incerci sa-i dai jos cumva. Nu mai iti explic ce si cum, ca ti-a explicat Prometeu foarte bine de ce si atitudinea aia e bine sa o ai si cand nu esti tu magazinul ala curat, ci cand esti doar un neutru.
Si ultima parte, legata de "Daca-i destept si celalalt prost, bravo lui!", nu iti mai tin moralaDar te intreb o chestie:
Esti pe strada, unde un hot de buzunar tocmai fura de la cineva banii. Evident, cel pagubit habar n-are ce i se intampla (este cel Prost), in timp ce hotul se descurca, deci e DESTEPTUL. Tot asa ai actiona? Ai gandi "Daca-i prost, sa i se fure banii..." sau ai incerca sa faci ceva?

Dar te intreb o chestie:
Răspunde cu citat