Iskander te inteleg perfect, am lucrat si eu cu un francez.Trebuia sa ma ocup de identitatea firmei sale de la 0 ( logo, business cards, compliment slips, outlook template, fax template etc)La inceput am stabilit impreuna deadline doua saptamani din momentul din care incep sa lucrez.Pana sa incep lucru practic am vorbit o saptamana ca sa incerc sa inteleg ce vroia de la noua lui identitate corporatista, ma rog am inteles in prima faza apoi si-a schimbat pararea pe parcurs.Am avut un hop imens la stabilirea logo-ului o luna a durat pana acesta a fost in totalitate acceptat.I-am facut peste 60 de variante de logo nu ii placea nimic omului si ce exemple imi dadea el de logo-uri de calitate in realitate erau jalnice.Atunci am inteles cu adevarat de ce marile companii de advertising,branding,design etc. fac training inainte cu clientii si le explica unele lucruri.Tot proiectul a fost terminat in 2 luni.Nu pot sa zic ca nu s-a observat diferenta la bani intre un proiect de acelasi calibru cu un client roman si unul strain dar totusi mi-a scurs creierii doua luni.
Nu mai zic de clientii romani care pur si simplu nu inteleg ca nu poti cere unui om care are cat de cat grija in ceea ce face si un dram de experienta sa faca : "site-ul sa fie mai fain, mai colorat","sa fie mult flash sa se miste SA BATA LA OCHI","sa fie muzica pe fundal","sa fie cu tridimensionale".
Cam greu sa le arati ce reprezinta un site cum pot ei sa traga foloase de pe urma lui dar poate asa incet incet daca ne omoram nervii poate o sa inteleaga si romanul de ce "less is more" si multe altele.

Răspunde cu citat