Rezultate 1 la 10 din 10

Subiect: Cum Tratati Cu Clientii?

Iskander este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    9th December 2005
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    41
    Posturi
    749
    Putere Rep
    36

Implicit

Baieti voi cum tratati cu clientii?

Eu lucrez de vreo 4 ani in domeniu IT, incepand de la zero aproape.

Cam de un an si ceva mi-am facut firma. Si am reusit sa obtin ceva contracte pe realizare site-uri, consultanta, implementare solutii open source.

Adevarul este ca-mi vine sa-i impusc pe clienti.

Tratativele cu ei sunt luuuungi, dureaza ani aproape pentru nimica. Spre exemplu acum de "curand" am avut un client arhitect, am fost la el de peste 20 de ori, s-a zgarcit la bani. Am gasit o solutie low-cost care sa-i convina, inca 3 luni discutii pe design in cele din urma reusesc sa semnez si sa-mi dea un avans.

M-am gandit ca intr-o saptamana nu am ce face. ei bine au trecut mai bine de 4 luni. 3 luni am tras de el sa-mi dea textul.. o pagina de text.

Intre timp surpriza pentruu mine, s-a razgandit nu-i mai place designul asupra caruia am discutat 3 luni de zile si am cazut de acord si am semnat si contract pe el. eu am taiat factura pe toata suma. ma gandesc sa-l "zgudui" un pic pentru ca sincer m-a exasperat.

Acum mai noi de vreo 4 luni duc discutii cu un francez, pe 2 proiecte mari, fracez care cum caude de open source sare in sus. In fine, spre deosebire de arhitectul - romanasul nostru, contractul nu se compara. Este foarte frumos.. dar tot acelas mod de comunicare... DISCUTII SI DISCUTII, EXPLICATII SI EXPLICATII. si cel mai grav este ca se baga in munca ta, iti spun ca ei vor asa, si pe urma cand vad ca nu e profitabil sau nu merge nu le mai convine.

cu francezul asta in special m-am certat lunile acestea sa-i dovedesc ca e ca mine si nu ca el, si sa ma lase sa-mi fac treaba, desi a inteles... tot ca el vrea...

Si la voi este la fel???

Cei care aveti mai multa experienta cum ati reusit sa dezvoltati o relatie: vine clientul, vede, comanda, plateste, si pa

fara atatea interventii din partea clientului in munca.... (citeam in capital ca asa ar fi americanii fata de romani, dar si francezii....?)
    Ghid de optimizare SEO pentru începători și nu doar!

Cristian Mezei este deconectat Administrator
    Reputatie:
    63
    Data înscrierii
    20th February 2005
    Locaţie
    Everywhere
    Posturi
    6.975
    Putere Rep
    63

Implicit

Foarte scurt ... Te inteleg.. Si la mine e la fel.
    Co-founder of Deepstash. Tech lover. Dinosaur. Dad. Chef.

Toto este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    45
    Data înscrierii
    14th June 2005
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    1.905
    Putere Rep
    45

Implicit

Pai problema cred ca e de la contract ... Ar trebui stipulat clar... Exact cum tu ai dead line sa termini proiectul, as are si el obligatia si un dead line sa iti furnizeze materialele.. In caz contrar, ramane si fara avansul platit si fara lucrare... Stiu ca suna urat, dar totusi... In loc sa iti folosesti timpul si energia sa gasesti noi clienti atarni dupa unul care oricum pana ii livrezi proiectul banii pe care ai batut palma nu mai inseamna mare lucru ...

Scis clar in contract, toate conditiile, obligatiile, fiecarei parti.

misu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    37
    Data înscrierii
    12th June 2005
    Locaţie
    Cluj
    Posturi
    637
    Putere Rep
    37

Implicit

trebuie sa iti dea cerinte foarte clare, apoi faci planul de proiect cu solutia tehnica si tot. (si pentru analiza si design ii taxezi). ai mare grija sa iti lasi timp de siguranta cam 30%, sa prevezi fiecare amanunt. ceri avans, stabilesti un termen cand sa iti mai dea o parte din bani si restul la sfarsit. in cazul in care se razgandeste si vrea altceva sau vrea ceva in plus faci change request. pentru asta faci alta analiza, alt design si taxezi alti bani in functie de cat ai de lucru.

poti taxa la ora sau la proiect. la ora trimiti planul detaliat pe zile/om, inmultesti cu numarul de ore pe zi si in momentul in care ei sunt de acord cu planul ei se angajeaza sa plateasca Y euro pe ora ori numarul total de ore. in cazul in care taxezi la proiect pui ceva in plus fata de suma totala care ti-ar iesi la plata cu ora pentru costuri neprevazute sau alte prostii...
    Scriu si eu din cand in cand despre mobila si amenajari interioare

w3bmaster este deconectat Banned
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    3rd June 2005
    Locaţie
    Buzau/Bucuresti
    Vârstă
    40
    Posturi
    409
    Putere Rep
    0

Implicit

Si la mine la fel mai ales cu romanii , cu strainii mie mai usor , cel putin am intalnit cazuri cand mi-au dat tot ce am cerut rapid am realizat sa efectuat plata si gata , cu romanii in schimb acu stau de 2 saptamani dupa o firma de confectii sa imi dea textele e durere .
    Dar nah ce sa facem ca de educat nui putem educa .... sa speram la mai bine .

Toto este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    45
    Data înscrierii
    14th June 2005
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    1.905
    Putere Rep
    45

Implicit

sa speram la mai bine
    Speranta moare ultima..

kevinro este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    28th June 2005
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    49
    Posturi
    369
    Putere Rep
    36

Implicit

Vanzatorii profesionisti recunosc prospectii "reci", prospectii "calzi" si pe cei "fierbinti". Toata smecheria e sa nu-ti pierzi energia necesara cautarii si identificarii de prospecti "fierbinti" pe discutii interminabile cu prospectii "reci".

De asemenea, nu uitati ca oferiti servicii... "clientul nostru, stapanul nostru"... nu va consumati neuronii degeaba. 90% din clienti nu disting culorile, nu pot spune de ce un site de rahat e de rahat, etc. De multe ori, incepatorii cad in capcana lucrului "pentru portofoliu"... las' ca lucrez pe mai putini bani, da' da bine la portofoliu... bullshit... in Romania, 50% din decizia de cumparare se ia pe baza de pret, 30% - pile si cunostinte si doar vreo 20% pe baza de "portofoliu", "vechime pe piata", "site-uri relevante" etc. Web designul e asociat unor munci precum zugraveala sau montajul de ferestre termopan, ori s-avem pardon... cand zugravim, la ce ne uitam? La portofoliul zugravului ?! Vaneaza cati prospecti "fierbinti" poti, si gata. Da-le ce vor, si nu mai sta la discutii, fiindca o faci pe banii tai. Principalul e ca la final sa obtii un pret corect si decent pe cantitatea de timp consumata.
    Lucian

Kul
    Kul este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    16th July 2005
    Locaţie
    Constanta
    Vârstă
    46
    Posturi
    47
    Putere Rep
    36

zaducu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    12th June 2005
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    36
    Posturi
    119
    Putere Rep
    36

Implicit

Iskander te inteleg perfect, am lucrat si eu cu un francez.Trebuia sa ma ocup de identitatea firmei sale de la 0 ( logo, business cards, compliment slips, outlook template, fax template etc)La inceput am stabilit impreuna deadline doua saptamani din momentul din care incep sa lucrez.Pana sa incep lucru practic am vorbit o saptamana ca sa incerc sa inteleg ce vroia de la noua lui identitate corporatista, ma rog am inteles in prima faza apoi si-a schimbat pararea pe parcurs.Am avut un hop imens la stabilirea logo-ului o luna a durat pana acesta a fost in totalitate acceptat.I-am facut peste 60 de variante de logo nu ii placea nimic omului si ce exemple imi dadea el de logo-uri de calitate in realitate erau jalnice.Atunci am inteles cu adevarat de ce marile companii de advertising,branding,design etc. fac training inainte cu clientii si le explica unele lucruri.Tot proiectul a fost terminat in 2 luni.Nu pot sa zic ca nu s-a observat diferenta la bani intre un proiect de acelasi calibru cu un client roman si unul strain dar totusi mi-a scurs creierii doua luni.

Nu mai zic de clientii romani care pur si simplu nu inteleg ca nu poti cere unui om care are cat de cat grija in ceea ce face si un dram de experienta sa faca : "site-ul sa fie mai fain, mai colorat","sa fie mult flash sa se miste SA BATA LA OCHI","sa fie muzica pe fundal","sa fie cu tridimensionale".
    Cam greu sa le arati ce reprezinta un site cum pot ei sa traga foloase de pe urma lui dar poate asa incet incet daca ne omoram nervii poate o sa inteleaga si romanul de ce "less is more" si multe altele.

Iskander este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    9th December 2005
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    41
    Posturi
    749
    Putere Rep
    36

Implicit

asa e....

Citat Postat în original de zaducu @ Feb 16 2006, 11:41 PM) [post=10387
    Quoted post[/post]</div><div class='quotemain'>
    ,"sa fie muzica pe fundal"
    asta, imi aduce aminte ca am pus o data melodia de la pantera roz si un pantera roz gif animat, doar sa nu-mi mai bat capu....

a fost multu]
    ,"sa fie muzica pe fundal"
    [/QUOTE]
    asta, imi aduce aminte ca am pus o data melodia de la pantera roz si un pantera roz gif animat, doar sa nu-mi mai bat capu....

a fost multumit, am fost multumit... n-am m putut
    Ghid de optimizare SEO pentru începători și nu doar!

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Cumpar link-uri si articole cu link pentru clientii mei
    De Iskander în forumul Link-uri/Bannere
    Răspunsuri: 3
    Ultimul Post: 3rd June 2010, 01:38
  2. Răspunsuri: 13
    Ultimul Post: 11th October 2008, 20:04
  3. baddog.ro face SPAM pentru clientii lor
    De netx în forumul E-mail SPAM
    Răspunsuri: 3
    Ultimul Post: 21st July 2008, 15:47

Permisiuni postare