Rezultate 1 la 10 din 10

Subiect: Campanie Google Adwords pentru venituri AdSesnse ?

Rapsodia este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    33
    Data înscrierii
    18th March 2013
    Locaţie
    Hungary + Chișinău + Câmpina
    Posturi
    2.784
    Putere Rep
    33

Implicit Campanie Google Adwords pentru venituri AdSesnse ?

Am o intrebare pentru cei care se pricep la campanii Google Adwords: merita sa investesti in asa ceva daca sursa de venituri a site-ului este AdSense? Sa dau un exemplu ca sa ne lamurim: am un site la care CTR este 16,6% [ Valoarea CTR se calculează împărțind numărul de clicuri pe care le primește anunțul la numărul de afișări: clicuri ÷ afișări = valoare CTR. De exemplu, dacă ați avut 5 clicuri și 100 de afișări, suma CTR este de 5%.] , iar pe locul doi e un site cu CTR = 5,44%. Restul sunt in jur de 3%. CPC nu discutam, pentru ca asta depinde de tara de unde vin cititorii, iar la AdWords probabil ca se va schimba asta. Adica mai exact: o sa ma coste mai putin pe mine decat pe aia de-si fac reclama la mine? Daca am un site de joburi, teoretic concurez exact cu aia de la care iau bani, dar poate ca o tactica buna ar aduce pe site persoane nevizate de concurenta? greu de crezut, dar astept sfaturi, idei, propuneri ...
    Ofer servicii Social Media Marketing!. Articole contra cost Oferta generala, ro, fr si ru aici!

emm
    emm este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    58
    Data înscrierii
    11th November 2006
    Posturi
    829
    Putere Rep
    58

2 out of 2 members found this post helpful.

Implicit

1) Se numeste arbitrage, si este interzis de Google. Ai sanse sa te prinda.

2) Este greu spre imposibil sa obtii profit cu asa ceva. Mai curand cu ceva tehnici black hat, da' nu rezista mult.

3) Daca tot vrei sa faci traznaia, mai curand sa incerci din alte surse, gen Taboola, Outbrain, cpc ieftin si sa ii directionezi pe site cu Adsense. Insa nu direct - ci la al doilea click afisezi reclama adsense. Si eu nu as pune analytics pe pagina aia, ca G v sti care e sursa si n-o sa ii convina. (Edit: vrea trafic direct sau organic...)

Pe ansamblu, da, se poate (orice e posibil), dar sansele sunt mici, sunt f f putini cei care fac, eu n-am reusit sa discut cu niciunul. Altfel era plin de asa ceva pe internet, pentru ca ar fi cel mai usor de scalat business din lume.

(Nota: amuzant ca vii acum cu ideea la care ma gandeam eu prin 2004 )

Rapsodia este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    33
    Data înscrierii
    18th March 2013
    Locaţie
    Hungary + Chișinău + Câmpina
    Posturi
    2.784
    Putere Rep
    33

Implicit

Citat Postat în original de emm Vezi Post
    1)
    (Nota: amuzant ca vii acum cu ideea la care ma gandeam eu prin 2004 )
    M-am trezit la 4 si cred ca nu gandeam eu nu am avut niciodata afaceri tare banoase per client [ mint, am cateva, da acolo am sub 10 clienti si aia de ani de zile, platesc bine, am doar frca ca o sa-i pierd candva! ], deci AdWords nu a prea fost o alternativa. Ideea mea era sa platesc la google pe chiotei si sa am de fapt pe site portjartiere - adica mai exact sa nu fie pe nisa, de aia ziceam ca ar trebui unu cu IQ peste 145, sa-i dea de cap. Mersi, m-am mai linistit.

Off topic: eu prin 2004 ma gandeam sa fac bani cu site-uri cu fete ma mir ca am rămas însurat ...

OnTopic: da cu FaceBook Ads o merge? ca parca acolo e mai ieftina reclama.
    Ofer servicii Social Media Marketing!. Articole contra cost Oferta generala, ro, fr si ru aici!

emm
    emm este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    58
    Data înscrierii
    11th November 2006
    Posturi
    829
    Putere Rep
    58

Implicit

- Daca platesti pe chilotei si ai pe site portjartiere, CTR va fi atat de mic incat o sa vii cu bani de acasa.

- FB Ads: categoric nu. Este ieftina reclama, da' o sa fii disperat cand o sa vezi cat de mic e CTR-ul. Ti-o zice cineva care chiar a testat asta. Sigur ca poate difera in alte nise decat ce am probat eu, dar...

( Edit: Nu am testat direct cu reclama adsense, ci cu reclame text in format identic. Nu mi-e foarte important contul Adsense in prezent, dar il pastrez totusi, la naftalina - era risky faza )

Poti sa incerci, si vezi ce se intampla. A, si iarasi problema - nu cred ca o sa ii convina lui G traficul din FB ads. Mai ales ca inevitabil vin si boti (e plin FB), iar Google nu e prost deloc.

Eu nu mi-as risca contul Adsense pentru o strategie care oricum, chiar daca face profit, va fi mereu pe muchie de cutit pentru ca marja e mica si e suficient sa o ia in sus sau in jos pretul la intrare/iesire, si te trezesti ca pierzi bani in loc sa castigi. Plus risc major de ban. Daca este cumva neimportant contul Adsense (oare?)... atunci da, de ce nu.

Citat Postat în original de Rapsodia Vezi Post
    M-am trezit la 4 si cred ca nu gandeam eu nu am avut niciodata afaceri tare banoase per client [ mint, am cateva, da acolo am sub 10 clienti si aia de ani de zile, platesc bine, am doar frca ca o sa-i pierd candva! ], deci AdWords nu a prea fost o alternativa. Ideea mea era sa platesc la google pe chiotei si sa am de fapt pe site portjartiere - adica mai exact sa nu fie pe nisa, de aia ziceam ca ar trebui unu cu IQ peste 145, sa-i dea de cap. Mersi, m-am mai linistit.

Off topic: eu prin 2004 ma gandeam sa fac bani cu site-uri cu fete ma mir ca am rămas însurat ...

OnTopic: da cu FaceBook Ads o merge? ca parca acolo e mai ieftina reclama.

edy12006 este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    42
    Data înscrierii
    26th January 2009
    Locaţie
    Brasov
    Vârstă
    34
    Posturi
    3.260
    Putere Rep
    42

Implicit

Din punct de vedere al cifrelor, e posibil sa mearga cu trafic din facebook, daca faci niste postari foarte interesante care se vor viraliza. Faci FB Ads spre ele, platesti un numar de vizualizari dar odata viralizate mai castigi ceva views gratis. Problema e insa cum directionezi acest trafic spre site, pentru ca pe facebook omul cam vrea sa interactioneze direct in platforma, nu sa se duca pe un site extern. Daca pui spre exemplu o stire in trend, majoritatea vor citi titlul, se uita la poza si intra in zona de comentarii. Nu prea dau ei click sa intre pe site si sa citeasca despre ce e vorba.

Dealtfel, mai exista o chestie ce am tot auzit-o pe la unii, cred ca instant articles ii zice. Din ce am inteles, poti face un fel de articole publicate direct pe facebook, in care apar ads-uri cu cpc/cpm (nu stiu exact). Aici probabil sunt mai multe sanse cu ceva titluri virale.
    Într-o zi, riscând, poți să rămâi fericit pentru toată viața !
    Contează ce produci nu cine pretinzi a fi.

kleampa este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    54
    Data înscrierii
    31st May 2006
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    37
    Posturi
    1.598
    Putere Rep
    54

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

Cum zice Edy secretul e sa sa se viralizeze, imi mai iese si mie din cand in cand cu o diferenta de 40% intre costuri fb (cel mai mic am reusit 0.04lei/landing page view) si venitul din adsense.

dascalescu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    41
    Data înscrierii
    19th August 2006
    Posturi
    364
    Putere Rep
    41

3 out of 3 members found this post helpful.

Implicit

Sunt amic cu proprietarul unui program de afiliere si mai zilele trecute imi povestea de un afiliat de-al lui care cumpara trafic din adwords pentru produse "keto diet"
    Are o lista de ~ 1.500 long tails keto-related kw pe care cumpara pe care plateste la google ads ~ 5.000$/zi si in zilele bune face vanzari de ~ 7.000$/zi , alteori insa doar 4.500$/zi.
    Una peste alta plateste ~ 150.000$/luna la google ads si incaseaza din vanzari 170.000 - 180.000 $ /luna.
    Risky business si pentru acel afiliat, dar asa merg lucrurile, si e mai putina bataie de cap decat la traffic arbitrage, unde ai nevoie si de buget mare, si de risc mare sa fii prins.
    Toate lucrurile merg bine daca il cunosti bine pe proprietarul programului de afiliere. Atunci ai redus riscul de a nu fi platit pentru vanzarile facute.
    Ca veni vorba, acum cateva luni stateam de vorba cu managerul meu de cont de la un program de afiliere si-mi zicea si el de un afiliat de-al lui , care are performantele de mai jos:

Incasarile astea de ~ 20.000$/zi sunt toate facute cu trafic din FB, pe nisa "Skin Cream", trafic doar din Latin America ..
    Nu stiu insa cat plateste pentru traficul respectiv, dar banuiesc ca nici el nu vine cu bani de-acasa

Reputatie:
    42
    Data înscrierii
    26th January 2009
    Locaţie
    Brasov
    Vârstă
    34
    Posturi
    3.260
    Putere Rep
    42

Implicit

Nu-i rau deloc. Ma gandesc insa cati bani or fi investit amandoi pana au descoperit kw/audienta care converteste incat sa obtina profit. Plus cate conturi de fb/google ads arse.

dascalescu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    41
    Data înscrierii
    19th August 2006
    Posturi
    364
    Putere Rep
    41

3 out of 3 members found this post helpful.

Implicit

eh ... asta nu se spune.. nu se stie ...nici nu mai conteaza ..
    "Cand ai ramas gravida, toata lumea te felicita dar nimeni nu se gandeste de cate ori ai fost fu*tuta inainte"

Reputatie:
    42
    Data înscrierii
    26th January 2009
    Locaţie
    Brasov
    Vârstă
    34
    Posturi
    3.260
    Putere Rep
    42

Implicit

Citat Postat în original de dascalescu Vezi Post
    eh ... asta nu se spune.. nu se stie ...nici nu mai conteaza ..
    "Cand ai ramas gravida, toata lumea te felicita dar nimeni nu se gandeste de cate ori ai fost fu*tuta inainte"
    Asta asa e. Bravo lor. Au demonstrat ca se poate si asa.

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Pasi de urmat pentru o campanie Adwords
    De RCM în forumul Adwords
    Răspunsuri: 6
    Ultimul Post: 16th September 2011, 19:29
  2. Răspunsuri: 21
    Ultimul Post: 14th February 2011, 13:27
  3. Campanie Google Adwords
    De menum în forumul Adwords
    Răspunsuri: 22
    Ultimul Post: 11th February 2011, 13:04
  4. Campanie Google Adwords
    De menum în forumul Metode de promovare, Analiza trafic.
    Răspunsuri: 8
    Ultimul Post: 5th February 2011, 22:37

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •