Pagina 1 din 3 123 UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 22

Subiect: Google adwords si-a schimbat bugetul si mi-a facut campanie de 3000 EUR in China

Tataitzu este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    9th February 2011
    Posturi
    4
    Putere Rep
    0

Implicit Google adwords si-a schimbat bugetul si mi-a facut campanie de 3000 EUR in China

Salut,

Am o mare problema cu un client, caruia acum o luna i-am setat un cont adwords. Am pus bugetul de 5 lei/zi, deci undeva la 150 lei/luna. Am pus anuntul in engleza si nu am setat nici o tara, in schimb am setat circa 13 limbi: Arabă; Coreeană; Engleză; Franceză; Germană; Italiană; Japoneză; Olandeză; Portugheză; Română; Rusă; Spaniolă; Turcă. Am dorit sa ma adresez, recunosc oarecum confuz, unor straini care pot fi in Romania sau in tarile mentionate mai sus.

Dupa 2 zile, clientul m-a sunat si mi-a spus ca Google i-a luat din cont 650 lei! Am considerat gresit ca asta e, o sa aibe o campanie de 4 ori mai scumpa si nu e mare nenorocire.

Din cauza ca am setat contul de adwords cu userul si parola de gmail a clientului, nu m-am dus la el pe laptop sa mai intru pe contul de adwords. Nu stiam ca pot face un cont de adwords independent de orice adresa de gmail, am aflat ulterior.

La randul lui clientul nu s-a mai uitat in contul de card din diferite motive de graba etc.

Cert e ca dupa o luna am descoperit ca Google i-a luat circa 3000 EUR din contul de card.
    Bugetul nu mai era setat la 5 lei/zi, ci la 500 lei/zi!
    Si si mai rau: toti acesti bani s-au dus absolut degeaba, pentru ca campania a avut loc 100% in China, in Beijing si Guangzhou, pe genul acela de siteuri fantoma, care nu folosesc la nimic: 89229.com, 5555e.com . Cine si de ce a dat clik acolo nu inteleg.

Deci de ce oare s-a setat contul de 100 de ori mai scump si de ce campania s-a dus in China, desi eu nu am setat limba chineza. Acum era setata. Si de ce au voie sa existe acel gende siteuri, exemplificate mai sus, care sunt facute numai si numai pentru adsense.

Deasemenea stie cineva unde pot scrie cumva direct lui Google, pentru astfel de probleme. Am incercat acum 2 ani pentru alte probleme si am ajuns defapt pe niste forumuri, eu crezand ca le scriu lor. Nu mi-a raspuns nimeni din partea Google niciodata.

Multumesc.
    Ultima modificare făcută de Tataitzu; 9th February 2011 la 13:59.

Nic
    Nic este deconectat Super Moderator
    Reputatie:
    51
    Data înscrierii
    14th May 2007
    Posturi
    987
    Putere Rep
    51

Implicit

Din ce spui tu pe aici, cel mai probabil cineva i-a aflat userul si parola de la contul de gmail, si a setat campaniile alea fake, ca sa ii scoata banii din cont "curat" (se practica pe net hacking adwords accounts, si apoi setat campanii sa plateasca pe anumite siteuri de 2 bani super sume, care apoi sunt retrase de client "legal". Un fel de credit card fraud mai avansat).

Eu nu pot sa cred ca cineva te plateste pe tine pentru servicii online, avand in vedere de cat amatorism dai dovada.

lovelife este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    100
    Data înscrierii
    8th July 2006
    Locaţie
    Galati
    Vârstă
    47
    Posturi
    5.993
    Putere Rep
    100

0 out of 2 members found this post helpful.

Implicit

sunt de acord ce ce a zis NIC, sau nu stii sa faci diferenta dintre punct si virgula cand setezi o bugetul la o campanie
    Apoi se pare ca habar nu ai ce este aia directionare geografica,
    Si tu daca ai setata limba chineza fara sa specifici aria geografica unde crezi ca ar fi afisat google reclamele, in ferentari?
    ai aruncat pur si simplu banii clientului pe geam, eu in locul lui pentru paguba pe care ai provocat-o te-as da in judecata sau .......
    Nu ma pricep la SEO dar ma bag in seama

mike_ppc este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    34
    Data înscrierii
    7th September 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    839
    Putere Rep
    34

Implicit

1. Cum adica nu ai setat nici o tara? Poate vrei sa spui ca ai acceptat setarea default (de ex: All Countries). Probabil ca ai lasat si Display Network.
    2. Intra in cont si vezi cine are acces, apoi verifica si istoricul schimbarilor - vei avea un raspuns acolo.
    3. Mai era intr-un thread un sfat ultil - verifica computerul de "mizerii"

lovelife este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    100
    Data înscrierii
    8th July 2006
    Locaţie
    Galati
    Vârstă
    47
    Posturi
    5.993
    Putere Rep
    100

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

Citat Postat în original de mike_ppc Vezi Post
    3. Mai era intr-un thread un sfat ultil - verifica computerul de "mizerii"
    Eu nu cred ca a intrat cineva sa faca modificarile, pana la urma cred ca nu a stiut sa bifeze nimic pe acolo
    Nu ma pricep la SEO dar ma bag in seama

Diana este deconectat Administrator
    Reputatie:
    43
    Data înscrierii
    4th January 2006
    Locaţie
    Vatra Dornei
    Posturi
    1.696
    Putere Rep
    43

Implicit

@lovelife, nu a setat limba chineza, a si spus in primul post. Si stie sa seteze un buget, nu e total profan, I know
    Am un magazin online de Cosmetice romanesti si un portal de Afaceri

mike_ppc este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    34
    Data înscrierii
    7th September 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    839
    Putere Rep
    34

Implicit

Hai sa nu fim prea aspri, cel putin pana ne dam seama care e realitatea. Omul e probabil in cautare de sfaturi, de-asta probabil nu i-a mai ars nici de prezentare, samd.

Pe de alta parte, e un exemplu perfect pentru cei care vor sa faca o campanie, si platesc pe cineva mai mult sau mai putin (cunoscator). Orice s-ar spune, e totusi o responsabilitate, e vorba de bani.

Diana este deconectat Administrator
    Reputatie:
    43
    Data înscrierii
    4th January 2006
    Locaţie
    Vatra Dornei
    Posturi
    1.696
    Putere Rep
    43

Implicit

Rugamintea mea e sa-i dati sfaturi la obiect, daca va pricepeti.
    Eu i-am zis sa-si faca cont aici si sa va intrebe pe voi, ca eu nu ma pricep si n-am stiut ce sa-i spun.
    Despre cum l-ati "killari" daca ati fi clientul lui, puteti povesti intr-un thread separat
    Am un magazin online de Cosmetice romanesti si un portal de Afaceri

Nic
    Nic este deconectat Super Moderator
    Reputatie:
    51
    Data înscrierii
    14th May 2007
    Posturi
    987
    Putere Rep
    51

3 out of 3 members found this post helpful.

Implicit

Sfaturi la obiect: Contacteaza-ti banca, si spune ca chargeul de pe credit card a fost neautorizat si completeaza un formular sa ti i dea inapoi. Ei o sa retraga banii si o sa ti-i dea, google o sa iti baneze contul. Asta e cea mai rapida si simpla modalitate de a iti recupera banii.

Varianta a doua e sa incerci sa ii contactezi pe cei de la google, dar nu cred ca ai sanse sa iti dea ei banii inapoi, daca contul de gmail a fost hackuit e vina ta, daca nu ai setat campania bine, iar vina ta. Ei nu au gresit cu nimic.

evolution este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    38
    Data înscrierii
    29th October 2006
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    997
    Putere Rep
    38

Implicit

Si eu sunt de parere ca cineva a furat datele de login, probabil prin vreun virus- de acord cu scenariul lui Nic. Eu as schimba si celelate parole, sa nu fi fost compromise.

Aveai tu sau clientul username+parola salvate in browser pentru contul de Adwords ?

Pagina 1 din 3 123 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Campanie Google Adwords
    De menum în forumul Adwords
    Răspunsuri: 22
    Ultimul Post: 11th February 2011, 14:04
  2. Campanie Google Adwords
    De menum în forumul Metode de promovare, Analiza trafic.
    Răspunsuri: 8
    Ultimul Post: 5th February 2011, 23:37
  3. problema campanie Adwords
    De jarrel în forumul Adwords
    Răspunsuri: 5
    Ultimul Post: 25th November 2010, 13:22
  4. Campanie adwords
    De aka_eu în forumul Adwords
    Răspunsuri: 2
    Ultimul Post: 1st December 2006, 05:35
  5. Help campanie adwords.
    De dany24ro în forumul Adwords