In primul rand, nu le-as numi programe de afiliere. Ce face neogen este destul de particular pentru piata romaneasca 'serioasa'.
Boom, Arbomedia, Vodanet sau iMedia sunt agentii de publicitate si functioneaza dupa principiile regiilor de media care vand publicitate in ziare. Ei merg pe urmatorul principiu: ai un site bun, valoros, pe care un eventual client ar fi interesat sa isi faca reclama? Daca da, semnezi un contract si te includ la ei in retea. Din acel moment, cand un client (connex, romtelecom, emag, orange, etc) spune "vreau sa imi fac o campanie pe internet" se duce la una din aceste agentii (sau mai multe), ei ii prezinta un plan (uite, iti punem atatea afisari pe site-urile astea, astea si astea) in care poate va fi inclus si site-ul tau in functie de campanie, target, volum, etc. Clientul te accepta sau nu, daca isi va face publicitate pe site-ul tau tu primesti niste bani, agentia ia un procent (pentru ca ei au discutat cu clientul, ei sunt intermediarul care se ocupa de multe chestii cum ar fi servirea reclamei, statistici, targetare, etc) si toata lumea e fericita.
Poate m-am aruncat in prea multe explicatii mai mult sau mai putin necesare. :-)
Concluzia este: daca ai un site de calitate, scrie un email ca nu te costa nimic si intreaba exact ce intrebi aici pe forum.
Eu tot incerc de ceva vreme sa fac o pagina cu exact raspunsurile la intrebari de genul asta pe care le pui tu, dar nu prea am avut timp. :-) O sa o fac sper saptamana asta.
Ti s-a mai raspuns si pe alt forum la aceeasi intrebare. Site-ul tau este semi-mediocru. Primul pas este sa il faci mai bun daca vrei sa castigi bani din publicitatea online.

Răspunde cu citat