Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 14

Subiect: Programe de afiliere

necropsique este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    28th June 2005
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    44
    Posturi
    374
    Putere Rep
    36

Implicit Programe de afiliere

In primul rand imi cer scuze ca mai creez un topic cu titlu deja existent si poate ca gresesc forumul intrebandu-va ce vreau sa va intreb (inca imi beau cafeaua si creativitatea e 0 in momentul asta).

Incearca cineva si daca da, reuseste cineva sa faca ceva bani prin programe de afiliere ? Ma refer in primul rand la modul "pay per sale".

Foloseste cineva retele de afiliere cum ar fi http://www.linkshare.com/ sau http://www.cj.com/ pentru a gasi merchants pe masura ? Daca da, atunci care ar fi avantajele sau dezavantajele folosirii unui asemenea serviciu fata de afilierea directa cu merchant-ul ?

Pentru gasirea unei nishe (stiu ca nu este singura metoda pentru a gasi una) care ar fi proportia ideala intre nr. de cautari pentru un keyword/luna si nr. de sit-uri gasite la o cautare a aceluiasi keyword iintr-un motor de cautare ? De ex. daca keyword-ul "pamant" ar fi cautat de 600 mii de ori/luna pe yahoo si nr. de situri care apar la o cautare ar fi 1 mil ar putea fi o proportie buna sau nu ?

Intrebari mai sunt cu "duiumul" dar ma opresc aici pentru ca am senzatia ca am greit forumul :roll:

Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    28th June 2005
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    44
    Posturi
    374
    Putere Rep
    36

Implicit

Se pare ca nu m-am exprimat destul de corect sau ca nimeni nu stie nimic

Cristian Mezei este deconectat Administrator
    Reputatie:
    63
    Data înscrierii
    20th February 2005
    Locaţie
    Everywhere
    Posturi
    6.975
    Putere Rep
    63

Implicit

Prin afiliere, tu intelegi :

1. Sa promovezi o sectiune proprie, in care sa incluzi produsele altora, si sa iei comision din orice vanzare ?

2. La ce domeniu te-ai gandit ? macar atat trebuie sa faci singur. Apoi vor veni sfaturile
    Co-founder of Deepstash. Tech lover. Dinosaur. Dad. Chef.

Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    28th June 2005
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    44
    Posturi
    374
    Putere Rep
    36

Implicit

1. Corect. Sa promovez o sectiune sau un site intreg dedicat unei anumite categorii de produse, in care sa includ produsele altora si sa iau comision din orice vanzare.

2. Nu conteaza domeniul, am cateva idei despre ce anume as vrea sa promovez.

Sa zicem ca m-am gandit sa vand flori.

Overture (http://inventory.overture.com/d/sear...ry/suggestion/) imi spune ca in luna mai a fost cautat cuvantul "flower" de 3.059.188 de ori iar google ca are indexate 23.200.000 situri care apar la cautarea cuvantului "flower" (normal, majoritatea nu vand flori).
    Din cate am inteles (si nu spun ca nu am inteles gresit) un criteriu ptr. a gasi o nisha este de a gasi un produs, informatie sau orice altceva care sa fie cautat in motoarele de cautare de cat mai multe ori si motoarele de cautare sa aiba cat mai putine situri ca rezultat ptr. el. Atunci poate te poti baga pentru ca teoretic cel putin ai sanse sa ajungi in capul listei daca ai concurenta cat mai putina.

Revenind la "flowers" 3 milioane de cautari/luna la 23 de milioane de situri nu mi se pare un "domeniu" unde te poti baga.

Intrebarea mea este care ar fi o proportie optima intre nr de cautari/luna si nr. de situri deja existente ptr. un keyword pentru a putea fi considerat o nisha.

lixor este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    38
    Data înscrierii
    11th February 2005
    Locaţie
    craiova
    Vârstă
    46
    Posturi
    413
    Putere Rep
    38

Implicit

exista un termen "KEI" care reprezinta exact legatura dintre nr. de cautari si nr. de pagini rezultate. poti folosi wordtracker.com care iti afiseaza si acest kei. cu cit este mai mare cu atit mai bine pt. tine. inseamna ca exista potential, cautari multe si pagini putine. o sa te lamuresti din help-ul lor.
    oricum, eu as face altfel. daca este vorba de o afacere cu potential de ce sa nu te bagi. daca spre ex. "flori" returneaza 24 mil. de rezultate tu o sa-ti optimizezi site-ul pt. "buchete de flori" sau "flori livrate la domiciliu" sau "buchete de trandafiri",.... nu stiu, trebuie sa cercetezi. exista si sinonime,... o sa-ti optimizezi site-ul nu pt. un cuvint, ci pt. o expresie formata din 2,3 cuv. si s-ar putea sa mearga. poate nu in cazul ex,. de fata cu "flori" dar oricum asta banuiesc ca era un ex. tu o sa promovezi altceva care are mai putine rezultate in cautari, poate chiar in limba romana si atunci o sa fii sef. ideea e aceeasi - sa cercetezi si sa experimentezi.

ps. si daca se poate, ce anume ti-a atras atentia pe cj sau linkshare?

Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    28th June 2005
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    44
    Posturi
    374
    Putere Rep
    36

Implicit

Lixor, merci mult pentru raspuns. Mai auzisem de wordtracker dar nu ma bagasem pentru ca nu imi dadusem seama despre ce e vorba, mi se paruse prea 'end user'.. Oricum am descoperit ca au si un trial in care te poti juca putin cu 30 de keyword-uri si din pacate numai cu MSN-ul. Oricum mi-am facut o idee si cred ca merita tot interesul sit-ul. Cred ca am sa imi fac un abonament pe o luna.

Evident ca nu vreau sa ma bag la o categorie generala cum ar fi 'flori' de ex. pentru ca acolo imi inchipui ca sansele sunt minime sa ajung in top in motoarele de cautare. Niste subcategorii mai putin 'stoarse' e ceea ce caut si cred ca wordtracker ma poate ajuta. Si da, 'flori' este un exemplu.
    De fapt imi facusem o idee despre keyword-urile pe care vreau sa le utilizez folosind overture si google

Recunosc sunt un noob inca :roll: si orice info e aur curat de aceea va intreb daca mai stiti tool-uri de genul asta pentru ca nu cred ca pot sa ma bazez numai pe overture si wordtracker mai ales ca dau rezultate destul de diferite.

Sa zicem ai gasit 5 merchants care vand produse in domeniul in care vrei sa te bagi si te afiliezi cu toti 5, toti 5 iti ofera tot felul de link-uri si banere printre care si link-uri individuale ptr. orice produs (ceea ce ma intereseaza pe mine) si iti faci treaba cum trebuie. Avantajul unei retele de afiliere ca linkshare sau cj e ca poti monitoriza totul dintr-un singur loc (pe ce link-uri s-au dat click-uri, rata de conversie, etc.) si in cazul daca ceea ce faci, faci bine, atunci iti primesti banii tot dintr-un singur loc. In loc sa astepti sa ajungi la suma minima pe care o poti lua de la un merchant in cazul in care te afiliezi in particular cu el de fapt astepti sa ajungi la suma minima pe care o au cei de la linkshare si primesti banii ptr. toti cei 5 merchants dintr-un singur loc, de la linkshare, printr-un singur cec pe luna..

Asta e singurul motiv pentru care tind sa vreau sa folosesc retele de afiliere in schimbul afilierii directe cu merchant-ul. Poate gresesc, poate exista motive pentru care ar trebui sa vb direct cu merchant-ul... astept sugestii.

Multam ptr. timpul acordat. :wink:

Marius Mailat este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    40
    Data înscrierii
    16th November 2005
    Vârstă
    47
    Posturi
    1.818
    Putere Rep
    40

Implicit

Daca mai esti interesat eu am 2 programe care se vad excelent, calitatea la situri este excelenta, refunds am avut 2.3%
    Directory Submitter - soft de inscriere in 4500 de directoare straine si 1025 romanesti
    Anunturi - soft de inscriere in 500 de siteuri de anunturi

Bobby este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    35
    Data înscrierii
    22nd May 2006
    Locaţie
    Bucharest
    Vârstă
    46
    Posturi
    94
    Putere Rep
    35

Implicit

Vad ca nimeni nu ti-a raspuns la avantajele unei retele gen Linkshare, CJ sau shareasale: ai suma agregata (adica, daca alegi 10 furnizori de produse, nu trebuie sa te ridici la plafonul fiecarui furnizor in parte pentru a primi banii, ci trebuie sa faci plafonul minim al retelei - 50$ in cazul shareasale pe care o folosesc eu). Asta e un avantaj major, mai ales cand esti la inceput si ai vanzari putine.

P.S.: CJ accepta romani, mai nou? nu accepta acu vreun an...

Cristian Mezei este deconectat Administrator
    Reputatie:
    63
    Data înscrierii
    20th February 2005
    Locaţie
    Everywhere
    Posturi
    6.975
    Putere Rep
    63

Implicit

Commision Junction este putin depasit. Incearca si Azoogleads.
    Co-founder of Deepstash. Tech lover. Dinosaur. Dad. Chef.

Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    28th June 2005
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    44
    Posturi
    374
    Putere Rep
    36

Implicit

Oameni, merci de mesaje dar topicul e din 29th June 2005. Am trecut de aproape un an de faza asta.

Commision Junction este putin depasit.
    Cred totusi ca te inseli aici

Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Programe utile optimizarii si dezvoltarii site-urilor
    De Popescu Marian în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 0
    Ultimul Post: 18th June 2009, 18:01
  2. Răspunsuri: 10
    Ultimul Post: 3rd May 2008, 00:52
  3. Discutii Programe De Afiliere
    De EPoX în forumul Affiliate Marketing
    Răspunsuri: 36
    Ultimul Post: 28th November 2006, 12:26
  4. De unde cumparam programe
    De florinn în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 2
    Ultimul Post: 27th September 2006, 19:04