Offtopic: In primul rand cred ca te referi la acel site de desene animate ce a mers in ultimii 2-3 ani din mana in mana la o gramada de administratori. Nimeni nu a reusit sa il monetizeze, toti spuneau la vanzare ca nu pot dovedi veniturile ca nu ii intereseaza pe ei cum il monetizezi tu. Am vrut si eu sa cumpar siteul dar increderea pe care a prezentat-o vanzatorul nu era intocmai potrivita.
Ontopic: Siteul acela pe nisa "desene animate" nu este dedicata neaparat copiilor, asa cum ziceau unele persoane mai sus. Nu toti copiii sunt in stare sa intre singuri pe internet si sa caute acest site, deasemenea unii nici nu au voie sa faca acest lucru fara supraveghere. In mare parte parintii sunt cei care intra pe aceste siteuri, dar, intradevar, copiii pierd cel mai mult timp pe ele.
Deobicei, o reclama, daca prezinta interes, va face acest lucru din primele secunde in care va fi vazuta, ori dupa terminarea vizualizarii continutului (atunci cand se va cauta alt continut related). Daca gandim logic, parintele care intra sa-i puna copilului un desen, sau il schimba dupa terminare, va vedea reclamele.
Eu zic asa: incearca sa pui un sistem rotativ de bannere, in primele minute ale accesarii unei pagini sa pui reclame de afiliere cu produse destinate maicilor ce au copii mici. Dupa aceste cateva minute sa se schimbe reclama si sa apara ceva dedicat copiilor.
Pentru treaba cu afilierea cred ca poti folosi jingle.ro (facut de Puthre) iar pe partea cealalta cauta sa folosesti ceva ecpm sau cpc ce afiseaza imagine si are reclame relevante pentru copii (gen epicgameads.com). Epicgameads plateste la mia de afisari si este destul de ok, afiseaza reclame spre siteuri straine cu jocuri miniclip. (eu pe nisa jocuri faceam ~0.3 usd la mia de afisari)
Ps: nr de afisari mi se pare foarte mic in raport cu cel al unicilor. Mai lucreaza la calitate ca nu e bine, ceva nu ii place la lume de ai un bounce rate asa mare. Pe siteurile de divertisment eu in general aveam minim 5-6 mii de afisari la mia de unici.

Răspunde cu citat