Rezultate 1 la 9 din 9

Subiect: Frauda de 7 miliarde de dolari

  1. #1
    Avatarul lui lovelife
    lovelife este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    101
    Data înscrierii
    8th July 2006
    Locaţie
    Galati
    Vârstă
    48
    Posturi
    5.993
    Putere Rep
    101


    4 out of 4 members found this post helpful.

    Implicit Frauda de 7 miliarde de dolari

    O grupare de hackeri rusi a furat 7 miliarde de dolari - venituri din reclame care nu au fost vazute de nicio persoane - printr-o retea de roboti care imitau ultilizatorii umani - Hotnews Mobile

    O grupare de hackeri rusi a furat 7 miliarde de dolari - venituri din reclame care nu au fost vazute de nicio persoane - printr-o retea de roboti care imitau ultilizatorii umani

    Cercetatorii spun ca o grupare de falsificatori cibernetici rusi a creat peste o jumatate de milion de utilizatori de internet falsi si peste 250.000 de site-uri false pentru a pacali agentiile publicitare. In total, acestia au determinat agentiile sa plateasca circa 5 milioane de dolari pe zi pentru reclame video care nu au fost vizualizate de nicio persoana, scrie New York Times .


    Schema de fraudare, inceputa in septembrie si care continua la aceasta data, arata un nou nivel de sofisticare a infractorilor care vor insele agentiile se publicitate folosindu-se de web bots - programe care imita comportamentul uman.

    "Adversarii nostri aduc un nou nivel de inovare fraudei care vizeaza reclamele", a declarat Michael Tiffany, co-fondator si sef executiv al White Ops, o firma de securitate specializata pe reclame care a dezvaluit public schema.

    Hotii au reusait sa imite peste 6.100 de publicatii si platforme media cunoscute, furandu-le veniturile din reclamele pe care agentiile intentionau sa le ruleze pe acele site-uri, arata White Ops.

    Printre publicatiile care au fost inselate se numara nume mari ale internetului. Fox News, CBS Sport, The New Times, The Wall street Journal, Facebook, Yahoo, dar si site-uri de nisa precum Allrecipes.com si AccuWeather. Desi principalele tinte au fost din SUA, au fost afectate si organizatii media din alte tari.

    "Va fi un soc mare pentru aceste publicatii ca cineva vinde inventar care se presupune ca e pe site-urile lor", a declarat Tiffany cu o zi inainte de publicarea raportului.

    El a precizat ca White Ops a urmarit schema de fraudare pana in Rusia si crede ca organizatia din spatele ei este o grupare infractionala al carei scop este profitul. Nu exista nicio dovada care sa indice vreo legatura intre aceasta schema de fraudare si hackingul politic din timpul alegerilor prezidentiale din SUA, pe care administratia Obama l-a conectat cu guvernul rus.

    Schema Methbot - numita astfel dupa cuvantul "meth" care apare in codul sau de software - a fost gandita pentru a evita mecanismele antifrauda pe care industria de advertisment le-a pus in aplicare in ultimii ani.

    Potrivivit unui studiu al Asociatiei de Agentii de Publicitate Nationale si White Ops, costul fraudei se va ridica, pentru agentiile de publicitate, la peste 7 miliarde de dolari pentru 2016.

    Schema de fraudare

    1. Falsificatorii Methbot au luat adrese numerice de internet, pe care le controlau, si le-au inregistrat fals in numele unor provideri de internet bine cunoscuti.

    Printre acestia se numara Comcast, AT&T si Cox, precum si companii false precum AmOL. Acest lucru le-a permis hotilor sa creeze impresia ca traficul web care provenea in realitate din servere Methbot din Dallas si Amsterdam ar fi provenit de la utilizatori individuali ai providerilor de internet.

    2. Falsificatorii au asociat apoi adresele cu 571,904 de bots conceputi sa imite comportamentul utilizatorilor de internet.

    In browserele web ale acestor botsera u incorporate locatii geografice false, o istorie falsa a site-urilor vizitate anterior si date false de conectare la retele de socializare precum Facebook.

    "Acesti bots porneau si opreau un video, exact asa cum fac oamenii, mutand mouse-ul si apasand butonul de 'click'", a explicat Tiffany.

    3. Faptasii au conectat acesti bots la retele de publicitate automata care vand spatiu publicitar nevandut pentru mii de site-uri.

    Un bot pretindea ca viziteaza o pagina precum CNN.com iar retelele de publicitate licitau (in decurs de o microsecunda) pentru a afisa o anumita reclama video pe care o reprezentau. Insa in loc sa se duca catre site-ul real al CNN, broserul bot-ului se ducea intr-un site fals pe care nu il putea vedea nimeni, iar reclama video era difuzata acolo.

    4. In final, sistemul raporta date false retelelor de publicitate si agentiilor de publicitate pentru a le convinge ca o persoana reala a urmarit reclama pe site-ul unei publicatii reale.

    "Trimitea inapoi exact genul de date care face
    Nu ma pricep la SEO dar ma bag in seama

  2. #2
    Avatarul lui enzoloco
    enzoloco este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    18
    Data înscrierii
    26th July 2015
    Locaţie
    Cluj-Napoca
    Vârstă
    44
    Posturi
    391
    Putere Rep
    18


    Implicit

    Oare cat trafic a trecut si pe la noi, pe la cei care lucreaza cu Kairos ???
    Listare articole gratuit aici si aici

  3. #3
    Avatarul lui George Ginghina
    George Ginghina este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    32
    Data înscrierii
    5th November 2010
    Locaţie
    Bucuresti, Romania
    Vârstă
    31
    Posturi
    823
    Putere Rep
    32


    Implicit

    Banuiesc ca a fost un volum de munca enorm pentru a realiza aceasta "combinatie".
    Dar si raspata pe masura!

    I-a arestat cineva momentan sau au disparut fara urma deja?
    Digital Performance Specialist - realizez campanii de FB, IG, Google si YouTube Ads.
    Ah, ma mai ocup si cu grafica photo si video. Pentru colaborari ma puteti contacta aici.

  4. #4
    Avatarul lui Vicarious
    Vicarious este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    25
    Data înscrierii
    4th June 2013
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    338
    Putere Rep
    25


    1 out of 1 members found this post helpful.

    Implicit

    Asta a fost posibil pentru ca una din regulile de aur ale advertisingului a fost "uitata", adica sa masori rezultatul reclamelor pe care le platesti. Si rezultatul nu inseamna accesari cum crede multa lume pe net, ci actiuni clare cum ar fi comenzi, apeluri telefonice, etc.

  5. #5
    Avatarul lui Mishu
    Mishu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    30
    Data înscrierii
    28th March 2013
    Vârstă
    56
    Posturi
    1.307
    Putere Rep
    30


    Implicit

    Citat Postat în original de Vicarious Vezi Post
    Asta a fost posibil pentru ca una din regulile de aur ale advertisingului a fost "uitata", adica sa masori rezultatul reclamelor pe care le platesti.
    .....
    Ce te face sa crezi asta? Cum altfel crezi ca depisteaza astfel de fraude? O retea de genula asta poate functiona doar o perioada limitata.
    Articolul este neclar, nu pare scris de un profesionist, ma intreb daca cifrele sunt plauzibile. Media pe site e de 20 USD/zi iar media pe bot e de 8,75 USD/zi.

  6. #6
    Avatarul lui Marius Cristian
    Marius Cristian este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    51
    Data înscrierii
    14th January 2007
    Locaţie
    Bucuresti, Romania
    Posturi
    1.519
    Putere Rep
    51


    Implicit

    Citat Postat în original de Vicarious Vezi Post
    Asta a fost posibil pentru ca una din regulile de aur ale advertisingului a fost "uitata", adica sa masori rezultatul reclamelor pe care le platesti. Si rezultatul nu inseamna accesari cum crede multa lume pe net, ci actiuni clare cum ar fi comenzi, apeluri telefonice, etc.
    Depinde de nivel este el care plateste reclama, cei mari aloca mai multi bani pentru expunere decat pentru conversie imediata (alte conversii se masoara). Acestia au fost si sunt tintiti de aceste sisteme, iar cele cateva procente furate astfel nu strica statisticile astfel incat sa fie luate in considerare. Sunt si "prevazute" (acceptate) in buget.

    Oricum articolul nu dezvaluie decat metodologia care se practica, nu vine cu date concrete, dar arunca in aer stirea ca "au descoperit o retea".

  7. #7
    Avatarul lui deadworldisee
    deadworldisee este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    34
    Data înscrierii
    6th April 2008
    Locaţie
    iasi
    Vârstă
    37
    Posturi
    1.034
    Putere Rep
    34


    Implicit

    Ma indoiesc ca s-a intamplat in realitate asa ceva.Mai ales ca il leaga de rusi, alegeri si fix perioada aceasta.
    Are multe rupturi de logica :
    -faptul ca au cumparat zeci de mii, sute-de mii de ipuri false dintr-un range pe care sa il simuleze ei. Sanse 0% - internetul este facut cu mult mai multa logica.
    - nu te ajuta cu nimic "sa falsifici istoria siturilor vizitate anterior" pentru ca browserele nu pot trimite asa ceva , iar serverele web nu pot citi ceva ce nu exista.
    - sume exorbitant de mari, 5 mil de euro pe zi pana la 7 miliarde.....La sumele astea ar fi trebuit sa fie angajati sute de programatori si un data center special pt procesare a 300 mil vizualizri pe zi
    -"White Ops spune ca hotii au primit sume mari pentru vizualizarile false, in medie 13 dolari pentru 1.000 de vizualizari." 13 dolari la mia de vizualizari la 300 mil vizualizari pe zi? Ai dama dracu....

    E o porcarie politica stirea asta.Propaganda. La fel ca si aia cu 1 miliard conturi yahoo furate.

  8. #8
    Avatarul lui lovelife
    lovelife este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    101
    Data înscrierii
    8th July 2006
    Locaţie
    Galati
    Vârstă
    48
    Posturi
    5.993
    Putere Rep
    101


    Implicit

    Am primit mail oficial de la yahoo privind cele 1 mil de conturi a caror date au fost furate in care spun ca prin verificările lor si a unor analisti independentei se confirma ca sunt date reale.

    Dar nu cred că a spus cineva ca au cumparat clase de ip-uri, cu ca,au folosit ip uri ale unor provideri de internet recunoscuti, probabil le au spart serverele la ăia, si acum eu mi-am dat seama ca e posibil cactraficul meu sa fie analizat simultan de zeci de entitati statale si non statale simultan, pare cate astfel de entitati sug informatii din serverele furnizorilor de internet din Romania

    Nu cred că au nevoie de data centere, cu toate ca la sumele astea si ar permite sa închirieze cate un server in fiecare detacenter din lume , din ce stiu oamenii ăstia se folosesc de puterea de calcul a altora
    Nu ma pricep la SEO dar ma bag in seama

  9. #9
    Avatarul lui Mishu
    Mishu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    30
    Data înscrierii
    28th March 2013
    Vârstă
    56
    Posturi
    1.307
    Putere Rep
    30


    Implicit

    Si culmea, cei mai multi ofera voluntar propriile PC-uri, pentru cativa dolari pe luna prin cine stie ce program de "afiliere", fara sa-si dea seama la ce se expun.

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

  1. Frauda domenii
    De Emil în forumul Domenii
    Răspunsuri: 23
    Ultimul Post: 16th February 2011, 14:38
  2. 35 de dolari prin banca pentru 30 de dolari Paypal
    De MarianG în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 4
    Ultimul Post: 16th February 2011, 01:59
  3. Frauda online - pe ce carari?
    De edy12006 în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 15
    Ultimul Post: 15th November 2010, 23:30
  4. Frauda Adwords
    De rollo în forumul Adwords
    Răspunsuri: 3
    Ultimul Post: 18th April 2007, 19:15
  5. Cum sa ai 5 miliarde de pagini indexate.
    De Cristian Mezei în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 22
    Ultimul Post: 20th June 2006, 07:24

Permisiuni postare

  • Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •