Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 16

Subiect: Frauda online - pe ce carari?

Afișare hibrid

edy12006 este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    42
    Data înscrierii
    26th January 2009
    Locaţie
    Brasov
    Vârstă
    34
    Posturi
    3.260
    Putere Rep
    42

Implicit Frauda online - pe ce carari?

Dau des pe web de persoane misterioase, care spre final se dovedesc a fi bisnitari. Astazi am avut doua cazuri, unul ce incerca sa imi vanda un domeniu care nici nu era inregistrat, altul cu frauda de conturi paypal.

O sa va zic despre cel cu paypal. A facut un website asemanator cu paypal si l-a distribuit prin massuri pe messenger. L-am intrebat prietenos daca a furat vreunul pana acum si a zis ca inca nu, urmeaza, insa trebuie sa caute persoane din online sa poata actiona. I-am spus ca ceea ce face el e ilegal, frauda bancara si poate fi inchis. A spus ca nu am dovezi.

Ei bine, stiu linkul siteului, am conversatia cu el, are cont pe invatam.net (nu mi-l amintesc dar cred ca il pot gasi).

Ce spuneti? Cum putem scapa de astfel de persoane? Sunt tot mai dezamagit de mediul online pe zi ce trece din cauza astora.
    Într-o zi, riscând, poți să rămâi fericit pentru toată viața !
    Contează ce produci nu cine pretinzi a fi.

danP este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    31
    Data înscrierii
    19th October 2010
    Locaţie
    RO
    Vârstă
    32
    Posturi
    458
    Putere Rep
    31

Implicit

Pentru Seopedia, putem face un blacklist cu userii care s-au dovedit a fi scammeri. In ceea ce priveste tranzactiile online, frauda poate fi evitata cu escrow, desi au costuri cam mari.

Frauda nu va putea fi evitata total niciodata, pentru ca sunt incepatori carora li se aprind ochii la toate lucrurile ce par mai "shiny", iar escrocii vor fi mereu acolo sa te insele .

Cristi U este deconectat Super Moderator
    Reputatie:
    53
    Data înscrierii
    26th January 2008
    Locaţie
    Oradea
    Vârstă
    37
    Posturi
    3.172
    Putere Rep
    53

Implicit

In cazul de fata este vorba despre un phishing (destul de prost realizat, din fericire), pentru Paypal. Am vazut linkul, dar nu stiu cat de ok este sa fie pus aici.
    Mai dau cate-un sfat juridic aici, uneori chiar despre online. Nu-l rata! :) Vezi și sfaturi de nutritie.

Reputatie:
    42
    Data înscrierii
    26th January 2009
    Locaţie
    Brasov
    Vârstă
    34
    Posturi
    3.260
    Putere Rep
    42

Implicit

Am vorbit cu un prieten care este user si aici, este student la drept si i-am propus urmatorul proiect:

Un portal gen blacklist unde oricine are de reclamat ceva, cu dovezi clare si solide, sa o faca. Va fi nevoie totusi de un sistem de depistare al acestora, ip=ul poate fi schimbat, userul pe forumuri deasemenea, id-urile de messenger idem, deci trebuie gasit ceva concret. Mi-a explicat ca sunt riscuri enorme sa fii chemat in instanta pentru calomnie pentru fiecare caz, chiar daca nu pierzi judecata pierzi timpul aiurea.

Sunt totusi incapatanat si vreau sa pot ajuta in acest scop. As lucra cu cea mai mare placere la asa ceva. Ar trebui studiata bine legea, gasita o portita si eventual facuta o organizatie legala in acest scop, cu sustinerea politiei. Stiu ca suntem cu mult in urma Americii dar tind sa cred ca nimic nu este imposibil.

Voi ce idei aveti in acest scop?

lcgica este deconectat Banned
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    8th October 2010
    Vârstă
    38
    Posturi
    26
    Putere Rep
    0

Implicit

Citat Postat în original de edy12006 Vezi Post
    Am vorbit cu un prieten care este user si aici, este student la drept si i-am propus urmatorul proiect:

Un portal gen blacklist unde oricine are de reclamat ceva, cu dovezi clare si solide, sa o faca. Va fi nevoie totusi de un sistem de depistare al acestora, ip=ul poate fi schimbat, userul pe forumuri deasemenea, id-urile de messenger idem, deci trebuie gasit ceva concret. Mi-a explicat ca sunt riscuri enorme sa fii chemat in instanta pentru calomnie pentru fiecare caz, chiar daca nu pierzi judecata pierzi timpul aiurea.

Sunt totusi incapatanat si vreau sa pot ajuta in acest scop. As lucra cu cea mai mare placere la asa ceva. Ar trebui studiata bine legea, gasita o portita si eventual facuta o organizatie legala in acest scop, cu sustinerea politiei. Stiu ca suntem cu mult in urma Americii dar tind sa cred ca nimic nu este imposibil.

Voi ce idei aveti in acest scop?
    sincer....bv...asta este o idee foarte buna
    siteuri de acest gen exista in domeniul comercial (anti-tzepari)

Alex Dumitru este deconectat Administrator
    Reputatie:
    64
    Data înscrierii
    20th April 2006
    Locaţie
    Pitesti / Bucuresti
    Vârstă
    37
    Posturi
    3.339
    Putere Rep
    64

Implicit

Teoretic ar trebui sa se rezolve printr-o plangere la politie. Practic...nu stiu

Reputatie:
    42
    Data înscrierii
    26th January 2009
    Locaţie
    Brasov
    Vârstă
    34
    Posturi
    3.260
    Putere Rep
    42

Implicit

Citat Postat în original de Alex Dumitru Vezi Post
    Teoretic ar trebui sa se rezolve printr-o plangere la politie. Practic...nu stiu
    Ar fi prea complicat sa reclami pe fiecare, pe timpul tau. Trebuie gasit ceva mai sigur si mai simplu. Pierzi timp de judecata si bani , s.a.

--- Later Edit --- (ca mi-a fost lene sa apas "Edit")

Citat Postat în original de lovelife Vezi Post
    Nu prea ai cum sa o faci . Ar trebui sa o faci pe detectivul, sa afli cine este in spatele fiecarei porcarii, si asta necesita resurse mari de timp si bani
    Da, insa nu poti testa daca chiar e plauzibil ce zice omul ala, e destul de complicat, ar trebui sa verifici la fiecare ce s-a intamplat ca si cum ai fi detectiv.

Krm
    Krm este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    33
    Data înscrierii
    12th October 2009
    Locaţie
    Targoviste / Bucuresti
    Posturi
    802
    Putere Rep
    33

Implicit

cum sa te dea in judecata pentru calomnie daca pui pe site disclaimer ca are continutul generat de useri si tu ca si site nu esti raspunzator? daca primesti vreo notificare, desi cred ca nu e cazul, dai acel articol jos
    Toate drumurile duc la Targoviste

Cristi U este deconectat Super Moderator
    Reputatie:
    53
    Data înscrierii
    26th January 2008
    Locaţie
    Oradea
    Vârstă
    37
    Posturi
    3.172
    Putere Rep
    53

Implicit

Citat Postat în original de Krm Vezi Post
    cum sa te dea in judecata pentru calomnie daca pui pe site disclaimer ca are continutul generat de useri si tu ca si site nu esti raspunzator? daca primesti vreo notificare, desi cred ca nu e cazul, dai acel articol jos
    Tu crezi ca un disclaimer este un paravan in fata legii? Asa un user poate zice de tine ca ai facut aia si aia si aia...si eu, cel care administrez site-ul sa zic: pai userul a zis, eu doar ii pun la dispozitie platforma... Du-te cauta-l pe el si da-l in judecata...sileste-l sa vina el sa stearga, bla bla. Nu merg insa lucrurile asa...

Si chiar de ar fi adevarat, daca te da in judecata inseamna timp si nervi pierduti aiurea de tine. Chiar daca in final tu vei avea castig de cauza. Asta e problema pe care o vad eu.
    Mai dau cate-un sfat juridic aici, uneori chiar despre online. Nu-l rata! :) Vezi și sfaturi de nutritie.

lovelife este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    103
    Data înscrierii
    8th July 2006
    Locaţie
    Galati
    Vârstă
    49
    Posturi
    5.993
    Putere Rep
    103

Implicit

Nu prea ai cum sa o faci . Ar trebui sa o faci pe detectivul, sa afli cine este in spatele fiecarei porcarii, si asta necesita resurse mari de timp si bani
    Nu ma pricep la SEO dar ma bag in seama

Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Frauda click-uri Adsense in Romania
    De lovelife în forumul Adsense
    Răspunsuri: 12
    Ultimul Post: 7th November 2010, 12:57
  2. Concursuri Online - o alternativa eficienta de promovare online
    De tataraseni în forumul Metode de promovare, Analiza trafic.
    Răspunsuri: 9
    Ultimul Post: 11th April 2009, 00:03
  3. Frauda - sau nu, voi ce ziceti (pe trafic.ro)
    De Luciano în forumul Directoare romanesti
    Răspunsuri: 28
    Ultimul Post: 12th August 2008, 10:03
  4. Tentativa de frauda: beware
    De Ciprian Sorlea în forumul Domenii
    Răspunsuri: 4
    Ultimul Post: 29th May 2007, 09:09
  5. Frauda Adwords
    De rollo în forumul Adwords
    Răspunsuri: 3
    Ultimul Post: 18th April 2007, 19:15

Permisiuni postare