Rezultate 1 la 10 din 40

Subiect: Migrare cont Adsense catre firma

Afișare hibrid

r3ticul este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    34
    Data înscrierii
    27th January 2008
    Posturi
    84
    Putere Rep
    34

Implicit

Salut,

Defapt pierzi cam 15-17% cu micro, daca pui la calcul si 5% pentru dividende + 5.5% tot pe dividende+contabil, costuri salariale (de obicei patronul e si salariat ca sa plateasca doar 2% pe venit si sa fie si asigurat sanatate/pensii), comisioane bancare. De asemenea, daca sari capra si incasezi peste 65k euro/an, devii si platitor de tva ...ceea ce inteleg ca inseamna "un imprumut" dat statului pana are el chef sa returneze tva-ul.

Eu mi-am facut un calcul pentru cazul meu si totalul pierderilor cu taxe/impozite/comisioane etc. este de 17% daca nu trec de 65k/an si de 13% daca ajung aproape de 100k/an, insa pentru cazul asta nu am mai calculat si impactul avut de tva (pt. ca daca devii platitor de tva, adsense oricum nu-ti plateste mai mult...ceea ce inseamna ca dai statului inca 20% din venituri si apoi astepti 6-12 luni sa-ti fie restituiti).

Oricum, ambele variante sunt mai avantajoase decat pe PF simplu si clar mult mai avantajos decat pe PFA. CEL PUTIN IN TEORIE...astept sa termin un an de activitate pe Micro si sa vad daca si in practica e asa

Alin

avram este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    61
    Data înscrierii
    7th May 2011
    Posturi
    1.361
    Putere Rep
    61

Implicit

Citat Postat în original de r3ticul Vezi Post
    (pt. ca daca devii platitor de tva, adsense oricum nu-ti plateste mai mult...ceea ce inseamna ca dai statului inca 20% din venituri si apoi astepti 6-12 luni sa-ti fie restituiti).
    esti gresit informat, nu platesti tva, e vb de taxare inversa. Eu sunt platitor de TVA si nu platesc tva pe veniturile intracomunitare.

Citat Postat în original de Cristi U Vezi Post
    emiteti factura catre Google pur si simplu? ce servicii treceti? In baza carui contract?
    da. pui servicii publicitate si aia e, nu trimiti factura nicaieri.

Citat Postat în original de r3ticul Vezi Post

Sunt interesat sa aflu de la cineva care trece de plafonul de 65.000 euro (care e defapt 220.000 lei) la TVA daca TVA-ul se returneaza cu adevarat. Daca da, in ce procent si cat dureaza returnarea?
    Nu se intampla nimic, ca nu platesti tu TVA-ul
    Ultima modificare făcută de Cristi U; 19th April 2019 la 17:53.
    ░▒▓█▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀█▓▒░

r3ticul este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    34
    Data înscrierii
    27th January 2008
    Posturi
    84
    Putere Rep
    34

Implicit

Citat Postat în original de avram Vezi Post
    esti gresit informat, nu platesti tva, e vb de taxare inversa. Eu sunt platitor de TVA si nu platesc tva pe veniturile intracomunitare.

....

Nu se intampla nimic, ca nu platesti tu TVA-ul
    Esti absolut sigur? Ar fi o veste grozava daca este intr-adevar asa. Veniturile acelea intracomunitare pe care le mentionezi sunt de la Adsense?

Atunci de ce trebuie ca un SRL sa devina platitor de TVA dupa depasirea limitei de 220.000 lei daca tot nu plateste TVA in cazul veniturilor intracomunitare?

Merci pentru raspunsuri!
    Alin

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Vanzare domeniu/website/continut catre o firma
    De attempt în forumul Utile
    Răspunsuri: 9
    Ultimul Post: 1st February 2016, 12:10
  2. Aplicare adsense pentru cont de firma
    De catalinux19 în forumul Subiecte pentru incepatori
    Răspunsuri: 2
    Ultimul Post: 30th November 2015, 17:29
  3. Transformare cont PP din personal=>firma
    De hl2u în forumul PayPal
    Răspunsuri: 5