Salut,
Defapt pierzi cam 15-17% cu micro, daca pui la calcul si 5% pentru dividende + 5.5% tot pe dividende+contabil, costuri salariale (de obicei patronul e si salariat ca sa plateasca doar 2% pe venit si sa fie si asigurat sanatate/pensii), comisioane bancare. De asemenea, daca sari capra si incasezi peste 65k euro/an, devii si platitor de tva ...ceea ce inteleg ca inseamna "un imprumut" dat statului pana are el chef sa returneze tva-ul.
Eu mi-am facut un calcul pentru cazul meu si totalul pierderilor cu taxe/impozite/comisioane etc. este de 17% daca nu trec de 65k/an si de 13% daca ajung aproape de 100k/an, insa pentru cazul asta nu am mai calculat si impactul avut de tva (pt. ca daca devii platitor de tva, adsense oricum nu-ti plateste mai mult...ceea ce inseamna ca dai statului inca 20% din venituri si apoi astepti 6-12 luni sa-ti fie restituiti).
Oricum, ambele variante sunt mai avantajoase decat pe PF simplu si clar mult mai avantajos decat pe PFA. CEL PUTIN IN TEORIE...astept sa termin un an de activitate pe Micro si sa vad daca si in practica e asa
Alin

Răspunde cu citat