Scadere dramatica CPC / Nessie update / Reclame slab platite / Optimizare pozitii ads
Buna ziua stimati colegi,
Propun spre discutie cateva chestiuni importante legate despre ultimele modificari ce survin asupra veniturilor din Google AdSense. Sper sa reusim sa facem un subiect constructiv in care sa explicam fiecare notiune in parte, precum si sa aducem solutii utile in vederea sporirii veniturilor din acest program de monetizare a site-urilor.
1. Scaderea dramatica a CPC-ului - chestiune pe care personal, consider ca se intampla din cauza unor update-uri in sistemul de afisare a reclamelor, precum si din cauza ultimelor modificari "Nessie" de la Google AdSense; de altfel, apar din ce in ce mai multe variante de reclame, cu pictograme, cu sageti, cu diferite marimi alte font-ului (desi sunt setate altele);
2. Nessie update (click pentru informatii) - in principiu este vorba de afisarea/neafisarea sagetilor pe site-urile noastre; acest update a afectat in special site-urile de jocuri, foto, video, deoarece, acestea aveau un venit crescut din asa numitele "click-uri invalide" sau "click-uri gresite" pe care le realizau utilizatorii site-urilor respective;
3. Reclame slab platite - se pare ca isi fac din nou aparitia in sistemul Google AdSense Romania, aparand din ce in ce mai multe site-uri slabe care cu siguranta nu liciteaza bugete prea mari (se poate deduce asta si din numarul mare de afisari pe care le au si din calitatea site-ului, a produselor oferite, etc. - nu vreau sa fiu subiectiv, insa lucrand de peste 10 ani cu AdSense, m-am convins de aceste chestiuni pe care le-am si testat de prea multe ori); practic si aceste reclame slab platite afecteaza cpc-ul, rata de click fiind foarte, foarte redusa, desi numarul de afisari si chiar numarul de vizite unice fiind mare; am observat de asemenea o foarte mare nebunie in afisarea reclamelor care duc catre AdWords, care sunt convins ca sunt fie foarte slab platite, fie mai deloc;
4. Optimizare pozitii ads - eu folosesc in mod deosebit reclamele de tip text 728 x 90 si 336 x 250 pe care le consider a fi cele mai bune si cele mai utile cam pentru orice tip de website; cea mai buna rata de click o are fara doar si poate ads-ul cu dimensiunea 728 x 90;
Care credeti voi ca sunt cele mai slabe reclame platite in ziua de astazi si daca ar trebui sau nu eliminate pentru a creste cpc-ul? De asemenea, care credeti ca e cea mai buna solutie de afisare a reclamelor (statica, dinamica), precum si cele mai bune variante de bannere (dimensiuni, text/imagine)? Haideti sa incercam sa facem o "optimizare" colectiva a reclamelor afisate pentru a avea rezultate cat mai bune.
O zi cat mai senina in continuare!
Andrei
Nu există un mare talent, fără o mare voință (Honoré de Balzac)