Diferente afisare reclame Google AdSense ; Crestere/Scadere CTR/CPC
Seara buna stimati colegi,
Am observat si eu recent toate schimbarile pe care le-au facut cei de la google, implicit, afisarea acelor reclame cu "sageata" pe ele. Sunt anumite site-uri pe care sunt afisate reclamele "vechi" (clasice) si la oricate refresh-uri ar fi date tot acelea apar, in schimb, la alte site-uri sunt afisate reclame "noi" (cu acele sageti). As vrea sa va intreb daca stiti care este logica si sa o si explicati mai bine (mai ales ca nu exista vreo setare speciala in Google AdSense pentru afisarea unui sau altui tip de reclama). Mentionez de asemenea ca la unul din site-uri am avut afisate o perioada numai reclame cu "sagetele", iar apoi au aparut deodata numai reclame "vechi", nefacand cumva vreo modificare/setare implicita in acest sens.
De asemenea, am observat ca reclamele cu sageti sunt mult mai bine click-uri, CTR-ul fiind in crestere cu 1-2% fata de reclamele clasice. La voi cum se manifesta? Exista vreo diferenta intre reclamele clasice si cele noi in ceea ce priveste CTR-ul? Ati avut cumva si ambele tipuri de reclame (noi/vechi) la refresh-uri pe paginile pe care le monetizati cu Google AdSense?
Am atasat si ceea ce inseamna pentru mine "reclama veche" si ceea ce inseamna "reclama noua".
-> Tip de reclama veche
-> Tip de reclama noua
Va doresc o seara frumoasa in continuare!
Cu deosebit respect,
Andrei
Nu există un mare talent, fără o mare voință (Honoré de Balzac)