2 out of 2 members found this post helpful.
Cred ca am mai scris asta pe forum de vreo 2 ori, dar mai scriu o data, ca poate de data asta putem trage niste concluzii.
Eu am inceput sa am castiguri mici pe .com de la sfarsitul lui septembrie 2012. De la un cpc de 30-60 de centi am ajuns la 0,06-0,12, asta cu trafic de US si pe niste ca Health sau Medicine. Peste noapte castigurile mi s-au redus cu 60-70%, lucru care m-a afectat destul de grav la acea vreme, caci m-am ingropat in munca si asta a dus la complicatii.
Am cateva intrebari pentru cei care au patit la fel ca mine:
1. a fost afectat intregul cont? A scazut CPC-ul pe toate site-urile sau doar pe cele cu acelasi cod de Adsense sau de analytics?
2. in portofoliul vostru se afla vreun site dedicat strict vanzarii de advertoriale? Daca da, care este fluctuatia CPC-ului pe respectivul site in ultimele 3 luni?
Si ca sa-ti raspund la intrebari, pe site-urile de content eu am obtinut cel mai bun CTR cu 2 blocuri 336*280 pozitionate in dreapta, unul in dreptul primului paragraf si unul deasupra ultimului paragraf.
Am obtinut rezultate bune si cu 2 blocuri Adsense, din care unul era 468*60 si era pozitionat deasupra articolului, iar celalalt 336*280 pozitionat pe centru sub articol. Nu sunt foarte sigur, dar cred ca CTR-ul se datora si latimii paginei, care era de aproximativ 520 px;
Ma ocup si cu testare manuala/automata.
PS:Vand advertoriale ieftine pe site cu
profil medical.
1 out of 1 members found this post helpful.
La mine a scazut CPC-ul pe .ro, insa pe .com e ca inainte. Am observat ca sunt cam putini advertiseri romani si afiseaza multe reclame in engleza sau alte limbi (nu mai este concurenta), d-aia cred ca a scazut CPC-ul pe site-urile in romana (cel putin la mine).
CTR-ul este acelasi.
Pe un site .com cel mai bine merge o unitate 336x280 (image/text) sub primul sau al doilea paragraf (daca articolul este destul de lung) si una 300x250 (image/text) la sfarsitul articolului (doar unitatea asta daca articolul este scurt). Celelalte (728x90 si 160x600) nu au performante bune la mine.
Am obervat ca se platesc mult mai bine imaginile, insa au CTR mai mic, probabil depinde si de tipul informatiei de pe site.
Ultima modificare făcută de Popescu Marian; 24th July 2013 la 10:19.