Pagina 1 din 4 123 ... UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 40

Subiect: Scadere dramatica CPC / Nessie update / Reclame slab platite / Optimizare pozitii ads

iSKY este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    44
    Data înscrierii
    4th January 2008
    Locaţie
    Romania
    Posturi
    1.232
    Putere Rep
    44

Implicit Scadere dramatica CPC / Nessie update / Reclame slab platite / Optimizare pozitii ads

Buna ziua stimati colegi,

Propun spre discutie cateva chestiuni importante legate despre ultimele modificari ce survin asupra veniturilor din Google AdSense. Sper sa reusim sa facem un subiect constructiv in care sa explicam fiecare notiune in parte, precum si sa aducem solutii utile in vederea sporirii veniturilor din acest program de monetizare a site-urilor.

1. Scaderea dramatica a CPC-ului - chestiune pe care personal, consider ca se intampla din cauza unor update-uri in sistemul de afisare a reclamelor, precum si din cauza ultimelor modificari "Nessie" de la Google AdSense; de altfel, apar din ce in ce mai multe variante de reclame, cu pictograme, cu sageti, cu diferite marimi alte font-ului (desi sunt setate altele);

2. Nessie update (click pentru informatii) - in principiu este vorba de afisarea/neafisarea sagetilor pe site-urile noastre; acest update a afectat in special site-urile de jocuri, foto, video, deoarece, acestea aveau un venit crescut din asa numitele "click-uri invalide" sau "click-uri gresite" pe care le realizau utilizatorii site-urilor respective;

3. Reclame slab platite - se pare ca isi fac din nou aparitia in sistemul Google AdSense Romania, aparand din ce in ce mai multe site-uri slabe care cu siguranta nu liciteaza bugete prea mari (se poate deduce asta si din numarul mare de afisari pe care le au si din calitatea site-ului, a produselor oferite, etc. - nu vreau sa fiu subiectiv, insa lucrand de peste 10 ani cu AdSense, m-am convins de aceste chestiuni pe care le-am si testat de prea multe ori); practic si aceste reclame slab platite afecteaza cpc-ul, rata de click fiind foarte, foarte redusa, desi numarul de afisari si chiar numarul de vizite unice fiind mare; am observat de asemenea o foarte mare nebunie in afisarea reclamelor care duc catre AdWords, care sunt convins ca sunt fie foarte slab platite, fie mai deloc;

4. Optimizare pozitii ads - eu folosesc in mod deosebit reclamele de tip text 728 x 90 si 336 x 250 pe care le consider a fi cele mai bune si cele mai utile cam pentru orice tip de website; cea mai buna rata de click o are fara doar si poate ads-ul cu dimensiunea 728 x 90;

Care credeti voi ca sunt cele mai slabe reclame platite in ziua de astazi si daca ar trebui sau nu eliminate pentru a creste cpc-ul? De asemenea, care credeti ca e cea mai buna solutie de afisare a reclamelor (statica, dinamica), precum si cele mai bune variante de bannere (dimensiuni, text/imagine)? Haideti sa incercam sa facem o "optimizare" colectiva a reclamelor afisate pentru a avea rezultate cat mai bune.

O zi cat mai senina in continuare!

Andrei
    Nu există un mare talent, fără o mare voință (Honoré de Balzac)

dary5ro este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    40
    Data înscrierii
    7th June 2005
    Locaţie
    Romania
    Vârstă
    51
    Posturi
    364
    Putere Rep
    40

Implicit

Citat Postat în original de iSKY Vezi Post

4. Optimizare pozitii ads - eu folosesc in mod deosebit reclamele de tip text 728 x 90 si 336 x 250 pe care le consider a fi cele mai bune si cele mai utile cam pentru orice tip de website; cea mai buna rata de click o are fara doar si poate ads-ul cu dimensiunea 728 x 90;

Andrei
    Salut, te sfatuiesc sa schimbi 336*250 cu 300*250, sunt mai multi advertiseri pe acest format iar astfel ai sanse sa fii platit mai bine.
    In rest daca vrei o crestere de ctr poti folosi 300*600 daca formatul paginii permite.
    Acum iti dai seama ca in perioada aceasta de concedii, e mai subtire cu advertiserii, lumea e la mare, la distractie, nu prea se mai inghesuie sa liciteze atat de multi.
    Lucrurile pot insa sa revina la normal pe la mijlocul lunii septembrie cand mai toti revin acasa si se intorc la munca

lovelife este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    103
    Data înscrierii
    8th July 2006
    Locaţie
    Galati
    Vârstă
    49
    Posturi
    5.993
    Putere Rep
    103

Implicit

Citat Postat în original de dary5ro Vezi Post
    Salut, te sfatuiesc sa schimbi 336*250 cu 300*250, sunt mai multi advertiseri pe acest format iar astfel ai sanse sa fii platit mai bine.
    In rest daca vrei o crestere de ctr poti folosi 300*600 daca formatul paginii permite.
    Acum iti dai seama ca in perioada aceasta de concedii, e mai subtire cu advertiserii, lumea e la mare, la distractie, nu prea se mai inghesuie sa liciteze atat de multi.
    Lucrurile pot insa sa revina la normal pe la mijlocul lunii septembrie cand mai toti revin acasa si se intorc la munca
    Eu castig mai bine pe 336*250 iar pe 300*600 este dezastru
    Nu ma pricep la SEO dar ma bag in seama

matei este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    44
    Data înscrierii
    6th October 2010
    Vârstă
    37
    Posturi
    888
    Putere Rep
    44

2 out of 2 members found this post helpful.

Implicit

Cred ca am mai scris asta pe forum de vreo 2 ori, dar mai scriu o data, ca poate de data asta putem trage niste concluzii.

Eu am inceput sa am castiguri mici pe .com de la sfarsitul lui septembrie 2012. De la un cpc de 30-60 de centi am ajuns la 0,06-0,12, asta cu trafic de US si pe niste ca Health sau Medicine. Peste noapte castigurile mi s-au redus cu 60-70%, lucru care m-a afectat destul de grav la acea vreme, caci m-am ingropat in munca si asta a dus la complicatii.

Am cateva intrebari pentru cei care au patit la fel ca mine:
    1. a fost afectat intregul cont? A scazut CPC-ul pe toate site-urile sau doar pe cele cu acelasi cod de Adsense sau de analytics?
    2. in portofoliul vostru se afla vreun site dedicat strict vanzarii de advertoriale? Daca da, care este fluctuatia CPC-ului pe respectivul site in ultimele 3 luni?

Si ca sa-ti raspund la intrebari, pe site-urile de content eu am obtinut cel mai bun CTR cu 2 blocuri 336*280 pozitionate in dreapta, unul in dreptul primului paragraf si unul deasupra ultimului paragraf.

Am obtinut rezultate bune si cu 2 blocuri Adsense, din care unul era 468*60 si era pozitionat deasupra articolului, iar celalalt 336*280 pozitionat pe centru sub articol. Nu sunt foarte sigur, dar cred ca CTR-ul se datora si latimii paginei, care era de aproximativ 520 px;
    Ma ocup si cu testare manuala/automata.
    PS:Vand advertoriale ieftine pe site cu profil medical.

Florin.R este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    35
    Data înscrierii
    16th May 2008
    Locaţie
    Constanta
    Vârstă
    42
    Posturi
    158
    Putere Rep
    35

Implicit

Citat Postat în original de lovelife Vezi Post
    Nu exista formatul asta de reclame in adsense (336x250), cel putin nu la mine in cont. Poate te referi la 336x280...

dary5ro este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    40
    Data înscrierii
    7th June 2005
    Locaţie
    Romania
    Vârstă
    51
    Posturi
    364
    Putere Rep
    40

Implicit

Citat Postat în original de lovelife Vezi Post
    Si eu castigam anul trecut binisor cu 336*280, intre timp insa am primit un mail de la adsense prin care ma anuntau sa schimb toate patratele mari de pe un site cu patratul 300*250 ca sunt mai multi advertiseri pe acel format si astfel voi fi platit evident mai bine. Am schimbat, iar acum dupa cateva luni daca trag linie, observ o mica diferenta pozitiva doar in favoarea patratului 300*250. Poate mailul vroia sa spuna ca in cazul meu o fi ceva advertiseri care au acel format de reclama si vor sa o am si eu pe site in fine.

In privinta lui 300*600, merge cu ceva mai bine decat raposatul 160*600, asa ca il pastrez, iar advertiseri sunt destui din cate vad. Oricum daca nu are ce sa arate am observat ca imi apare tot formatul vechi 160*600 (dar doar aduri imagine) desi e pus in pagina codul de la 300*600.

lovelife este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    103
    Data înscrierii
    8th July 2006
    Locaţie
    Galati
    Vârstă
    49
    Posturi
    5.993
    Putere Rep
    103

Implicit

Citat Postat în original de Florin.R Vezi Post
    Nu exista formatul asta de reclame in adsense (336x250), cel putin nu la mine in cont. Poate te referi la 336x280...
    da am tastat gresit
    Nu ma pricep la SEO dar ma bag in seama

Popescu Marian este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    48
    Data înscrierii
    18th April 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    45
    Posturi
    983
    Putere Rep
    48

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

La mine a scazut CPC-ul pe .ro, insa pe .com e ca inainte. Am observat ca sunt cam putini advertiseri romani si afiseaza multe reclame in engleza sau alte limbi (nu mai este concurenta), d-aia cred ca a scazut CPC-ul pe site-urile in romana (cel putin la mine).
    CTR-ul este acelasi.

Pe un site .com cel mai bine merge o unitate 336x280 (image/text) sub primul sau al doilea paragraf (daca articolul este destul de lung) si una 300x250 (image/text) la sfarsitul articolului (doar unitatea asta daca articolul este scurt). Celelalte (728x90 si 160x600) nu au performante bune la mine.

Am obervat ca se platesc mult mai bine imaginile, insa au CTR mai mic, probabil depinde si de tipul informatiei de pe site.
    Ultima modificare făcută de Popescu Marian; 24th July 2013 la 10:19.

felix este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    45
    Data înscrierii
    30th November 2010
    Locaţie
    Baia Mare
    Vârstă
    52
    Posturi
    1.344
    Putere Rep
    45

Implicit

Este posibil sa fie si din cauza verii, firmele isi pregatesc campaniile de publicitate in perioadele de vanzari maxime.
    Studiu de caz pentru un magazin online, FashionLand, Bld, Bulevardul Regele Mihai I 55, Baia Mare 430012

iSKY este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    44
    Data înscrierii
    4th January 2008
    Locaţie
    Romania
    Posturi
    1.232
    Putere Rep
    44

Implicit

Incredibil ... De vreo 24 de ore tot monitorizez contul si observ cum pur si simplu la update-uri de cateva minute, pe click-uri valide, Google AdSense sterge efectiv click-urile realizate in prima faza! Incercati sa va uitati si sa faceti un test de acest gen pentru cateva ore macar sa-mi confirmati daca este aceeasi chestiune si la voi. Am ramas pur si simplu uimit cum la primul refresh aveam 30 de click-uri, iar la urmatorul refresh 24. Asta ca sa nu mai completez si cu faptul ca click-urile cele mai mari sunt efectiv sterse, iar cele contorizate sunt cele de valoare foarte mica.

Sunt tare curios de rezultatele pe care le veti avea si de cum se misca treaba la voi! Apropo, CTR-ul este intr-o continua scadere, CPC-ul a mai crescut putin din cauza setarii unor anumite tipuri de reclame. CTR-ul este cu destul sub 1% pe un singur banner si cu o pozitie in stanga articolului, sus (336 x 280).
    Nu există un mare talent, fără o mare voință (Honoré de Balzac)

Pagina 1 din 4 123 ... UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 3 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 3 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Răspunsuri: 1
    Ultimul Post: 30th March 2013, 20:21
  2. Optimizare Reclame Adsense
    De matei în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 4
    Ultimul Post: 23rd July 2011, 21:31
  3. Sondaje platite ca metoda de optimizare?
    De tudorc11 în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 12
    Ultimul Post: 12th January 2011, 16:35
  4. Scadere dramatica DezmembrariMasini.ro
    De dragoserv în forumul Google
    Răspunsuri: 36
    Ultimul Post: 28th October 2007, 01:50
  5. Reclame platite pe Neogen
    De rev în forumul Metode de promovare, Analiza trafic.
    Răspunsuri: 38
    Ultimul Post: 17th August 2005, 16:46

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •