Da, intr-adevar la 11,500 afisari sa faci doar 4 euro si ceva din cauza unui ctr de 0,41% care e foarte slab (de asta e mic si ecpm 0,37 euro).
Click-ul de 9 centi e ok platit, dar de exemplu la mine, desi am site-uri care nu sunt de nisa buna pentru adsense, deci nu exista reclame in domeniu pe el, tot reusesc un ctr general de 2% in cel mai penibil caz. Sunt zile si de peste 3% (aici ma refer la ctr general pe tot site-ul).
La site-uri de nisa insa, unde am reclame in domeniu, sare ctr si peste 4 sau 6%, iar desi deseori primesc mai putin pe click decat ai primit tu, face mai multi banuti deoarece ecpm e cam de 10 ori mai mare (ti-ai facut o idee).
Bine acum se poate ca pe site-ul tau sa intre doar public masculin, am asa un site unde desi exista reclame in domeniu, pai aia nu dau nici un click desi intra si 300 intr-o zi. La altul axat mai mult pe public feminin, desi intra doar 100/zi face clickuri destul de bine.
Deci daca reclame sunt bine puse la tine in pagina, inseamna ca publicul tau e de vina pentru ctr atat de mic, iar tot ce poti sa faci este sa atragi si o alta categorie de public ca sa ameliorezi ceva, altfel ramai asa, munca multa, bani putini.