Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 12

Subiect: Blocuri adsense pe background diferit

RedHat este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    47
    Data înscrierii
    23rd September 2010
    Locaţie
    Iasi
    Posturi
    896
    Putere Rep
    47

Implicit Blocuri adsense pe background diferit

Stie cineva ceva despre afisarea reclamelor pe un background diferit de cel al contentului?
    Am atasat o imagine care explica mai bine la ce ma refer. In TOS nu am gasit nimic concret despre asta.

AntonioTony este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    65
    Data înscrierii
    9th February 2011
    Locaţie
    Brasov
    Vârstă
    44
    Posturi
    1.090
    Putere Rep
    65

Implicit

Nu stiu, dar nu vad rostul .. practic vei avea un "border" in jurul reclamelor, de alta culoare .. nu e mai simplu sa faci background-ul reclamelor de culoarea pe care o vrei? Va iesi oricum in evidenta.
    Ma gasiti pe www.SeoPower.ro.

Reputatie:
    47
    Data înscrierii
    23rd September 2010
    Locaţie
    Iasi
    Posturi
    896
    Putere Rep
    47

2 out of 2 members found this post helpful.

Implicit

Afisarea in acest mod imi ofera un ctr de ~ 2.5%.
    Cu altele inclusiv cea spusa de tine nu am trecut niciodata de 1%.

Sandu Stefan este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    31
    Data înscrierii
    10th June 2011
    Locaţie
    Bucuresti/TR
    Posturi
    152
    Putere Rep
    31

Implicit

Citat Postat în original de RedHat Vezi Post
    Afisarea in acest mod imi ofera un ctr de ~ 2.5%.
    Cu altele inclusiv cea spusa de tine nu am trecut niciodata de 1%.
    Nu sunt adeptul reclamelor pe un background diferit.

Ideea este sa il faci asemanator cu textul paginii astfel incat vizitatorii sa nu isi dea seama ca sunt anunturi. Aici intra fontul, dimensiunea lui, culoarea background-ului care trebuie sa fie la fel cu cea a site-ului etc. Plus de alta cred ca ar fi mult mai idicat sa le inserezi in text.

Uite cateva exemple:

Incearca ceva de genul 1.jpg
    2.jpg
    adse5.jpg
    Imagini atașate Imagini atașate
    Ultima modificare făcută de Sandu Stefan; 22nd May 2013 la 18:13.
    În timpul liber scriu sfaturi utile și articole interesante.

Catalin C. este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    45
    Data înscrierii
    5th April 2013
    Locaţie
    retired
    Posturi
    1.035
    Putere Rep
    45

Implicit

Citat Postat în original de S. Stefan Vezi Post
    Modifica attach, nu duc nicaieri.

Reputatie:
    47
    Data înscrierii
    23rd September 2010
    Locaţie
    Iasi
    Posturi
    896
    Putere Rep
    47

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

Stefan, eu am cerut pareri cu privire la pozitionarea respectiva vs TOS.
    Pe site-ul respectiv pozitionarea lor pe background imi aduce cel mai bun ctr. Nu este o formula magica pentru a obtine un ctr bun, trebuie doar sa intelegi comportamentul vizitatorului pe pagina si acesta depinde in mare parte de contentul care il livrezi dar si de tema, nisa, cautarile dupa care iti ajunge pe site la tine.

Cand stii ca ai articole scrise de parghileanu, pui reclamele imediat sub titlu deoarece stii ca vizitatorul nu va citi articolul complet sa ajunga in partea de jos sa vada reclamele. Cand ai review-uri bune de exemplu te orientezi si iti plasezi reclamele la sfarsitul articolului sau la mijlocul sau.

Sandu Stefan este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    31
    Data înscrierii
    10th June 2011
    Locaţie
    Bucuresti/TR
    Posturi
    152
    Putere Rep
    31

Implicit

Citat Postat în original de RedHat Vezi Post
    Cand stii ca ai articole scrise de ..., pui reclamele imediat sub titlu deoarece stii ca vizitatorul nu va citi articolul complet sa ajunga in partea de jos sa vada reclamele. Cand ai review-uri bune de exemplu te orientezi si iti plasezi reclamele la sfarsitul articolului sau la mijlocul sau.
    Aici cred ca gresesti. Oricat de bun ar fi articolul un procent din vizitatori nu vor citi integral articolul iar un alt procent vor iesi la cateva secunde dupa ce au intrat. Plus de asta, daca articolul/site-ul este bun crezi ca nu se vor intoarce dupa ce au dat click pe reclame ?

Gandeste un pic. Sa zicem ca ai intrat pe seomoz, gasesti un articol si dai click pe un link extern parasind site-ul. Te mai intorci pe seomoz sa citesti integral articolul ? Te mai intorci pe Seomoz in general?

La fel si in cazul tau daca ai un site bun si articole de calitate nu ai de ce sa iti faci probleme pentru ca vizitatorii se vor intoarce. Situatia difera daca ai si alte tipuri de reclame din care scoti mai multi bani decat scoti din adsense. Dar daca folosesti ca monetizare pe site doar adsense nu are rost sa pui doar la sfarsitul articolului.

2. "Pe site-ul respectiv pozitionarea lor pe background imi aduce cel mai bun ctr" - cam greu de crezut avand in vedere ca am testat foarte mult si stiu cam ce ctr ar fi pentru fiecare dintre imaginile de mai sus. De ex 1 ad deasupra textului plus unul sub ori 2 ad-uri (ca ale tale dar cu background la fel ca pagina) deasupra textului etc au un ctr mult mai mare decat cel prezentat de tine. Bineinteles ca aici intervin si alti factori. Dar poate ca la tine a dat cel mai bun randament exemplul de mai sus ...

Acum faci cum crezi. Eu am incercat doar sa te ajut cu cateva sfaturi bazate pe testele pe care le-am facut.

O seara placuta!

Cu respect,
    Stefan
    În timpul liber scriu sfaturi utile și articole interesante.

Reputatie:
    47
    Data înscrierii
    23rd September 2010
    Locaţie
    Iasi
    Posturi
    896
    Putere Rep
    47

Implicit

Nu te supara, dar am impresia ca vorbesti de pe pereti. Ce incerci sa imi explici in primele paragrafe? Ca exista un procent din vizitatori care nu citesc articolul complet oricat de bun ar fi? E la mintea cocosului asta. Iarasi la exemplul cu seomoz nu ii inteleg rostul. De unde ai dedus din postul meu ca imi fac griji in legatura cu reintoarcerea vizitatorului pe site dupa ce da click pe reclama? Era vorba despre comportamentul vizitatorului si anume ca: vizitatorul citeste articolul deoarece ii ofer exact ceea ce il intereseaza de ajunge pe pagina respectiva, ajunge la finalul sau unde vede reclamele care sa zicem ca sunt relevante. Odata ajuns in partea de jos cu siguranta nu va mai reveni la inceputul articolului ci mai degraba va intra pe un articol related sau va iesi.

Cum poti sa imi spui ca este greu de crezut atata timp cat am statisticile in fata? WTF? Ce relevanta are faptul ca ai tu ai testat foarte mult? Tocmai ti-am explicat ca ctr-ul depinde de o gramada de factori. Esti sigur ca ai testat pe nisa, tema si contentul de pe site-ul meu sa poti trage asemenea concluzii ba chiar sa ma contrazici?

Nu ma intelege gresit, apreciez interventia ta dar as prefera sa fie catusi de putin la obiect si sa aiba sens ce zici.
    Cum am repetat mai sus nu am cerut sfaturi cu privire la pozitionarea reclamelor. Am cerut pareri in legatura cu background-ul si TOS-ul adsense deoarece anumite chestii din el pot fi interpretate astfel incat plasarea lor pe background e cam la limita.

Clax este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    44
    Data înscrierii
    3rd April 2007
    Locaţie
    Ploiesti
    Posturi
    574
    Putere Rep
    44

Implicit

RedHat vezi reclama 468x60 de la sfarsitul articolului de aici Cum sa iti stimulezi digestia cu ajutorul unui ceai de musetel
    La acest lucru te referi nu ?

Reputatie:
    47
    Data înscrierii
    23rd September 2010
    Locaţie
    Iasi
    Posturi
    896
    Putere Rep
    47

Implicit

Citat Postat în original de Clax Vezi Post
    RedHat vezi reclama 468x60 de la sfarsitul articolului de aici Cum sa iti stimulezi digestia cu ajutorul unui ceai de musetel
    La acest lucru te referi nu ?
    Ceva de genul. Este in regula ce ai tu acolo?

Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. link de pe acelas IP sau diferit
    De giovanni12345 în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 2
    Ultimul Post: 12th August 2009, 23:46
  2. Analytics nr de vizite diferit in grafic vs tabel
    De Mircea Budean în forumul Metode de promovare, Analiza trafic.
    Răspunsuri: 2
    Ultimul Post: 2nd July 2008, 16:28
  3. numar de blocuri reclame
    De misu în forumul Adsense
    Răspunsuri: 5
    Ultimul Post: 19th July 2007, 11:36
  4. 2 site-uri pe acelasi server, comportament diferit
    De kevinro în forumul Server side
    Răspunsuri: 3
    Ultimul Post: 25th July 2006, 09:34
  5. Anchor diferit in aceeasi pag.
    De too_night în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 13
    Ultimul Post: 20th July 2006, 11:03

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •