13th February 2011, 23:55
2 out of 2 members found this post helpful.
Nu are treaba ce vezi tu in adwords cpc cu programul adsense. Acolo arata cat platesti daca vrei sa apari pe google.com pentru cuvantul respectiv. Acolo nu se arata preturile care se platesc in programul adsense - bugetul pentru promovare pe google.com si bugetul pentru promovare pe content network se seteaza diferit.
Nici pe .com nu sunt mari minuni. Cele mai bine platite din ce am testat eu nu reusesc sa depaseasca un cpc mediu de 50 euro centi (ma refer la un volum considerabil de clickuri, nu exceptii, asa am mai vazut si eu clickuri ratacite de 2$+ prin diverse canale, dar nu aia e media).
Cele mai bine platite nise la mine sunt educatie si electronice. Presupun ca siteurile medicale, asigurari si legale, considerate cele mai bine platite, pot atinge un cpc mediu de 1$. Dar cam atat. Ce vezi pe acolo prin adwords, cpc de 13$, de 20$ la cuvinte competitive, etc.. nu ai tu treaba cu alea.
14th February 2011, 15:27
6 out of 6 members found this post helpful.
Bukum, ca sa faci bani din Adsense pe .com trebuie sa cauti nise, nu sa mergi pe categorii generale. Nisele pot fi dezvoltate cu continut, vei gasi advertiseri care sa isi planteze reclamele.
Acum vreo 4-5 ani aveam un blog pe .com despre reclame. Nimic deosebit, intre timp au aparut tone de astfel de site-uri. Diferenta dintre mine si restul era ca nu doar tranteam imaginile sau clipurile in posturi, ci incercam sa scriu comentarii subiective in privinta a ceea ce postam. Oamenii au inceput sa comenteze, sa dea link-ul mai departe si astfel sa imi cresc traficul.
Dupa ce mi-am crescut traficul, am lasat o singura reclama Adsense pe site, undeva in sidebarul din stanga (tema wp era pe 3 coloane). Am luat click-uri foarte bune, inainte facusem diferite teste.
Pe .com e important sa stii sa folosesti vocabularul englezesc, termenii de specialitate, verbele atrag un anumit tip de reclama. In plus, poti determina nivelul de scriere si audienta careia te adresezi.
Foloseam StyleWriter un tool care te ajuta sa determeni limbajul scris si nivelul de audienta (tehnic, academic, ptr scolari etc). In functie de cui te adresezi poti sa faci bani buni.
N-as vrea sa ofensez vreo femeie, dar la un momentdat site-urile ptr femeile care cresteau flori, copacei si in special ce tine de gradinarit aduceau click-uri foarte bune atat ca plata cat si ca numar. Oamenii care nu sesizeaza reclama, ci doar interesul, dau click mai usor.
Femeile alea vedeau reclamele si le accesau ptr ca le interesau subiectul. Daca stiau online (asa cum era blogul de advertising [nu era funny blog, ci blog specific de advertising] care avea trafic educat) mi-as si luat click-uri mai putine si ar fi trebuit sa fac eforturi mai mari ptr a lua click-urile.
Apoi, filtram saptamanal reclamele care imi apareau pe site .. foloseam proxy ptr a vedea ce reclame apar unor posibili vizitatori din diferite tari.
N-am facut blending la reclame, dupa nenumarate teste am ajuns la concluzia ca anunturile Adsense daca sint usor recunoscute oamenii dau click din interes si nu din prostie. Mi-am crescut veniturile cu reclama obisnuita, contrar recomandarilor.
Asa ca, e destul de munca si trebuie sa fii atent. Faptul ca ai o lista cu "High Paying AdSense Niche Topics" nu te ajuta cu nimic ptr ca in sine subiectele recomandate sint inca generale. Trebuie sa mergi mai nisat.
Ultima modificare făcută de Krumel; 14th February 2011 la 16:45.
Krumel - apeleaza la serviciile oferite de mine prin formularul de pe blog.