Rezultate 1 la 8 din 8

Subiect: Adsense - CPC pe .com

Bukum este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    30
    Data înscrierii
    10th September 2010
    Vârstă
    32
    Posturi
    417
    Putere Rep
    30

Implicit Adsense - CPC pe .com

Salut. Am nevoie de sfaturile voastre.

In ultima vreme ma tenteaza tot mai mult sa incep macar un proiect pe .com pentru ca nu de putine ori imi vine sa plang cand vad cat de prost se plateste pe .ro, stiti bine, media pe click nu trece niciodata de 0.02 $/euro.

Dupa ce am petrecut cateva ore bune cu keyword tool-ul de la Adwords am observat ca in ~75% din cazuri, CPC-ul depaseste usor 1$. Corectati-ma daca par prea optimist, va rog.

Google aici: What is the AdSense revenue share? - AdSense Help ne spune ca 62% din banii advertiserilor revin publisherilor, insa nu prea am mare incredere in ceea ce zice. De aceea, va cer parerea legat de media CPC-ului pe .com, pentru ca mi se pare o diferenta ca de la cer la pamant intre 0,02 pe .ro si ceea ce se pare ca se plateste pe .com.

danP este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    30
    Data înscrierii
    19th October 2010
    Locaţie
    RO
    Vârstă
    32
    Posturi
    458
    Putere Rep
    30

Implicit

0.02 e bataie de joc, sincer. Ultimul site pe care l-am avut pe .ro a fost acum cativa ani, dar parca atunci luam mai mult...

11 High Paying AdSense Niche Topics (sursa)

1. Health
    2. Insurance
    3. Computers & Internet
    4. Banking and Finance
    5.Legal representation
    6. Digital Photography
    7. Psychotherapy
    8. Real Estate
    9. Consumer Electronics
    10. Antiques and Collectibles
    11. Dating

Se platese oricum mult mai bine decat 0.02, sunt mai multi advertiseri si e bataia mai mare. Dintre cele 11 eu as recomanda Consumer Electronics si Computers & Internet, dar depinde de ce iti place tie. Poti urma link-ul acela pentru a vedea mai multe despre fiecare nisa.

PS: Mai multi bani implica bataie mai mare, vezi cazul site-urilor IT, Gadgets, Software. Deci, e si mult mai greu de castigat.
    Ultima modificare făcută de danP; 13th February 2011 la 21:36.

Nic
    Nic este deconectat Super Moderator
    Reputatie:
    52
    Data înscrierii
    14th May 2007
    Posturi
    987
    Putere Rep
    52

2 out of 2 members found this post helpful.

Implicit

Nu are treaba ce vezi tu in adwords cpc cu programul adsense. Acolo arata cat platesti daca vrei sa apari pe google.com pentru cuvantul respectiv. Acolo nu se arata preturile care se platesc in programul adsense - bugetul pentru promovare pe google.com si bugetul pentru promovare pe content network se seteaza diferit.

Nici pe .com nu sunt mari minuni. Cele mai bine platite din ce am testat eu nu reusesc sa depaseasca un cpc mediu de 50 euro centi (ma refer la un volum considerabil de clickuri, nu exceptii, asa am mai vazut si eu clickuri ratacite de 2$+ prin diverse canale, dar nu aia e media).

Cele mai bine platite nise la mine sunt educatie si electronice. Presupun ca siteurile medicale, asigurari si legale, considerate cele mai bine platite, pot atinge un cpc mediu de 1$. Dar cam atat. Ce vezi pe acolo prin adwords, cpc de 13$, de 20$ la cuvinte competitive, etc.. nu ai tu treaba cu alea.

Alex Dumitru este deconectat Administrator
    Reputatie:
    63
    Data înscrierii
    20th April 2006
    Locaţie
    Pitesti / Bucuresti
    Vârstă
    36
    Posturi
    3.339
    Putere Rep
    63

Implicit

Eu am o medie de ~30 centi pe .com si sunt pe nise bine platite, deci nu te gandi ca o sa ai CPC-uri enorme. Pe langa asta conteaza si de unde sunt vizitatorii. Daca ai majoritatea din US, atunci CPC-ul sigur va fi mai mare, dar daca ai doar indieni, pakistanezi etc. o sa ajungi pe la nivelul din ro

Reputatie:
    30
    Data înscrierii
    10th September 2010
    Vârstă
    32
    Posturi
    417
    Putere Rep
    30

Implicit

Citat Postat în original de lumpy Vezi Post
    0.02 e bataie de joc, sincer. Ultimul site pe care l-am avut pe .ro a fost acum cativa ani, dar parca atunci luam mai mult...

11 High Paying AdSense Niche Topics (sursa)

1. Health
    2. Insurance
    3. Computers & Internet
    4. Banking and Finance
    5.Legal representation
    6. Digital Photography
    7. Psychotherapy
    8. Real Estate
    9. Consumer Electronics
    10. Antiques and Collectibles
    11. Dating

Se platese oricum mult mai bine decat 0.02, sunt mai multi advertiseri si e bataia mai mare. Dintre cele 11 eu as recomanda Consumer Electronics si Computers & Internet, dar depinde de ce iti place tie. Poti urma link-ul acela pentru a vedea mai multe despre fiecare nisa.

PS: Mai multi bani implica bataie mai mare, vezi cazul site-urilor IT, Gadgets, Software. Deci, e si mult mai greu de castigat.
    Inca o data, ms pentru post si PM-uri.

Citat Postat în original de Alex Dumitru Vezi Post
    Eu am o medie de ~30 centi pe .com si sunt pe nise bine platite, deci nu te gandi ca o sa ai CPC-uri enorme. Pe langa asta conteaza si de unde sunt vizitatorii. Daca ai majoritatea din US, atunci CPC-ul sigur va fi mai mare, dar daca ai doar indieni, pakistanezi etc. o sa ajungi pe la nivelul din ro
    Ms, scurt si la obiect.

Citat Postat în original de Nic Vezi Post
    Nu are treaba ce vezi tu in adwords cpc cu programul adsense. Acolo arata cat platesti daca vrei sa apari pe google.com pentru cuvantul respectiv. Acolo nu se arata preturile care se platesc in programul adsense - bugetul pentru promovare pe google.com si bugetul pentru promovare pe content network se seteaza diferit.

Nici pe .com nu sunt mari minuni. Cele mai bine platite din ce am testat eu nu reusesc sa depaseasca un cpc mediu de 50 euro centi (ma refer la un volum considerabil de clickuri, nu exceptii, asa am mai vazut si eu clickuri ratacite de 2$+ prin diverse canale, dar nu aia e media).

Cele mai bine platite nise la mine sunt educatie si electronice. Presupun ca siteurile medicale, asigurari si legale, considerate cele mai bine platite, pot atinge un cpc mediu de 1$. Dar cam atat. Ce vezi pe acolo prin adwords, cpc de 13$, de 20$ la cuvinte competitive, etc.. nu ai tu treaba cu alea.
    Nic, stiam, dar ma foloseam de adwords pentru a-mi face o idee generala, nu am intrebat de CPC-uri de 20$. Ms de reply.

Krumel este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    71
    Data înscrierii
    15th November 2004
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    48
    Posturi
    6.261
    Putere Rep
    71

6 out of 6 members found this post helpful.

Implicit

Bukum, ca sa faci bani din Adsense pe .com trebuie sa cauti nise, nu sa mergi pe categorii generale. Nisele pot fi dezvoltate cu continut, vei gasi advertiseri care sa isi planteze reclamele.

Acum vreo 4-5 ani aveam un blog pe .com despre reclame. Nimic deosebit, intre timp au aparut tone de astfel de site-uri. Diferenta dintre mine si restul era ca nu doar tranteam imaginile sau clipurile in posturi, ci incercam sa scriu comentarii subiective in privinta a ceea ce postam. Oamenii au inceput sa comenteze, sa dea link-ul mai departe si astfel sa imi cresc traficul.

Dupa ce mi-am crescut traficul, am lasat o singura reclama Adsense pe site, undeva in sidebarul din stanga (tema wp era pe 3 coloane). Am luat click-uri foarte bune, inainte facusem diferite teste.

Pe .com e important sa stii sa folosesti vocabularul englezesc, termenii de specialitate, verbele atrag un anumit tip de reclama. In plus, poti determina nivelul de scriere si audienta careia te adresezi.

Foloseam StyleWriter un tool care te ajuta sa determeni limbajul scris si nivelul de audienta (tehnic, academic, ptr scolari etc). In functie de cui te adresezi poti sa faci bani buni.

N-as vrea sa ofensez vreo femeie, dar la un momentdat site-urile ptr femeile care cresteau flori, copacei si in special ce tine de gradinarit aduceau click-uri foarte bune atat ca plata cat si ca numar. Oamenii care nu sesizeaza reclama, ci doar interesul, dau click mai usor.

Femeile alea vedeau reclamele si le accesau ptr ca le interesau subiectul. Daca stiau online (asa cum era blogul de advertising [nu era funny blog, ci blog specific de advertising] care avea trafic educat) mi-as si luat click-uri mai putine si ar fi trebuit sa fac eforturi mai mari ptr a lua click-urile.

Apoi, filtram saptamanal reclamele care imi apareau pe site .. foloseam proxy ptr a vedea ce reclame apar unor posibili vizitatori din diferite tari.

N-am facut blending la reclame, dupa nenumarate teste am ajuns la concluzia ca anunturile Adsense daca sint usor recunoscute oamenii dau click din interes si nu din prostie. Mi-am crescut veniturile cu reclama obisnuita, contrar recomandarilor.

Asa ca, e destul de munca si trebuie sa fii atent. Faptul ca ai o lista cu "High Paying AdSense Niche Topics" nu te ajuta cu nimic ptr ca in sine subiectele recomandate sint inca generale. Trebuie sa mergi mai nisat.
    Ultima modificare făcută de Krumel; 14th February 2011 la 16:45.
    Krumel - apeleaza la serviciile oferite de mine prin formularul de pe blog.

Reputatie:
    30
    Data înscrierii
    10th September 2010
    Vârstă
    32
    Posturi
    417
    Putere Rep
    30

Implicit

@Krumel, bun post. Ms pentru ca ti-ai impartasit experienta aici.

No offence, dar am observat asta si la Nic, ma enerveaza la culme. Nu stiu de unde aveti impresia ca v-am cerut liste cu cele mai bine platite keyworduri si ca vreau sa merg pe categorii generale, ca mai sus. Nu asta vreau.
    Exact ceea ce mi-ati recomandat voi, si anume sa merg cat mai nisat, e prima mea regula !

Imi pare bine ca s-au implicat mai multi membri si sper sa mai contribuie si altii la acest subiect.

Krumel este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    71
    Data înscrierii
    15th November 2004
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    48
    Posturi
    6.261
    Putere Rep
    71

Implicit

Bukum, asta ptr ca atunci cand incepi sa faci bani din Adsense listele astea sint cele mai cautate. E un instinct, un reflex neconditionat pe care toti l-am avut la inceput.
    Poate am avut prejudecati, dar te asigur ca sfatul e pe bune.
    Krumel - apeleaza la serviciile oferite de mine prin formularul de pe blog.

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Răspunsuri: 4
    Ultimul Post: 15th December 2010, 18:23
  2. Google analytics adsense vs google adsense
    De Cristi G în forumul Adsense
    Răspunsuri: 7
    Ultimul Post: 23rd March 2010, 13:30

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii