...dpdv al evitarii spammerilor? Ma refer la un script de forum care sa nu fie "luat in colimator" de baietii veseli care fac scripturi/programe pentru posturi automate. Poate fi si cu plata, si OS, exclus insa PHPBB sau VBulletin.
Sugestii?
...dpdv al evitarii spammerilor? Ma refer la un script de forum care sa nu fie "luat in colimator" de baietii veseli care fac scripturi/programe pentru posturi automate. Poate fi si cu plata, si OS, exclus insa PHPBB sau VBulletin.
Sugestii?
Lucian
Pentru toate platformele de forum cunoscute exista mod-uri ce implementeaza validarea "umana" la inregistrare/postare/etc. Daca ai tangente cu PHP, eu iti recomand phpBB si SMF. Contrar opiniei populare, phpBB poate fi securizat si mentinut destul de usor.
Securizarea primara se face o singura data. Periodic trebuie doar sa aplici bucatile de cod esentiale din versiunile noi (si apar destul de rar).
Eu am SMF si acum cateva luni mi-a fost ras de catre hackeri.... De fapt mi-au sters niste fisiere, a fost de ajuns doar sa rescriu cateva fisiere... In plus, era plin forumul de mesaje spam, dar era din vina mea, pt ca oricine putea scrie, fara sa fie nevoie de inregistrare. Acum doar cine e inregistrat poate scrie, in schimb vad destui membrii noi cu nume destul de ciudate....
Co-founder of Deepstash. Tech lover. Dinosaur. Dad. Chef.
Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)